Stil de viata sanatos. Sau nu.

Bauturi racoroase de vara

Minty Lemonade
ginger-mint-lemonade-2 150 ml ceai de musetel racit
1/2 lamaie stoarsa
cateva frunze de menta proaspata
2 lingurite de miere/zahar
Se amesteca zaharul/mierea cu sucul proaspat de lamaie intr-un pahar inalt pana se topeste. Se adauga menta rupta in bucatele si usor strivita intre degete. Se umple paharul cu gheata, se adauga ceaiul racit de musetel. Se decoreaza paharul cu o ramurica de menta si cu lamaie.
Ceai de iasomie rece (poate fi orice ceai preferati, eu il ador pe cel de iasomie)

  • 2 lingurite ceai verde cu iasomie
  • 200 ml apa fierbinte
  • o felie mare de lamaie
  • miere

Se toarna apa fierbinte peste ceai si se lasa acoperit cam 5-6 minute. Se strecoara si se adauga doua lingurite de miere. Se umple un pahar mare cu gheata si se toarna ceaiul. Se stoarce felia groasa de lamaie. Cand sunt in pauza de zaharuri sar peste partea cu mierea.
Iaurt racoros

  • 1 ceasca de iaurt
  • 1 ceasca de fructe (zmeura, capsuni, mure, afine)

Amestecati cele doua ingrediente intr-un blender cu multa gheata.
Apple Cooler

  • 100 ml suc de mere
  • 200 ml apa minerala (cat mai gazoasa sau mai bine sifon)
  • 2-3 felii de lime.

Intr-un pahar inalt stoarceti feliile de lime, adaugati 5-6 cuburi de gheata, sucul de mere si, la sfarsit sifonul sau apa minerala. Decorati cu cateva feliute de mar taiate subtire.
Daca va intereseaza mai multe retete nu ezitati sa-mi cereti. Am mai multi prieteni barmani si promit sa aflu niste retete interesante.
PS- nu mi-am schimbat profilul blogului, dar nu am mai avut timp sa ma adun si sa scriu despre ultimele produse incercate. Si sunt multe pe lista de astetare: paleta de la Urban Decay, farduri si rujuri Flormar, o spuma de curatare de la Cattier, lotiuni de plaja de la Green People si Sebamed, solutie micelara Cattier, ruj Nvey Eco, farduri si rujuri NYX, ulei de plaja facut de mine, etc.

Related Posts

3 thoughts on “Bauturi racoroase de vara

  1. clara spune:

    astept postarile si eu sunt la cap. incercari !

  2. tatiana spune:

    M-ai cucerit iremediabil cu bauturile astea. Sunt super savuroase, mai ales menta, fiindca e ingredientul preferat. As manca-o si pe paine. Pup

  3. Buna,
    Te invit sa urmaresti blogul organizatiei ecologice Mare Nostrum. Noi luptam pentru conservarea si salvarea mediului. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine.
    Te asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *