Cosmetice preparate acasa

Tratament regenerant pentru parul foarte uscat, degradat, vopsit

– cantitati egale de ulei de masline, ulei de avocado si ulei de argan se amesteca cu vitamina E uleioasa. Daca nu gasiti in forma lichida la farmacie puteti sparge capsulele de vitamina E, continutul este ceea ce va trebuie.
Parul trebuie sa fie usor umed. Eu nu aplic tratamentul la radacina, acolo am parul natural care este gras si nu am nevoie, doar pe lungime. Nu am mentionat cantitati exacte pentru compozitie deoarece mi-am facut 50 ml de tratament*. Canitatea aplicata depinde de lungimea si grosimea firului de par, de  cat de uscat sau, degradat este. Incalziti cate putin ulei in palme, masati, repetati pana simtiti ca parul este suficient acoperit.
Partea dificila si importanta: prosopul cald. Am citit undeva ca ideal este sa folosesti doua prosoape si sa le incalzesti alternativ la microunde insa eu nu am cuptor acasa si sunt nevoita sa folosesc metoda cu apa fierbinte. Apa trebuie sa arda la maini asa ca eu o fierb. Aveti grija cand stoarceti prosopul sa nu va frigeti. La 5 minute se repeta operatiunea de “infierbantare”. M-am gandit sa imi iau tratamentul si sa ma duc la salon sa mi-l aplice, ma omoara partea cu incalzitul prosopului. Fierbe apa, toarna in cada peste prosop, stoarce-l cu grija sa nu te frigi, pune din nou apa, pune-ti un prosop mai mare peste cel ud pentru mentinerea caldurii, imi vine sa plang. Asa imi trebuie pentru ca mi-am decolorat parul.
Pentru a indeparta mai usor uleiul masati o cantitate mica de sampon pe par inainte de a-l uda.
Important: cu o floare nu se face primavara. Aplicati acest tratament de cel putin 5 ori inainte de a da verdictul. La mine functioneaza dupa a treia oara.
* la aceasta cantitate folosim 1,5 ml de vitamina E (tocoferol).
Tocoferolul – sau vitamina E este esential pentru sanatatea omului inclusiv pentru sanatatea pielii. Este prezenta in segmentele lipofile ale membranei celulare. Vitamina E are un efect puternic antioxidant, protector impotriva degenerarii cauzate de radicalii liberi, antiinflamatoriu, imunostimulator. Bun conservant pentru unturi si uleiuri vegetale, precum si pentru creme si alte compozitii cosmetice care NU contin apa. (www.elemental.ro)

Related Posts

4 thoughts on “Tratament regenerant pentru parul foarte uscat, degradat, vopsit

  1. Special Koko spune:

    Pfff, pare atat de dificil procesul asta …

  2. Roxana spune:

    Este foarte complicat insa da rezultate. M-am gandit sa merg cu uleiul la salon, ar fi mult mai usor sa mi-l aplice acolo si sa stau cu el la casca.

  3. Kitty spune:

    Chiar cand vroiam sa intreb de unde sa cumpar ulei de avocado si argan, am vazut ca e link direct catre site :D.
    Mi-a placut articolul , cred ca o sa incerc si eu:)

  4. Roxana spune:

    Desi procesul este dificil pe mine m-a ajutat tratamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *