Stil de viata sanatos. Sau nu.

Roger & Gallet la Plafar

Am intrat in Plafar si am descoperit o marca noua de parfumuri si lotiuni de corp. Desi mi-a fost recomandat ca fiind un brand ecologic, la o cercetare pe net pentru a afla mai multe detalii nu am gasit nimic relevant in acest sens.
Este o marca prestigioasa de ape de colonie facute dupa formule clasice, traditionale, cu ingrediente naturale, care se inspira din arta aromoterapiei.
Povestea a inceput in anul 1692 cand Gian Paolo Feminis un farmacist italian a descoperit o formula prin distilarea unor plante medicinale cu proprietati si efecte benefice pe care a numit-o Aqua Mirabillis (Apa Minunata). Aceasta apa continea alcool de struguri, ulei de neroli, bergamonta, levantica si rozmarin si s-a bucurat de un succes enorm.
In 1727 apa a fost brevetata de catre Facultatea de Medicina din Cologne. In 1806 nepotul sau lui Gian Paolo, Jean Marie Farina a creat pe baza acestei formule patentate Eau de Cologne, denumind-o astfel dupa orasul sau natal Cologne si a devenit in scurt timp furnizorul oficial al Imparatului Napoleon.
In 1862 ia nastere parfumeria Roger&Gallet. Toate produsele au la baza stiinta aromaterapiei fiind create pentru relaxare, energizare sau pur si simplu pentru a crea o stare de bine. Produsele sunt grupate pe game create in jurul unui ingredient natural principal (lamaie, trandafir, ghimbir, ceai verde, lemn de portocal) si fiecare gama contine apa de colonie, sapun, lotiune de corp, crema de corp, gel/crema pentru dus si baie, sapun lichid, set de sapunuri.
In 2008 a fost achizitionata de L’Oreal, asa cum s-a intamplat si cu The Body Shop.
Am incercat cateva ape de colonie si vreo 2 sunt chiar interesante, Ginger cu note de floare de ghimbir, neroli, bergamota si cu o baza de musc amestecata cu benzoina si Green Tea. Mirosul dureaza cam 2-3 ore.

Related Posts

3 thoughts on “Roger & Gallet la Plafar

  1. Diana spune:

    Da, avand in vedere ca sunt naturale, mirosul nu are cum sa dureze mai mult. Ai putea sa ne spui si ce pret au aceste parfumuri?

  2. Roxana spune:

    Apele de colonie la 100 de ml costa 165 lei, iar cele de 30 ml 94 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *