Despre cosmetice organice, Stil de viata sanatos. Sau nu.

Fotoimbatranirea si crema de zi cu SPF

Odata cu trecerea timpului pielea imbatraneste si isi pierde aspectul uniform. Primele apar ridurile in jurul ochilor, liniile fine din jurul buzelor – mai ales in cazul fumatoarelor, apar pete pe maini. Unii dintre factorii care conduc la imbatranirea uneori prematura a pielii sunt inevitabili, insa multe dintre semnele imbatranirii vizibile ale pielii sunt cauzate de soare si pot fi evitate.
Pielea este compusa din 3 straturi: epidermul sau stratul superior, dermul sau stratul de mijloc, stratul de baza sau hipodermul. Dermul contine colagen, elastina si alte fibre care sustin structura pielii. Aceste elemente dau pielii aspectul neted si tineresc si ele sunt afectate de razele UV, indiferent ca sunt UVA sau UVB. Razele UVA patrund adanc in derm si ataca fibrele de colagen. Acest atac provoaca producerea in exces de elastina ceea ce duce la aparitia unor enzime numite metaloproteinaze. In mod normal ele repara colagenul, insa din cauza productiei excesive deseori functioneaza gresit si degradeaza colagenul rezultand o refacere incorecta a pielii. Acest proces fiind repetat prin expunerea succesiva la razele UVA, refacerea incorecta a pielii formeaza ridurile iar colagenul afectat are drept rezultat o piele tabacita.


Cea mai buna metoda de a ne proteja este protectia solara zilnica, adica o crema cu SPF minim 15 si bineinteles sa evitam soarele, mai ales in intervalele orare periculoase. Eu cand merg la plaja port tot timpul palarie cu boruri largi si incerc sa evit bronzarea fetei. Pentru ca oricum ne prinde soarele mai repede pe fata avand in vedere ca suntem mai tot timpul expusi.
Pentru persoanele deja afectate de fotoimbatranire exista mai multe tratamente de reducere a acestor semne, dar cel mai nine este sa prevenim cu o crema de zi cu SPF, balsam de buze cu SPF.
Folosesc deja de ceva ani crema de zi cu SPF o mare perioda din an, cam 8-9 luni. Am trecut prin Roche Posay Hydralegere SPF 15, Trevarno crema de zi SPF 15 – cea mai buna, din pacate nu o mai fac din cauza reglementarilor tampite din industria cosmetica si acum am Kimberly Sayer, SPF 25.
Este o crema lejera, seamana mai degraba a lapte de corp, de altfel se si numeste “ultra light facial moisturizer”. Chiar se absoarbe foarte usor in piele, miroase usor a cocos- nu chiar aroma mea preferata, dar ma obisnuiesc, de fapt seamana cu podusele destinate plajii, are acel miros specific.
Se aplica 3-4 picaturi pe tenul curat dimineata. Eu o reaplic daca fac dus din nou si trebuie sa ies sau dupa sala. Fodul de ten se poate aplica imediat dupa, asa cum ziceam chiar e o crema usoara.



Related Posts

4 thoughts on “Fotoimbatranirea si crema de zi cu SPF

  1. Special Koko spune:

    F interesanta postarea! Eu sunt super panicata de riduri :)) Unde gasesc produse Kimberly Sayer,? pup!

  2. Roxana spune:

    Eu am comandat de pe lovelula si vin f repede. Tot de acolo am luat si cel mai bun exfoliant pt ten, suki pure. Dar trebuie sa platesti transport si e destul de mult prin curier. Noi am luat in ideea de a incerca produse noi sa le luam pe site la un moment dat, dar mai dureaza pana aducem Kimberly.o sa caut niste creme de zi decente cu SPF la noi si iti trimit pe mail. O perioada am folosit Roche Posay hydralegere cu SPF 15 si mi-a placut.

  3. mary spune:

    Kimberly a mea e pe terminate… ce facem? Imi trebuie neaparat o crema cu SPF minim 25. Petele mele negre provocate de soare nu mai sunt asa pronuntate anul asta, cand am folosit zilnic Kimberly…

  4. Roxana spune:

    iti mai iei una, ce sa facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *