Despre cosmetice organice

Metoda "No Poo" sau fara sampon

No Poo = No Shampoo = Fara sampon.
Ce inseamna aceasta metoda fara sampon? Sa iti cureti parul doar cu un balsam organic fara silicon deoarece balsamul contine suficienti agenti surfactanti incat sa curete parul.
Este eficienta? Da. Foarte. Mai ales in cazul parului decolorat, agresat, uscat. As indrazni sa spun ca dintre toate metodele incercate de mine pentru hidratarea parului aceasta a functionat cel mai bine. In acest moment am radacinile si inca vreo 15 cm de par natural adica prezinta tendinte de ingrasare si restul este parul decolorat si vopsit/revopsit de cand eram roscata si care s-a prapadit cand am folosit L’Oreal Mousse Sublime. Am avut dubii in legatura cu aceasta metoda din cauza parului meu natural care se ingrasa cam la 4 zile. Curatandu-l doar cu un balsam organic s-a ingrasat la trei zile ceea ce este acceptabil.
Dupa niciun ratament incercat anterior parul meu nu a rams la fel de stralucitor. Nu este indicat sa aplicati un tratament cu ulei inainte deoarece balsamul nu are puterea sa curete uleiul.
Alternez metoda aceasta cu curatarea normala cu un sampon organic cu surfactanti blanzi si cu tratamentele cu uleiuri. Sper ca in curand parul meu sa isi revina complet.
Exista si alternativa fara sampon si balsam, doar cu bicarbonat de sodiu si otet de mere insa nu am incercat-o si nici nu sunt curioasa. Nu cred ca poti sa iti cureti parul eficient doar cu atat.
Important: folositi produse blande, fara agenti iritanti sau surfactanti puternici. De preferat organice.
UPDATE: Este foarte important sa nu puneti mult balsam, sa il intindeti bine si sa clatiti foooooooarte mult pana scartaie altfel parul va ramane imbacsit. Mi s-a intamplat a treia oara cand am aplicat aceasta metoda.

Related Posts

7 thoughts on “Metoda "No Poo" sau fara sampon

  1. mada spune:

    eu am parul subtire si anemic … si mereu aveam impresia ca masca de par in loc sa il fortifice, il usca si subtia si mai tare …
    Tu aplici balsamul si pe scalp ?

  2. Roxana spune:

    Da, desi parul meu este gras. Insa trebuie clatit fooooooooooarte bine, pana apa curge limpede, altfel nu se curata parul. Si alternez cu metoda normala de samponare. Eu am probleme cu parul ramas in urma decolorarii fiindca nu vreau sa il tund pe tot insa in alta situatie nu m-as chinui.

  3. Niko spune:

    Si eu am avut parul decolorat si foarte foarte agresat deoarece ma tot vopseam blonda.Ultima data am tinut decolorantul prea mult si parul meu s-a facut praf.Am avut noroc ca aveam firul gros ca altfel imi luam adio de la el.Singura cale sa isi revina este taiat din varfuri periodic cam o data pe luna pana se regenereaza complet si ramane numai parul natural.Eu m-am chinuit un an jumate cu tot felul de tratamente dar acum nu mai am probleme.

  4. Roxana spune:

    Tai, tai din varfuri incontinuu. 🙂

  5. Teo spune:

    Ba poti sa ti cureti parul eficient doar cu atat!! Metoda cu bicarbonat de sodiu este FOARTE eficienta! Mi am spalat parul imbacsit de 5 zile doar cu apa si bicarbonat de sodiu si este incredibil de curat si matasos. Nu ezitati sa folositi acest ingredient. Mie chiar nu mi venea sa cred ca este atat de curat.

  6. Roxana spune:

    @Teo, te cred pe cuvant, eu am un par aspru si greu de controlat, mi-e frica sa incerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *