Despre cosmetice organice

Gel de dus hranitor, lotiune de corp euforica Apivita

Eu ma bucur cand vad produse romanesti sanatoase, dietetice, ecologice, dar nu aplaud doar pentru ca sunt romanesti. Mi-am luat biscuti “Slabesti mancand” dupa ce am iesit de la sala, din Plafarul din Afi Cotroceni, eram lihnita si nu stiam ce sa mananc. Nu am infulecat imediat ca nu aveam voie, dar in drum spre casa am zis sa rontai unul.
Stiti de ce “slabesti mancand”? Pentru ca nu mai mananci. Inghiti in sec, ai senzatia ca mesteci nisip, te ineci si renunti.
Da, ingredientele sunt bune, dar ar trebui sa fie si comestibili. Produsi de Spicul.
Si acum sa trecem la treaba noastra. Gelurile de dus bio m-au adus in depresie. Nu-mi place lavanda sau mai bine zis mirosul pregnant al florii si 50% dintre gelurile de dus contin spicul mov, inclusiv gelul de dus dermoprotectiv Cattier. Mai exista unul exfoliant, dar cat sa ma exfoliez, asa ca m-am orientat spre unul de la Rampal Latour cu miros proaspat de citrice si am sarit direct la cel de 1 litru, mi s-a parut extraordinar. La primul dus dupa ce aroma citrica s-a evaporat a ramas in urma doar o dara de lesie, de sapun de casa de demult. Am zis ca mi se pare, am un nas mai sensibil dar si dupa ce am folosit un sfert din el senzatia a ramas aceeasi. Iar mirosul persista pe piele.
Azi am clacat si am renuntat la gelurile bio certificate, pe mine ma intereseaza si cum miros. Plus ca ma plictisesc de gelurile de dus si de lotiunile de corp, iar optiunile bio sunt limitate. Nu am renuntat insa la alegele in functie de ingrediente.

Am ales Apivita, o marca greceasca ce se gaseste in exclusivitate in Sensi Blu, fara parabeni, fara petrochimicale, cu ingrediente naturale si organice. Gelul pentru baie si dus este cu migdale si lavanda (s!c) si se simte “delicat/laptos/dulce, dar nu dulcele de la vanilie, aveau si gel de dus cu vanilie. Are 300 ml si surfactanti blanzi, face o spuma delicata si pentru prima data m-am simtit rasfatata si relaxata in baie. Pentru mine dusul de seara nu este doar actul prin care imi curat corpul ci un moment de detensionare, relaxare si am nevoie de produse care sa ma ajute. Apa este inlocuita apa florala de hamamelis.
Lotiunea de corp care face parte din gama body euphoria – alaturi de un gel de dus, un scrub  si o sare de baie- si nici nu e greu de inteles de ce, are miros proaspat de iaosmie. Prospetimea vine de la ceaiul alb care nu taie notele senzuale de iasomie asa cum mi s-a intamplat in cazul gelului de dus Marionnaud. Lotiunea hidrateaza, nu suficient pentru pielea mea uscata, dar nici nu mai conteaza, si-a facut treaba. Mi-a dat o senzatie de euforie. Infuzia de rozmarin inlocuieste apa din acest produs.
Gel de dus cu migdale si lavanda, 300 ml, 45 lei, 96% ingrediente naturale
Lotiune de corp cu iasomie si ceai alb, flacon cu pompita, 200 ml, 51 lei, 91% ingrediente naturale
Imi place si ambalajul.

Related Posts

4 thoughts on “Gel de dus hranitor, lotiune de corp euforica Apivita

  1. Geo spune:

    Suna foarte bine! Si eu am constatat, cu tristete, ca optiunile sunt limitate in ceea ce priveste gelurile de dus bio si incerc doar sa nu folosesc geluri cu SLS. Nici eu nu suport lavanda 🙂

  2. Roxana spune:

    Lasa ca o sa facem noi incet, incet. Si iti promit ca or sa fie variate, frumos mirositoare si fara SLS-uri. Azi am facut primele sapunuri la rece.

  3. Gaby spune:

    E super miÅŸto sala din Afi

  4. Roxana spune:

    Mergi acolo? Ca eu ma duc singura si mi-ar placea sa gasesc pe cineva cu care sa merg uneori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *