Biobeauty

Argila verde, argila alba – uz extern

Argila verde, argila alba si alte tipuri de argila pot fi folosite atat in tratamente interne cat si externe.

Proprietatile tuturor tipurilor de argila:

  1. Argila absoarbe toxinele si impuritatile din piele.

  2. Remineralizeaza pielea deoarece este bogata in micro nutrienti.

ARGILA ALBA cu PH-ul ajustat la nivelul pielii este potrivita pentru toate tipurile de piele, in special pentru cea uscata si fragila. Absorbanta, regeneranta si calmanta, elimina impuritatile, revitalizeaza si linisteste pielea, favorizand simultan reinnoirea celulelor.
ARGILA VERDE este destinata in special tenurilor mixte si grase datorita proprietatilor sale de absorbtie si reglare a excesului de sebum. Are efect antiseptic si cel mai mare nivel de minerale si oligo elemente dintre toate argilele.

Argila verde Cattier

Argila verde Cattier


MOD DE FOLOSIRE – valabil atat pentru argila alba cat si pentru argila verde
Pregatirea pastei: intr-un castron de sticla sau de portelan turnati argila cat considerati ca aveti nevoie. Adaugati apa putin cate putin amestecand cu o spatula non metalica pana la obtinerea unei paste usor de intins. Lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Aceasta pasta poate fi folosita ca atare sau se pot adauga diferite pudre, uleiuri vegetale si esentiale.
MASCA FACIALA
Pe tenul curat aplicati pasta de argila intr-un strat  gros evitand zona ochilor si a buzelor, coborand pana spre decolteu. Lasati 10 minute sau pana incepe sa se usuce (pasta se albeste). Clatiti cu apa calduta, stergeti cu un prosop curat, aplicati un ser si o crema hidratanta potrivite tipului de piele.
CATAPLASMA
Intindeti pasta de argila pe o tesatura naturala si repartizati-o intr-un cerc cu o grosime de 2-3 cm si cu un diametru in functie de zona afectata. Se aseaza cataplasma cu lutul in contact direct cu pielea si se fixeaza lejer cu un bandaj. In functie de afectiune se folosesc cataplasme reci (abcese, furunculi, rani) sau calde (rinichi, vezica, oase).
BAIE
Se adauga doua lingurite de argila alba sau argila verde intr-un pahar cu apa, se amesteca bine cu o spatula nemetalica si se adauga in apa de baie. Argila catifeleaza pielea.
 
 
 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *