Ingrediente si remedii naturiste

Argila verde

Compozitie chimica: dioxid de siliciu (49%), aluminiu (13%), magneziu, calciu, mangan, fosfor, zinc, cupru, cobalt, molibden, litiu, seleniu.
Argila poate fi folosita atat in scopuri terapeutice cat si de ingrijire. Nu vom vorbi aici pe larg despre scopurile terapeutice, nu ma bag intr-o discutie atat de ampla si de complexa fara sa fiu suficient de informata si nu sunt. Din cate am citit are rol cicatrizant, poate fi folosita pe post de cataplasme in zone dureroase inclusiv in afectiuni gingivale -majoritatea pastelor de dinti de la Cattier contin argila-, poate fi folosita intern pentru cure de detoxifiere, in cazul ranilor si plagilor, al arsurilor solare, in tratarea afectiunilor vaginale, in atenuarea durerilor musculare si reumatice.
Pudra de argila verde inlocuieste talcul pentru a preveni si trata funduletul inrosit si iritat al bebelusilor. 100% natural.
Proprietati:
– argila verde actioneaza cu discernamant inhiband inmultirea microbilor si a bacteriilor patogene ceea ce inseamna ca favorizeaza reinnoirea celulara
– argila se duce acolo unde este nevoie atunci cand este inghitita
– absoarbe toxinele si cicatrizeaza
– elimina celule distruse ale organelor digestive favorizand reconstituirea lor
Actiunea argilelor este determinata de structura lor minerala.
Argila verde pentru ten se foloseste in masti. Se aplica argila verde gata de folosit pe ten evitand zona ochilor si se lasa sa actioneze 15-20 minute. In acest timp trebuie sa pulverizati apa termala astfel incat argila sa nu se usuce de tot deoarece toxinele absorbite de argila se vor reabsorbi in piele.
Este recomandata mai ales tenurilor mixte si grase, asupra tenurilor sensibile actioneaza prin sporirea inrosirii (in cazul lor se foloseste argila roz). Se poate aplica local pe cosuri infectate.
Masca pentru fermitate (pentru tenurile normale)
– 1 lingurita de argila
– 2 linguri de lapte (daca argila este gata de folosit puneti o singura lingura de lapte altfel masca devine prea lichida)
– 2 picaturi de ulei esential de lavanda
Aplicati masca pe pielea curata si uscata, lasati-o sa actioneze intre 10 si 20 minute, pulverizati apa termala pentru a preveni uscarea totala a mastii, clatiti cu apa calduta, aplicati un ser organic dupa prin miscari de masaj.
Masca purificatoare (pentru tenuri grase)
– 1 lingurita argila verde
– 2 lingurite de branza proaspata cremoasa
– 1 lingurita suc proaspat de portocale
Aplicati masca pe pielea curata si uscata, lasati-o sa actioneze intre 10 si 20 minute, pulverizati apa termala pentru a preveni uscarea totala a mastii, clatiti cu apa calduta, aplicati un ser organic hidratant potrivit tenului gras.
Dupa aplicarea oricarei masti tenul trebuie hidratat inclusiv cel gras. Eu aleg intotdeauna un ser organic dupa sau uleiul de jojoba.
Argila verde pentru par
Masca pentru parul gras: argila verde amestecata cu un galbenus de ou si apa minerala se maseaza in par si se lasa vreo 20 de minute. Dupa folositi un sampon organic.
Masca impotriva matretii: argila verde se amesteca cu o lingura de ulei de migdale dulci si cateva picaturi de ulei esetnial de cimbru, lamaie si arbore de ceai, se maseaza masca la radacina parului si se lasa vreo 30 de minute inainte de a spala parul cu un sampon organic bland.
Argila verde pentru piele. Se adauga un amestec de argila verde si uleiuri hranitoare in apa de baie fierbinte. Relaxati-va 10-15 minute. Pielea se hraneste in acest timp si elimina toxine.
Nota: 1. argila verde nu este considerata un ingredient iritant pentru ten insa trebuie sa folositi tipul potrivit de argila intr-un mod corect. Daca vi se inroseste pielea intr-un mod suparator si nu se observa efecte benefice intrerupeti utilizarea ei. Fiecare persoana este unica si are nevoi diferite.
2. Efectele se vad rareori dupa prima utilizare, repetitia este mama invatarii obisnuia sa imi repete tatal meu. Repetati procedurile de 1-2 ori pe saptamana.

Related Posts

2 thoughts on “Argila verde

  1. Special Koko spune:

    Multumesc pt articol! :*

  2. Roxana spune:

    Nu ai pentru ce, eu trebuie sa iti multumesc pentru idee. Pentru tenul tau sunt sigura ca trebuie sa adaugi si un ulei hranitor dar care nu ingrasa cum este cel de migdale dulci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *