Biobeauty

10 motive sa mananci 1 mar in fiecare zi

Poate ca MERELE nu mai sunt asa de glam in ultima vreme, dar te asiguram ca zicala ün mar pe zi tine doctorul departe” este la fel de adevarata ca atunci cand eram mici. Pentru ca acum este perioada lor, trebuie sa profiti de merele imperfecte pe care le gasesti prin piete, pentru ca ele sunt adevaratele MERE BIO.
mere
1. Marul contine foarte multe fibre solubile, care ajuta la reglarea digestiei si la prevenirea unor afectiuni precum diverticulita, hemoroizi, diferite tipuri de cancer. Controleaza nivelul insulinei prin eliberarea treptata a zaharului in fluxul sanguin. Este satios si-l poti manca intre mese. Astfel, te ajuta sa-ti menti silueta si nivelul insulinei.
2. Merele se numara printre alimentele cele mai bogate in ANTIOXIDANTI si cu totii stim ca avem nevoie de ei in fiecare zi. Chercetina continuta de mar (si de multe alte fucte si legume – struguri, ceapa rosie…) este unul dintre cei mai eficienti antioxidanti si are efecte anticancerigene, antiinflamatorii si de intarire a sistemului imunitar.
3. 2 studii au demonstrat ca 1 mar pe zi reduce semnificativ riscul de boli respiratorii precum astmul.
4. Marul iti protejeaja inima. Pentru ca e bogat in fibre, te ajuta sa menti un nivel optim al colesterolului. Ajuta la controlarea depunerilor pe artere si micsoreaza sansele unui atac de cord. Cum bolile de inima sunt principala cauza a mortii la femei, este recomandat sa mancati un mar pe zi!
5. Merele te ajuta sa-ti menti ficatul sanatos. Pentru a-si mentine ficatul sanatos, multe persoane apeleaza la curele de detoxifiere. Merele pot face parte din aceasta cura si mai sunt si gustoase!
6. Daca faci orice fel de sport, merele te vor ajuta sa-ti maresti rezistenta.
7. Conform unui studiu desfasurat in Brazilia, 1 mar inainte de masa ajuta femeile sa scada in greutate cu 33% mai mult decat cele care nu l-au consumat.
8. Merele contin vitaminele A si C, flavonoide, fosfor, fier, calciu si potasiu.
9. Muscatul si mestecatul marului stimuleaza productia de saliva si protejeaza impotriva dintii impotriva cariilor prin reducerea nivelului de bacterii din cavitatea bucala.
10. Ajuta la eliminarea metalelor grele precum plumbul si mercurul, asa ca nu le rata in nici o cura de detoxifiere.

Soiuri cultivate in RO: ionatan, bot de iepure, frumos de Voinesti, auriu de Bistrita, parmen auriu, generos, golden, voinea, ardelean, ciprian.

5 lucruri pe care nu le stiai despre mere

1. Merele contin 5% proteine
2. Exista peste 7500 de soiuri diferite de mere.
3. Marul face parte din familia trandafirilor.
4. In Grecia Antica barbatul arunca cu cu mar in femeia pe care vroia sa o ceara de sotie si daca ea il prindea insemna ca a acceptat.
5. Este nevoie de energia de la 50 de frunze pentru a formarea unui mar.
ATITUDINE BIO: Consuma mere romanesti, cumparate de la piata. Sunt cea mai buna alegere atat pentru mediul inconjurator cat si pentru sanatatea ta.
 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *