Stil de viata sanatos. Sau nu.

Reteta tiramisu, simpla si perfecta

Ingrediente pentru 6 persoane (portii de restaurant):Individual Tiramisu
– 1 cutie de 250 gr branza mascarpone
– 1 cutie de 250 gr branza ricotta (puteti folosi tot mascarpone, insa ricotta este pentru o varianta mai light, un secret de la un CHEF)
– 5 oua mari la temperatura camerei
– 7 linguri de zahar
– 150 ml cafea rece (espresso de preferat)
– piscoturi savoiardi, 1 pachet cu 2 pungute (sunt si pachete cu 4, le pastrati pentru data viitoare)
1. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana obtineti o spuma tare cu mixerul.
2. Din albusuri si restul de zahar se face o bezea tare. Bezeaua are rolul de a intari crema.
3. Se adauga mascarpone si ricotta in amestecul de galbenusuri si zahar, se bat bine cu mixerul, dupa care sa adauga in compozitie bezeaua, treptat, cu lingura, amestecand usor de jos in sus. Puteti pune si o lingurita de extract de vanilie.
4. Cafeaua rece (daca aveti de unde sa va procurati espresso acasa este cu atat mai bine, daca nu merge si cafeaua facuta la ibric si lasata sa se linisteasca sau la filtru. Trebuie sa fie o cafea de buna calitate, aromata)  se pune din amestec pe o farfurie intinsa. Se inmoaie piscoturile unul cate unul cu fata zaharata in amestec, doar pana la jumatate si se pune un strat de piscoturi intr-o tava dreptunghiulara, un strat de crema, un strat de piscoturi, un strat de crema. Se lasa la rece 12 ore.
Daca aveti musafiri puteti asambla tiramisu direct in cupe de inghetata cu piscoturile aranjate pe margine. Se presara putina pudra de cacao deasupra in momentul servirii.
Pofta buna!

Related Posts

5 thoughts on “Reteta tiramisu, simpla si perfecta

  1. Adriana spune:

    Am incercat reteta acum si a fost un adevarat succes. Si nu o spun numai eu ci si sotul meu care nu a mai lasat nimic pentru maine 😛

    1. Roxana spune:

      Dar trebuia sa asteptati pana maine sa se intareasca bine crema.

  2. Adriana spune:

    L-am pus jumatate de ora in congelator si a fost perfect.

  3. Gaby spune:

    Eu am altă slăbiciune: prăjiturile cu blat pufos şi multă cremă fină de vanilie. Cred că sunt singura persoană de pe planetă căreia nu-i place tiramisu. Am cules însă reţeta pentru mătuşa mea 🙂

  4. Roxana spune:

    Am o reteta pentru tine, prajitura preferata a copilariei mele: blat consistent de cacao cu crema de vanilie facuta in casa, un deliciu. Daca vrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *