Ingrediente si remedii naturiste

Uleiul de avocado

avocado-oil-300aArborele de avocado isi are originile in regiunile calduroase ale Americii Centrale. Exista documente care mentioneaza folosirea pulpei pentru protectia pielii contra vantului de catre populatia azteca. Il foloseau de asemena pentru stimularea cresterii parului si pentru a preveni imbatranirea tenului.
Uleiul de avocado, bogat in acid oleic (omega9), carotenoide (clasa de pigmenti vegetali dintre care cei mai cunoscuti sunt beta-carotenul si licopenul) – zeaxantina, alfa-caroten si beta-caroten, tocoferoli (vitamina E), acizi grasi mononesaturati, luteina, potasiu, magneziu, vitaminele A, B-urile, K,  este extras din pulpa fructului si nu din sambure, care de altfel nu contine decat 2% grasimi.
Mai contine: acid linoleic (omega 6) si palmitic, minerale si vitaminele C si F. Dintre toate uleiurile cel de avocado este cel mai repede absorbit de piele.
Cum il folosim:

  • amestecat cu ulei de masline pentru a pregati pielea pentru soare
  • cu unt de shea (topit la bain marie), uleiuri de rosa mosqueta si din germeni din grau pentru a preveni si trata vergeturile
  • tot pentru vergeturi, amestecat cu ulei esential de lavanda (cam 10 picaturi la 50 ml ulei de avocado)
  • il aplicam direct pe zonele foarte uscate, pe rani usoare, eczeme sau plagi, zone afectate de acnee de doua ori pe zi
  • il intindem pe toata lungimea firului de par insistand la varfuri, infasuram parul intr-un prosop fierbinte si stam asa 30 de minute. De preferat ar fi sa dormim asa, dar eu nu am reusit niciodata. E o masca foarte buna pentru par. Dintre toate mastile naturale incercate de mine pana acum, cele care contin avocado sau ulei de avocado m-au extaziat. Face bine mai ales parului foarte uscat, vopsit, deteriorat (sau in cazu meu parului aspru, gros si usor ondulat)
  • stimuleaza productia de colagen, asa ca poate fi folosit cu incredere in tratamentele antirid
  • in salate, avand o proportie benefica organismului intre acizi grasi saturati si nesaturati.

Masca pentru tenul matur

  • o lingurita de ulei de avocado
  • 3 linguri argila
  • o picatura ulei esential de muscata trandafirie
  • o picatura ulei esential palmarosa

Amestecati toateingredientele intr-unvas de portelan/sticla si intindeti pe tenul curat. Incepartati cu apa calduta dupa 15 minue.
Baie calmanta pentru pielea uscata sau cu eczeme

  • 50 ml ulei de avocado
  • 20 ml ulei vegetal de galbenele (macerat)
  • 1 ml ulei esential de lemn de trandafir
  • 1 ml ulei esential de muscata

Temperatura apei trebuie sa fie intre 34-36 C.
Un alt articol despre uleiul de avocado aici.

Related Posts

21 thoughts on “Uleiul de avocado

  1. camelcutza spune:

    Buna.Se poate te rog sa-mi dai o adresa de mail la care te pot gasi?

  2. Roxana spune:

    Ti-am trimis-o.

  3. Oana spune:

    Unde il gasesc? Este mai bun pentru mastile de par decat uleiul de masline?

  4. Alexandra spune:

    Mi-am cumparat si eu de vreo saptamana ulei de avocado si m-am bucurat apoi sa citesc si postul tau. 🙂 Ma enerveaza insa extrem de tare ca nu are o pipeta, pompita ceva, imi vine foarte greu sa il dozez corect. Pentru par a fost ok, insa pentru fata, m-am uleiat toata. 🙁
    Stii cumva de unde pot cumpara un accesoriu- pipeta, pompita whatever-, poate un recipient special? Vazusem doar la Bamboo recipiente de plastic dar nu as vrea sa recurg la plastic, pentru a-si pastra mai bine proprietatile. Tu ai cumva vreo idee?

  5. Roxana spune:

    Eu mi-l iau din Franta, odata cu produsele Cattier pe care le importam si, norocul meu, flaconul este din sticla si are pipeta. Ar trebui sa exista pipete gradate in farmacii. Dar mi-ai dat o tema de gandire si o sa ma interesez. Mai exista recipientele pentru sapun lichid din sticla cu pompita, dar sunt destul de mari.
    Ca sa nu mai existe senzatia de uleios incearca sa te dai cu ulei pe ten atunci cand porii sunt deschisi (dupa o baie fierbinte, de exemplu). Si trebuie sa pui doar o picatura.

  6. Alexandra spune:

    Da, cred ca puneam cam mult tocmai din cauza lipsei pipetei. 🙁 Astazi am folosit uleiul de cocos si am avut indemanarea sa dozez putin mai bine. Dar tine mai mult de noroc.
    O sa intreb in farmacii, sper sa gasesc ceva…Mersi mult de raspuns si sfaturi!

  7. Roxana spune:

    M-am gandit, daca esti din Bucuresti, iti dau eu sticluta cu pipeta.

  8. Alexandra spune:

    Ai tu?! E la vanzare?
    Super! 🙂

  9. Roxana spune:

    Nu am de vanzare, dar a o sticluta pe care o termin si ti-o dau tie, pentru ca nu am gasit nimic altceva pe net la noi. Sticlutele de ulei de la Cattier sunt cu pipeta si eu am mai multe. Ne intalnim undeva si ti-o dau.

  10. Alexandra spune:

    Esti foarte draguta, dar trebuie sa iti dau macar bani pe ea! Vorbim prin mail detaliile? Pe al meu cred ca il stii de la comentarii 🙂

  11. Roxana spune:

    Vorbim pe mail. Nu trebuie sa-mi dai absolut nimic, gandeste-te ca eu astfel reciclez in loc sa arunc.

  12. Roxana spune:

    @Oana, am uitat sa-ti raspund, scuze. Da, e mai bun pentru par decat uleiul de masline. Cel putin din punctul meu de vedere.

  13. Alexandra spune:

    Si eu cred ca este mai bun!
    Merci, astept mailul 🙂

  14. Ruxandra spune:

    Salut, mi-a ramas gandul la reteta aceasta pentru tratatrea vergeturilor care mi-au aparut dupa sarcina. Sunt inca rosii, deci mai sper ca se poate face ceva cu ele…Care este proportia ingredientelor din aceasta reteta: unt de shea (topit la bain marie), uleiuri de rosa mosqueta si din germeni din grau?
    Multumesc foarte mult.

  15. Roxana spune:

    Unt de shea 100 gr, ulei de avocado 30 ml, ulei de rosa mosqueta 20 ml, ulei din germeni de grau 10 ml, 10 picaturi de ulei esential de lavanda.

  16. Ruxandra spune:

    Multumesc, Roxana. Deocamdata mi-am facut ceva tot din uleiuri (rozmarin, cajeput, lavanda, cistus si macese).

  17. Sanatatea noastra este extrem de importanta, iar cand vorbim despre acest lucru trebuie sa ne gandim automat si la sanatatea pielii!In cazul in care avem probleme – incepand inca de la pubertate si continuand chiar si la maturitate – cu impuritatile si bacteriile de pe fata si care se transforma in timp in cosuri, sau chiar mai rau, in infectii, un tratament acnee exterior consecvent este absolut necesar.

  18. Oana spune:

    Buna seara,
    Eu am parul deteriorat si as vrea sa incerc si eu reteta cu uleiul de avocado dar nu stiu de unde se poate cumpara.Daca ma puteti indruma spre un magazin ma ajutati enorm.Va multumesc mult

  19. Roxana spune:

    http://www.elemental.ro/250-ulei-de-avocado-crud-bio-mayam-100-ml.html
    Doar in magazine online l-am vazut eu. Ai in link mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *