Cosmetice preparate acasa, Ingrediente si remedii naturiste

Demachiere cu ulei

Am descoperit tehnica de demachiere cu ulei odata cu cosmeticele organice, insa nu am folosit-o de la inceput deoarece ma gandeam ca uleiul nu este potrivit pentru a curata tenul mixt.
Metoda de demachiere cu ulei are la baza un principiu simplu: uleiul dizolva ulei, adica uleiul folosit pentru a masa pielea va curata sebumul si impuritatile stranse in pori.
Uleiul este benefic si pentru tenurile acneice sau mixte pentru un motiv simplu: pielea se hraneste cu ulei si din aceasta cauza il secreta in mod natural. Folosind produse excesiv de astringente nu facem altceva decat sa oblogam pielea sa produca mai mult sebum.
demachiere cu ulei
Este eronata ideea ca pielea mixta sau grasa nu poate folosi ulei sau ca nu are nevoie de hidratare.
Uleiul demachiant are la baza combinatia intre doua uleiuri, procentele difera in functie de tipul tenului. Primul este uleiul de ricin folosit pentru prorietatile sale antiinflamatorii, de curatare si de vindecare.
Pentru cel de-al doilea ulei avem mai multe posibilitati: samburi de struguri, de masline, de jojoba, de migdale dulci, din caise.
Se pot folosi si cateva picaturi de ulei esential (doar sa aveti grija ca uleiurile esentiale sunt pentru aromaterapie si pentru uz extern, cele folosite in retete fiind cele din urma).

Demachiere cu ulei (sau cu un balsam de curatare) pas cu pas

1. Aplicati cateva picaturi de ulei demachiant in palma si incalziti usor. Masati direct pe fata prin miscari usoare circulare, cu atat mai delicate in zona ochilor. Dizolva si rimelul rezistent la apa.
2. Udati un prosop curat din bumbac (de preferat organic) cu apa fierbinte (calduta in zaul unui ten sensibil)
3. Aplicati prosopul fiebinte pe fata si lasati-l sa se raceasca.
4. Indepartati uleiul de pe fata prin miscari usoare circulare. In zona ochilor procedati la fel cum o faceti cu demachiantul obisnuit.
5. Repetati ultimii doi pasi pana simtiti fata curata.
Pielea ramane in prima faza moale ca a unui bebelus, mi-e tare drag sa-mi trec buricele degetelor peste fata, insa in cateva minute se usuca putin si aplic o picatura de Youth Glow, noua mea pasiune in materie de hidratare de iarna.

Retete de ulei demachiant in functie de tipul tenului

Piele normala – 50% ulei de masline extravirgin & 50% ulei de ricin
Piele uscata – 75% ulei de masline extravirgin sau ulei de primula de seara & 25% ulei de ricin
Ten mixt cu tendinte acneice – 60% ulei de ricin,  20% ulei de jojoba & 20% ulei din samburi de struguri. Aici puteti adauga 2-3 picaturi de ulei esential din arbore de ceai sau de rozmarin (au proprietati antiseptice, antiinflamatorii)
Ten sensibil – 60% ulei de ricin, 20% ulei de jojoba &  20% ulei din samburi de caise
Piele matura – 60% ulei de masline & 20% de primula de seara & 10% ulei de argan & 10% ulei de rosa mosqueta si 1-2 picaturi de ulei esential de trandafiri (daca va permite bugetul, cel adevarat si nediluat este foarte scump).
Beneficiile: un ten mai luminos, lipsit de puncte negre si de cosuri, o piele hidratata si fara iritatii.
O alternativa pentru lenese: ulei demachiant Cattier. 
 

Related Posts

25 thoughts on “Demachiere cu ulei

  1. natty spune:

    foarte interesant multumim
    ma tenteaza si pe mine sa incerc dar nu stiu cum sa masor procentele de ulei si unde sa gasesc astfel de uleiuri 🙁

  2. camelcutza spune:

    Eu am incercat sa ma demachiez cu ulei, dar mi simteam fata lipicioasa si uda si am renuntat. Am folosit uleiul ca agent de hidratare, dupa demachiere, mi-am conceput o lotiune din 3 parti egale de ulei de masline, ulei de samburi de strauguri si vitamina C picaturi

  3. Clarra spune:

    Aveti grija ca ideea cu prosopul fierbinte aplicat pe fata nu e deloc buna pentru un ten sensibil!

  4. Roxana spune:

    @Clarra, ai dreptate. Pentru tenul sensibil aplicati prosopul cald. Si daca nu il suportati, renuntati.

  5. Roxana spune:

    @Natty, eu le masor cu o cana gradata. Imi fac 100 ml de ulei petru ca este mai usor sa stiu cat inseamna 60%, de exemplu :). Uleiul de masline extravirgin si uleiul din samburi de struguri le gasesti in comert, uleiul de ricin si anumite uleiuri esentiale (ai grija sa fie pentru uz cosmetic si nu pentru aromaterapie) la Plafar (nu mai stiu cat costa, am cumparat mai multe, dar stiu ca cel de ricin are 30 ml si cele esentiale 10ml), uleiurile de jojoba, rosa mosqueta si de primula de seara le gasesti la biobeauty.ro, iar restul uleiurilor le gasesti sideris.ro si alte situri de profil. Singurul care nu se gaseste la noi este uleiul esential de trandafir, un ulei rar si fosrte scump. Eu am gasit multe uleiuri la Balm Balm, unul dintre furnizorii nostri.

  6. natty spune:

    ok multumesc roxana am sa ma uit!

  7. Adriana spune:

    Am tenul mixt si as vrea sa folosesc aceasta metoda. Pot sa folosesc ulei de migdale dulci in locul celui de jojoba?

    1. Roxana spune:

      Fara probleme. Ceea ce nu a mentionat in articol este mirosul uleiului de ricin destul de neplacut. Asa ca pot pune mai putin si adauga cateva picaturi de ulei esential de rozmarin.

  8. MD spune:

    Eu stiam ca uleiul de ricin se foloseste pentru cresterea parului. Este adevarat?

  9. Roxana spune:

    Da. Se foloseste in tratamentul alopeciei, pentru a obtine gene mai lungi, insa este si un bun emolient, nu irita, curata foarte bine, este un bun antiinflamator.

  10. Diana spune:

    uleiul de migdale este un foarte bun demachiant, mai ales pentru tenul acneic, cu probleme. Ideea este ca nu se aplica pe fata uscata, ci cu dischete demachiante ude. Combinatia apa-ulei este cea de succes

  11. Iulia spune:

    Buna ziua. Si eu vreau sa renunt la creme si sa folosesc doar uleiuri pentru fata. Am inceput sa ma dau cu ulei de migdale seara si cu ulei de catina dimineata si ma simt foarte bine. Ma dau doar cu ele, fara alte creme. Si am citit ca demachierea se poate face tot cu ulei. Credeti ca e ok sau se incarca tenul cu prea multe uleiuri?
    si pe timp de iarna ce uleiuri pentru fata recomandati?
    Multumesc

  12. Roxana spune:

    Buna ziua. As avea nevoie de ceva mai multe informatii privind tipul dumneavostra de ten (aveti sau nu riduri, acnee, eczeme, zone uscate, roseata excesiva, etc) pentru a va da un raspuns cat mai potrivit. Demachierea cu ulei nu incarca tenul absolut deloc daca este facuta asa cum am descris eu mai sus.

  13. Cristina spune:

    Cel mai bun ulei, am inteles ca r fi cel de argan, recomandat in rejuvenarea tenului, antirid, vergeturi..

  14. Roxana spune:

    Cred ca am spus-o de foarte multe ori, dar nu sunt sigura ca pe blog: nu exista cel mai bun ulei pentru tot si toate, asa cum nu exista ea mai buna crema si atat. Uleiul de argan este cel mai potrivit pentru tenurile mature. Doar uleiul de ricin este indispensabil in reteta uleiului demachiant, restul se adapteaza in functie de nevoile tenului nostru.

  15. andreea spune:

    http://www.uleideargan.com aici gasiti ulei de argan la cele mai bune preturi din romania si chiar face minuni eu il folosesc cu cea mai mare incredere si da rezultate!

  16. Roxana spune:

    Eu nu cred in minuni nici din partea uleiului de argan dar ma bucur ca un produs natural are parte de atat de multa mediatizare/marketing.

  17. RalucaS spune:

    Eu folosesc de ani de zile numai uleiuri vegetale pt. fata. Si pt. demachiat si pt. curatat fata si ca crema hidratanta. Am tenul uscat si sensibil si de cate ori mai incerc cate o crema din comert, tenul mi se inroseste imediat. Asa ca revin la uleiurile mele 🙂 Folosesc de migdale, de masline extravirgin, de cocos si recent am gasit o combinatie de masline extravirgin cu samburi de struguri. Masez tenul cu ulei, las sa actioneze 1-2 min., sterg cu discuri demachiante inmuiate in apa si stoarse, spal cu apa calduta, apoi rece. Folosesc ca toner apa de trandafiri, iar apoi masez iar cateva picaturi de ulei. Tenul meu se simte perfect si niciodata n-a fost mai curat 🙂

  18. Miuri spune:

    am citit despre ulei demachiant pe blogul Georgiei si recunosc ca m-a facut foarte curioasa… acum vreau si eu sa-mi fac :))

  19. alice spune:

    Buna!este un articol foarte interesant si util, dupa parerea mea..eu folosesc un lapte demachiant( http://www.sanafarm.ro/avene-lapte-demachiant-200ml-pierre-fabre-p-2386.html ) si pentru mine functioneaza chiar mai bine decat ma asteptam.. In fine..trecand direct la concluzie, fiecare dintre noi are un ten diferit si de asta la unii functioneaza uleiurile, iar la altii nu o fac..sfatul meu e ca ori de cate ori dorim sa folosim un produs nou trebuie mai intai sa cerem ajutorul unui specialist pentru ca exista din pacate si riscul de a aparea si alte complicatii.Succese!:*

  20. Rodica spune:

    Eu ma demachiez de multa vreme cu ulei de masline extravirgin si cu apa minerala. Le pulverizez pe ambele odata pe discul de demachiat. E adevarat, am ten uscat.

  21. cati spune:

    Exista o gama variata de uleiuri cosmetice pe site-ul http://www.magicosmetice.ro. Si chiar sunt bune.

  22. Roxana spune:

    Exista posibilitatea sa fie bune dar ca sa fiu sincera nu prea cred. Exista foarte putine uleiuri de calitate buna la noi pe piata, asa ca aleg produsele certificate bio si din surse fairtrade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *