Cum sa ....?

Cum ne ingrijim tenul inainte, in timpul si dupa plaja

Am observat din ce in ce mai multe fete cu tenul imbatranit. Principala  cauza este reprezentata de solar, urmata indeaproape de expunerea la soare fara protectie si fara limita
Oricat de frumos ar arata, bronzul este pana la urma piele arsa. Poate daca am pune semnul egal intre piele mai bronzata si piele mai arsa, nu am mai trata cu asa mare usurinta protectia solara. Da, soarele este benefic din multe puncte de vedere, asa cum am mai scris, insa trebuie sa ne protejam impotriva fotoimbatranirii.
Cine vrea riduri mai devreme decat trebuie sa nu mai citeasca. Cine nu crede ca soarele este principalul factor al imbatranirii premature a tenului sa se uite la oamenii de la tara care au multe activitati in aer liber si care nu cred ca s-au gandit vreodata la protectie solara. Da, bunica mea este sanatoasa si vioaie la 82 de ani, dar este foarte ridata de la 40 – am vazut  in poze.
Tenul trebuie exfoliat cu cateva zile inainte de plaja pentru un bronz curat, uniform, fara pete. Dupa ce prind un pic de culoare eu renunt la gomaje, folosesc cel mult un gel bio de curatare cu particule exfoliante o data pe saptamana ca sa nu imi distrug bronzul.
Inainte de plaja ne curatam tenul in mod normal cu orice tip de produs bland, aplicam o crema hidratanta cu SPF si cu ANTIOXIDANTI – vitaminele A, C, E… – care nu absorb sau reflecta propriu-zis razele UV ci maresc capacitatea celulelor de a repara daunele produse de razele UV, si dupa, crema de protectie cu SPF minim 30 pentru orice tip de ten in primele zile. Crema de protectie se aplica inainte de a pleca de acasa si se reaplica cu generozitate pe fata, gat si decolteu dupa fiecare baie. Chiar daca nu facem baie, transpiram mult si ne stergem cu prosopul, deci crema trebuie reaplicata la 2 ore.  SPF-ul poate sa scada pana la 15 in zilele cu temperaturi si radiatii solare mai reduse.
In timpul zilei de plaja este indicat sa ne mai curatam tenul de transpiratie cu apa curata. In niciun caz NU APLICAM ULEI DE BRONZAT pe ten. De asemenea hidratarea interna este benefica la nivelul intregului corp. Intre orele 12-4 ar trebui sa stam sub umbrela.
Dupa plaja trebuie curatate crema de protectie si urmele de nisip sau de clor cu un produs bland cum ar fi spuma de curatare Nuage Celeste de la Cattier. Este deja seara cand am terminat cu plaja, nu? Acum este momentul sa aplicam o crema reparatoare sau un ser care sa favorizeze regenerarea celulara.
NU UITA:
Crema trebuie sa ofere protectie contra ambelor tipuri de raze UV, A si B.
Trebuie sa ne amintim intotdeauna ca razele solare duaneaza sanatatii pielii noastre deoarece lumina soarelui reprezinta radiatii electromagnetice intense.
Potrivit unui studiu si din pacate 80% din efectele fotoimbatranirii apar in primele doua decenii de viata.
 

Related Posts

One thought on “Cum ne ingrijim tenul inainte, in timpul si dupa plaja

  1. Adi spune:

    Foarte, foarte util si foarte adevarat tot ce spui! Sa nu uitam de ochelarii de soare cu protectie UV, de uleiul de masline cu suc de lamaie si de untul de cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *