Despre cosmetice organice

Unt de corp Yes to Carrots


Ingrediente INCI: Water (Aqua), Caprylic/CapricTriglyceride, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Dead Sea Water (Maris Aqua), Silt (Maris Limus), Daucus Carota (Carrot) Juice*, Daucus Carota (Carrot) Seed Oil*, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Juice, Cucumis Melo (Melon) Juice, Algae Extract (Rhodella, Dunaliella, Spirulina), Ipomoea Batatas (Sweet Potatoe) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Juice, Camellia Sinensis (Green Tea) Extract, Ginko Biloba Leaf Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Peel Extract, Niacin, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum)

Din punctul de vedere al compozitiei contine ingrediente cu putere de hidratare, ingrediente emoliente, ingrediente regeneratoare, conservanti admisi de Soil Association – adica ingrediente corecte si bune pentru corp.
Glyceryl Stearate – emulsificator ce ingroasa formulele apa-ulei, reduce pierderea de apa de la suprafata pielii, mentinandu-i hidratarea si supletea, protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi
Unt de shea, unt de cacao, ulei de jojoba, ulei de avocado, ulei de masline, ulei de migdale dulci – emolienti naturali, ingrediente 100% sigure
Caprylic/CapricTriglyceride – un lichid uleios obtinut din nuca de cocos si folosit pentru a incetini pierderile de apa prin piele si pentru ingrosarea produselor. Nu are miros, culoare, stablizeaza produsul, este considerat sigur. În principal, funcţionează ca un agent emolient, dispersat şi solvent. Ca un emolient, aceasta atât pătrunde rapid în suprafaţa de starea pielii / păr, şi oferă o barieră uşor şi non-gras de lubrifiere. Ca un agent de dispersie, acesta ajută la îmbunătăţirea livrării de vitamine, pigmenţi şi alte ingrediente active conţinute într-o soluţie, astfel încât acestea să devină uniform răspândite şi pe deplin absorbită de epidermă.

Are o consistenta mai lichida decat ma asteptasem initial. Cand am citit “rich bodybutter” mi-am imaginat ceva gen o crema bogata intr-ul mod gurmand si consistenta insa am descoprit doar o lotiune de corp putin mai groasa. Din aceasta cauza se intinde usor pe piele, intra repede si cantitatea folosita este relativ mica.

Singurul minus adevarat este mirosul. Cand am citit lista de ingrediente m-am asteptat la ceva yummy gen tortul cu morcovi de la Starbucks insa am primit un miros destul de sintetic de crema si atat. Banuiesc ca parfumul listat ultimul nu este provenit din uleiuri esentiale.
Hidrateaza foarte bine si de durata insa eu aplic doua straturi de crema, primul se absoarbe repede si nu imi simt pielea asa cum ar trebui.
Phenoxyethanol – conservant admis de Soil Association
Niacin –  vitamina B3
Am scris depre balsamul pentru par Yes To Carrots si mai gasiti articole despre sampon si balsam la Cristina, despre samponul pentru copii la Adela, despre balsamul de buze la Andreea.

Related Posts

4 thoughts on “Unt de corp Yes to Carrots

  1. Theo spune:

    Are cumva acelasi miros ca samponul?:)

  2. Roxana spune:

    Am folosit doar balsamul pentru par de la ei si cred ca are cam acelasi miros acum ca m-ai facut atenta la acest aspect.

  3. Eli spune:

    Nu am incercat deloc. Imi place review-ul.

  4. Roxana spune:

    Ma bucur ca iti place. Preferatul meu ramane untul cu cacao de la Olivelenic despre care am scris deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *