Povestiri, nimicuri, incercari, intamplari...

Cat de mult a inceput sa imi placa sportul

Nu am fost niciodata genul sportiv. Nici singura in fata portii nu cred ca as nimeri-o, nu am practicat vreun sport de echipa in liceu, nu am reusit sa sar coarda. Singurele mele aptitudini erau alergarea (viteza si rezistenta), uneori si din intamplare gimnastica.
Dupa ce am terminat liceul m-am reintalnit cu sportul obligatoriu in primul an de Poli. Mai bine zis el a tot vrut sa ma vada, dar eu nu avem chef de intalniri matinale, nu stiu cine se gandise sa ne puna ora de sport la 8 dimineata, asa ca l-am lasat balta aproape de fiecare data.
Imi place sa merg pe jos, cu rolele, pe munte, dar nu am practicat cu regularitate vreun sport si nici nu ma vedeam facand-o vreodata.
Ce m-a determinat sa merg la sala la inceputul anului: burtica pe care nu reuseam sa o dau jos de cativa ani buni si faptul ca sunt constienta in teorie ca sportul inseamna sanatate. Dar teoria o stiu de mica, burtica a fost factorul decisiv. Ma saturasem sa incerc tot felul de trucuri pentru a o ascunde, ma saturasem sa o simt ca pe o minge atasata de mine.

Am inceput cu 2 sedinte pe saptamana in februarie si la inceput nu se prindea de mine deloc. Oboseam, ma plictiseam pe banda de alergare, nu reuseam sa termin orele la care intram, dar de data asta motivul pentru care am mers de la inceput la sala a primat. In aprilie am inceput  sedintele personalizate de antrenament cu Ana, instructoarea de pilates la a carei ora oricum mergeam.
Acum ma intristez cand nu ajung la macar pilates. Un antrenament incepe cu 30 minute de incalzire pe banda, continua cu programul de abdomene sau antrenamentul pentru fese combinat cu abdomene sau cu ora de pilates si se termina cu inca 30 de minute de banda. Daca nu am timp pentru tot ma duc macar la ora de pilates, am devenit dependenta.
De ce imi place sa merg la sala?
– am dat jos burtica aproape de tot (as fi dat-o jos de tot daca renuntam la dulciuri complet, dar am vrut sa ma stresez).
– ma simt pe zi ce trece din ce in ce ma usoara
– nu mai obosesc asa de usor cand fac ceva prin casa, cand urc treptele
– sunt multumita de mine ca evoluez intr-o directie noua, ca trec peste limite – nu sunt doar vorbe din reclame, chiar ma simt bine
– ma bucur ca reusesc din ce in ce mai mult la fiecare ora
– nu am mai avut energie sa fiu depresiva in ultimele luni
– nu ma mai doare spatele des (am discopatie lombara)
M-am gandit ca frumusetea incepe prin sanatate=sport+alimentatie si m-am hotarat sa scriu mai multe despre ce fac eu la sala.

Related Posts

15 thoughts on “Cat de mult a inceput sa imi placa sportul

  1. Olivia spune:

    Eu inca mai caut un sport care sa-mi placa, pana atunci urc scarile la firma de multe ori pe zi 🙂 La karate nu ma intorc, ca nu ma mai tine spatele, daca ma pune cineva sa alerg pe banda are mari sanse sa foe batut pentru ca ma plictiseste ingrozitor, ca si orice alta forma de gimnastica/pilates/aerobic. Dar mai scrie, e motivational 🙂

  2. andreea spune:

    buna! unde faci pilates? cred ca singurul sport care-mi place si-as vrea sa ma reapuc de el.

  3. Roxana spune:

    @Andreea fac pilates la Afi Cotroceni, la sala Pure Health&Fitness. Am ore martea si joia de la 19 si sambata de la 14.

  4. Ruxandra spune:

    Postarea ta este inca unul dintre motivele care ma trimit inapoi la sala, de unde trag chiulul din martie 🙁 Vara trecuta s-a deschis o sala la 5 minute de mine, la care am mers din octombrie pana in martie, doar la aerobic, de 5 ori pe saptamana, cate 2 ore. Mi-a placut f m tot ce am incercat (pilates, yoga, tone & stretch etc.), insa m-am plictisit, poate pt. ca mergeam prea des si orele erau totusi aceleasi, chiar daca in fiecare zi erau altele.
    Am asteptat sa dea drumul si la sala de fitness, au dat, dar de atunci imi tot fac chef sa ma intorc. Dar promit solemn sa ma intorc, pt ca e pacat de muschii lucrati cat am mers.
    Spor in continuare si felicitari pt. realizari! 🙂

  5. BlogPRogress spune:

    Buna ziua,
    Am marea placere de a va invita la un concurs “Scrie de dragul copiilor”. Detaliile le gasiti pe site http://blog.meki.ro/?page_id=4 Premiile sunt consistente, iar campania se adreseaza in mod deosebit bloggerilor. Astept asadar eventuala voastra intentie de-a participa, printr-un mesaj la adresa blogprogress10@gmail.com
    Cu multa prietenie,
    Echipa BlogPRogress

  6. Iulia-Maria spune:

    Din iulie merg si eu la aerobic si voi alerga in jurul unui lac :D.

  7. Roxana spune:

    @Ruxandra, multumesc si sper sa te duci cat mai curand la sala. Cum sunt orele de pilates la tine, ca la mine nu seamana unele cu altele si crestem nivelul de dificultate la luna?

  8. Lady_bird spune:

    Mi-am facut abonament la o sala cu program non-stop(ca sa nu am scuze ca nu pot sa ajung din cauza serviciului) inainte de nunta si am continuat sa merg la sala mult timp dupa nunta. Te prinde foarte repede, mai ales ca aveam si sauna inclusa iar senzatia de dupa antrenament nu se compara cu nimic. Insa cel mai eficient este sa se urmeze acele ore conduse de un instructor, fie ca sunt exercitii cardio, fie ca sunt de forta, nu se compara cu exercitiile facute de capul tau, e altceva, simti imediat cum e sa lucrezi sub indrumare si corect, fata de ce credem noi ca trebuie facut si facem cu greseli…Apoi am inceput sa alerg, nu eram mare fan, dar in timp a inceput sa-mi placa si mai e si gratis. Acum astept sa nasc, sa ma refac si sa reincep sa alerg. Recunosc ca nu fac asta ptr. o silueta de vis, ci ptr. ca imi place sa mananc, mai ales dulciuri, nu ma abtin absolut de la nimic(fara exagerari totusi)iar in felul asta nu ma tem de kg in plus. Dar repet, senzatia de dupa antrenamente e unica…

  9. Alice spune:

    Nici eu nu am practicat niciodata un sport desi am fost intrebata toata viata daca sunt sportiva de performanta din cauza inaltimii – e super ironic pentru ca am fost/sunt mereu un dezastru la orice sport. E aiurea cand nu esti indrumat spre sport de mic, cresti asa cu o fobie vizavi de asta si nici nu-ti place sa faci sport, eu una asa simt si daca o sa am copii in viitor o sa-i incurajez sa mearga la innot de exemplu. Pentru mine nu este o placere sa merg la sala, daca o fac trebuie sa trag de mine, imi displace inclusiv “atmosfera de sala”, cu muzica loud, fete super slabe machiate excesiv, tipi cu muschi in exces si libidinosi, discutiile tampite intre blonde platinate cu sani imensi din silicon – cred ca trebuie sa fac ceva mai distractiv si cu profesor, yoga sau pilates asa cum faci tu si sa gasesc o sala draguta (numai ca vreau si sa fie foarte aproape de casa sau de job altfel clar nu ma duc). Oricum insemnarea ta ma inspira!:)

  10. Roxana spune:

    Eu nu prea am dat peste fetele machiate excesiv, blonde platinate sau cine stie ce alte exmplare din aceeasi gama. Sunt, dar cu moderatie, nu ma deranjeaz, in general predomina fetele normale. Sunt si muschiulosi din aia, eu le zic “cocosatul de la Notre Dame” datorita felului in care isi tin capul mai in fata si zici ca au o cocoasa :))))).
    M-a ajutat foarte tare ca mi-am luat antrenor si am invatat sa lucrez corect. In plus sunt extrem de constienta ca nu pot fi un om sanatos fara sa practic nicio activitate fizica.

  11. LAVINIA spune:

    Ai idee daca la afectiun ale coloanei (dureri usoare datorate greutatii pe care biata coloana o cara zi de zi – 90 kg)este recomandata alergarea (fie ea si usoara)?
    multumesc!

  12. Roxana spune:

    Eu am discopatie lombara si alerg. Antrenoarea mea stie de aceasta problema. Am facut si gimnastica medicala pentru discopatia lombara si acolo faceam bicicleta pentru ca nu aveam banda. Asa ca durerile usoare nu sunt un impediment pentru alergare, mai ales una usoara. Daca faci banda iti recomand urcarea pe panta inclinata, arde calorii precum alergarea intensa si nu simti nimic in coloana.

  13. LAVINIA spune:

    Multumesc Roxana! O radiografie (caci nu stiu exact ce am – doar constat zilnic dureri usoare la baza coloanei) ar releva ce problema am?
    Numai bine!

  14. Roxana spune:

    Da, o radiografie este cea mai buna solutie. O radiografie si un consult de specialitate dupa pentru a afla exact ce ai de facut.

  15. LAVINIA spune:

    Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *