Despre cosmetice organice

Servetelele demachiante organice m-au dezamagit rau


Sunt impotriva folosirii servetelelor demachiante in mod regulat. In niciun caz nu le folosesc pentru a imi curata zilnic tenul insa uneori – mai ales cand vin de la o petrecere si eu nici macar nu pot spune ca vin in zorii zilei, nu, vin dupa ce se lumineaza – as vrea sa ma demachiez repede, repede si solutia ar fi servetelele. Mai mult, am tot cautat unele pe care sa le port cu mine pentru ca exista momente in care cel mai bun makeup este un ten proaspat curatat. Le-as folosi mai ales dupa sala, in zielele cu temperaturi mai mari de 30 C, cand mi-am intins din greseala rimelul – mai uit uneori ca sunt machiata si ma sterg la ochi.

Asa am ajuns sa caut unele bune si nu sunt primele servetele bio pe care le-am incercat. Dar sunt cu siguranta cele mai proaste. Nu inteleg cum cu un procent de 90% aloe vera pe mine ma ustura ochii  de la ele, imi apar puncte rosii in jurul lor  dupa ce le folosesc si am o senzatie de disconfort.

Ingredinete INCI: apa, suc din frunze de aloe vera organica, apa din flori de portocal, phenoxyethanol ( conservant admis), sorbat de potasiu ( conservant aprobat), extract organic de seminte de grapefruit, acid citric (derivat din fructe).

Curata bine, sunt certificate bio, lista de ingrediente este mai mult decat prietenoasa. Cel mai mare minus este mirosul din punctul meu de vedere. Miros a vechi – poate si din cauza aceasta am o reactie usor alergica la ele, plus ca se usuca foarte repede datorita modului de inchidere. Poate sunt prea carcotasa dar nu vreau sa simt nevoia sa ma spal pe fata dupa ce folosesc servetelele demahiante, nu vreau sa ma simt lipicioasa.
O sa incerc servetelele demachiante bio  Biogenya de la Farmec despre care am citit la Sigina, alte sugestii?

Related Posts

4 thoughts on “Servetelele demachiante organice m-au dezamagit rau

  1. sigina spune:

    salut 🙂 esti sigura ca ti-a intrat substanta din servetel in ochi si nu particule de makeup? ca si asta este posibil. eu nu prea folosesc servetele, acelea de la Farmec le-am primit si mi s-au parut ok. Stii ce fac eu seara tarziu? Ma spal cu sapun lichid pe fat[ sau cu gel de curatare a fetei de la DM, sa inlatur mare parte din machiaj. Apoi, daca mai ramane, mai curat cu dischete si demachiant. Daca nu, curat direct cu toner si in 3-4 minute am scapat 🙂 Mi se pare mai complicat cu servetele 🙂

  2. Roxana spune:

    Am curatat foarte atent, sunt grijulie la miscarile executate in preajma ochilor, miscarile agresive din zona respectiva ne apropie mai repede de riduri. Pur si simplu ma ustura ochii.

  3. MooNy spune:

    Hmm…pai sa o luam astfel. Sucul/extractul de aloe vera este stabil si bun la scurt timp dupa extragere, clar nu dupa ce a fost imbibat in niste servetele si a petrecut ceva timp pana au ajuns la tine. E posibil ca reactia sa fi fost de la asta 🙂

  4. Roxana spune:

    Dar conservantul nu-l stabilizeaza? Servetelele contin doi conservanti admisi cam de catre toate organismele de certificare, nu ar trebui sa fie rolul lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *