Despre cosmetice organice

Les Essences de Amelie


In urma cu cinci ani nu stiam de existenta altor parfumuri in afara celor semnate Chanel, Dior, Donna Karan si alte nume sonore din industria modei. Nici nu aveam de unde. Si atunci am descoperit primul blog dedicat in totalitate parfumurilor care a ramas pana astazi sursa principala de informatie in ceea ce priveste parfumurile. Asa am ajuns sa aflu de existenta parfumeriei de nisa condusa mai putin de legile marketingului si mai mult de cele ale creatiei, parfumeria in care “nasul” are rol principal si nu grupul asupra caruia sa face testarea. De fapt nu cred ca exista acest grup.
Inca mai am preferate -Addict si Poison de la Dior, Un Jardin sur Le Nil si Eau de Merveilles de la Hermes, Eau de Parfum Gucci – printre parfumurile marilor case, nici nu se poate altfel imi spune si Diana, creatoarea Esentelor Ameliei – prima colectie de parfumuri naturale, fara chimicale daunatoare pentru santatea noastra. O admir pe Diana pentru ca a avut curajul sa isi urmareasca visul, sa-si transforme pasiunea pentru aromaterapie in realitatea cotidiana si sper sa nu se opreasca aici.

Parfumurile Dianei nu seamana cu Light Blue de la D&G ci cu vechile Gurelain-uri create in timpuri in care parfumeria folosea ingrediente naturale si nu produse sintetic in laboratoare. Poate daca as fi mirosit prima data un parfum de-a Dianei acum cinci ani as fi avut un soc si l-as fi refuzat insa trecand prin parfumeria de nisa si renuntand la cosmeticele pline de chimicale in favoarea celor bio am inceput sa resping mirosurile chimice, asa ca intalnirea cu Les Essences de Amelie a avut loc in momentul potrivit.
Colectia se adreseaza celor care isi doresc ceva original, diferit si Diana nu isi doreste sa concureze cu marile case. “Parfumurile Esentele Ameliei vor fi produse mereu in loturi mici, vor fi mereu realizate handmade avand aceea nota distincta, personala si vor fi adresate mereu acelor oameni care apreciaza cu adevarat asta.” -Diana Bolojan

Din colectia ei am fost cucerita de parfumurile solide. Incepand cu ambalajul parfumurile solide sunt absolut adorabile, o mica bijuterie usor de purtat in geanta, aliatul meu in mijloacele de transport in comun pe timp de vara – de cate ori simteam un miros neplacut scoteam cutiuta magica si ea indeparta neplacerile.
Din cate am aflat tot de la Diana ca sa iti faci acasa un parfume solid dupa gusturile tale  ai nevoie de:

– 6 ml ceara de soia (este mai buna decat cea de albine deorece nu are miros si nu interactioneaza cu combinatia de uleiuri esentiale)
– 4 ml ulei de jojoba (este uleiul de baza fara termen de valabilitate – nu rancezeste niciodata)
– 25-30 picaturi de uleiuri esentiale
Cum procedati:
– se topeste ceara de soia si apoi se masoara cei 6 ml necesari cu o seringa gradata
– intr-un recipient se amesteca ceara cu uleiul de jojoba peste care se adauga combinatia de uleiuri esentiale dorite
– toata minunea de mai sus se amesteca timp de 30 secunde pe o baie de aburi ca sa se intrepatrunda aromele
-cat timp este lichid, se toarna in recipiente si se lasa la racit
-cand s-a intarit, e gata de folosit.

Related Posts

2 thoughts on “Les Essences de Amelie

  1. salut,
    abia acum am descoperit articolul tau.
    as vrea sa public un material pe site-ul nostru in care sa preiau reteta descrisa de tine. voi mentiona desigur, cu link, si sursa materialului, sper sa fie ok.
    lucian.

  2. Roxana spune:

    Sigur, poti sa o preiei daca pui link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *