Ingrediente si remedii naturiste

TOP 10 cele mai bogate in antioxidanti alimente

Stim deja ca avem nevoie de ANTIOXIDANTI pentru prevenirea imbatranirii premature a pielii, lupta cu radicalii liberi si pentru prevenirea unor boli. Antioxidantii actioneaza ca niste gardienii ai corpului nostru, aparandu-l de boli de inima si de cancer printre altele.

Cei mai intalniti antioxidanti sunt beta-carotenul, vitamina A, seleniul, vitamina C, vitamina E, flavonoizii si polifenolii.

In fiecare zi trebuie sa consumam fructe si legume care sa contina un nivel ridicat de antioxidanti.
1. Fasolea rosie uscata (nu conteaza dimensiunea boabelor) este printre cele mai bogate in fibre si antioxidanti alimente.kidney-beans
2. Fructele de padure: afine. Exista diferente intre cele de cultura si cele salbatice, insa ambele au valori ridicate de antioxidanti (vitaminele A, C si E, resveratrolul, seleniu) si impreuna cu alte vitamine precum B, E si K si cu mineralele manganul, cuprul, zincul, fierul si fibrele au un efect si anti-inflamator.
wild_blueberries
3. Fasolea Pinto – provine din Mexic si are un gust mai pronuntat decat fasolea obisnuita.
4. Fructe de padure: coacaze
5. Anghinare
6. Fructe de padure: mure, zmeura, capsuni
7. Prunele uscate.
8. Merele – chiar daca probabil in ultimii ani v-ati pierdut interesul pentru niste fructe aparent banale, merele sunt printre cele mai bogate in vitamine si antioxidanti. In plus noi avem avantajul de a le consuma nemodificate genetic, nealterate. Mai ales acum in sezonul lor, cand este perioada cea mai potrivita sa le consumam, in piata gasiti mere BIO la preturi derizorii.
9. Morcovii – sunt bogati in beta-caroten care ajuta corpul sa produca vitamina A si sa apere corpul de inmultirea celulelor canceroase.
10. Nucile pecan – bogate in antioxidanti care previn inflamarea arterelor.
11. Ciresele – ce bucurie ca fructele mele preferate se afla in topul celor mai bogate in antioxidanti alimente.
12. Prunele negre – sarace in calorii si grasimi, dar extrem de bogate in antioxidanti (fenoli, vitamina C, vitamina E, beta-caroteni, vitamina B plus acid folic), contin in plus potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru si vitaminele A, un complex de vitamina B (plus acid folic) si vitamina  K (atat de rara in cruditati). Prunele negre sunt mai bogate in antioxidanti decat cele rosii. Consumati prune de soi romanesc, nu de import.
Pentru a beneficia de nutrientii unui fruct trebuie sa le consumati cat mai aproape de momentul recoltarii, asa ca unde aveti posibilitatea consumati fructe si legume locale.
Stiu ca sunt 12 pozitii, dar fructele de padure si prunele sunt trecute in pozitii duble doar din cauza continutului destul de diferit de antioxidanti.
 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *