Stil de viata sanatos. Sau nu.

Cavitatie, vacuum si electrostimulare

Ce este cavitatia?
Se mai numeste liposuctie fara bisturiu. Procesul stiintific de cavitatie este definit prin producerea unui vid in care se formeaza bule de vapori sau gaze. Acelasi efect este realizat in tesutul adipos, cu ajutorul undelor de ultrasunete de joasa frecventa (20 – 70 KHz) . Aceste unde produc bule microscopice care desfac membranele adipocitelor, fara a afecta alte structuri adiacente. Grasimile astfel eliberate sunt eliminate treptat din organism, cu ajutorul sistemelor circulator si limfatic. (www.romedic.ro)

Se pune un gel special pe un aparat care arata ca o para taiata la varf si se plimba foarte incet pe zonele afectate. Nu simti aproape nimic, doar gelul rece. O sedinta de cavitatie dureaza intre 20-30 minute, in functie de salon, eu fac doar 20, mi s-a spus ca mai mult nu este bine, dar cercetand mai adanc problema am observat ca durata minima este de 30 minute.  E destul de relaxant.
Ce este vacuum-ul?
O metoda de masaj prin aspiratie. Si doare! Doare rau, mai ales cand ti se mareste intensitatea de aspiratie. Ideal este sa se mareasca treptat si sa se obisnuiasca pielea. Vacuum-ul este obligatoriu dupa cavitatie, altfel nu se elimina celule adipoase sparte. Masajul vacuum sau rularea pielii este cea mai acceptata si studiata metoda pentru tratamentul direct, non-chirurgical al celulitei.


Am inceput cu sedinte de 6 minute, am crescut la 9, 12 si la a 6-a sedinta am ajuns la 15 minute. Din ce am vazut in oferta altor saloane trebuie efectuate sedinte de 30 minute.

Ce este electrostimularea?
Mi-a pus niste benzi pe mine sub care a bagat niste padele legate la un aparat cu multe butoane. Benzile se pun in zona abdominala, pe fese, pe picioare, brate – daca vrei. A dat drumul la aparat si am inceput sa ma batai usor. In functie de cat suporta fiecare exista multe programe si intensitati de curent cu care te poti juca. Eu am facut febra musculara dupa o sedinta de electro. Ce face? Iti tonifiaza musculatura, dar rezultatele se pierd repede daca te lasi.
O sedinta de electrostimulare consta in aplicarea de electrozi pe piele, sustinuti de benzi elastice. Aparatul de electrostimulare genereaza impulsuri electrice, actiunea fiind deci in profunzime. Intensitatea, durata, amplitudinea si frecventa sunt reglabile, deci electrostimularea ofera posibilitatea programelor personalizate. Pozitionarea electrozilor este la fel de importanta. In functie de aceste variabile, cu electrostimularea poti obtine masaj de relaxare, masaj profund anticelulitic, cresterea masei musculare, efecte analgezice si antiinflamatorii. Silueta beneficiaza prin electrostimulare astfel : creste semnificativ eficienta curei de slabire, pielea se tonifica si isi recapata elasticitatea, pielea de pe abdomen, fese, coapse, brate este netezita, muschii se modeleaza, stratul adipos se topeste. Electrostimularea ajuta mult si in problemele de circulatie, eliminand varicele in faza incipienta si stopand evolutia bolii varicoase in stadii mai avansate. Electrostimularea elimina si edemele care sunt cauza picioarelor umflate. Chiar si de anumite forme de migrena poti scapa prin electrostimulare. Tot prin electrostimulare iti cresti si tonusul general, si buna dispozitie, pentru ca electrostimularea creste confortul fizic si elimina stresul acumulat. (www.tratamenteslabire.com)

Dupa 7 sedinte: la mine nu se observa mai nimic. Trebuie sa tii si dieta, sa bei multa apa petru a ajuta ficatul sa elimine, numai ca eu nu mananc prostii in general si am renuntat la dulciuri si la paine, paste – preparate cum trebuie nu ingrasa, dupa ce corpul se obisnuiste cu ele, orez, alcool, sare moderat. Mi s-a spus aseara ca trebuie sa fac ceva mai drastic, adica ce? sa ma infometez? Nu mi se pare normal si nici nu o sa o fac pentru ca alimentatia sanatoasa nu trebuie intrerupta de diete drastice doar de dragul de a scapa de niste kilograme. Care se vor depune la loc oricum dupa.
Cost: am beneficiat de o oferta si 10 sedinte vacuum+10 sedinte cavitatie+10 sedinte electrostimulare = 650 lei. Proprietara salonului este o amica, dar sunt destul de dezamagita. Nu o sa va spun numele salonului, nici nu mai conteaza.

In timpul asta ma duc si la sala, destul de des, banda, pilates, antrenament personalizat.

Related Posts

9 thoughts on “Cavitatie, vacuum si electrostimulare

  1. Ruxandra spune:

    Eu am intrerupt aerobicul si de cateva zile ma gandesc sa ma apuc serios de fitness si de masaj. Articolul tau mi-a facut pofta si mai tare de astfel de rasfaturi 🙂

  2. MD spune:

    Eu cred ca tot mai bun este un masaj facut de mana unei tanti pricepute decat toate aparatele din lume.

  3. Roxana spune:

    Am citit atat de multe lucruri bune despre cavitatie incat am zis sa incerc. Mai ales ca am mers cu o prietena, nu singura,ceea ce e facut totul sa fie mai placut. Poate daca ai foarte mult de dat jos se vad rezultatele altfel. Mai am 3 sedinte si o sa revin cu impresiile finale. Dupa care ma apuc de masaj anticelulitic.

  4. Diana spune:

    Dap si eu sunt de parere ca masajul este cel mai bun. Ce e drept intotdeauna l-am preferat, iar de ceva tip m-am indragostit de masajul cu miere. Roxana poti sa-mi spui unde faci pilates, vroiam tare mult sa fac si eu dar nu am gasit nimic aproape de mine 🙂

  5. Roxana spune:

    @Diana fac la Pure&Health in Afi Cotroceni. Abonamentul costa 150 lei p luna si ai acces nelimitat la orice vrei. Singura chestie este ca trebuie sa semnezi un contract pe un an de zile si banii ti se retrag automat din cont. Daca il reziliezi trebuie sa platesti 3 luni de contract.
    Dar au multe clase: pilates, spinning, boot camp, dans pe stepper, pure pumps, yoga, etc. In timpul zilei e chiar liber.
    In ceea ce priveste pilates-ul acum avem 3 ore pe saptamana cu cea mai tare instructoare din lume care chiar te invata si se ocupa de tine. La pilates sunt foarte importante respiratia si corectitudinea executiei. Fara ele si fara cineva care sa iti explice si sa te corecteze il faci cam degeaba.

  6. zuza spune:

    am gasit site-ul cautand cum se face untul de shea si apa de trandafiri. Am realizat doar apa, pt ca shea nu am.
    Referitor la tratamentele astea..eu le-am tot incercat, desi ma incadrez in greutate normala. Singurul lucru care a dat rezultate, a fost impachetarea. Iti face gomaj corporal, te da cu crema de cafea/alge/scortisoara/parafango/spirulina sau una care te face sa transpiri, te pune in folie transparenta si te baga la cuptor :))) a se citi patura electrica sau tunel cu infrarosu. Stai acolo 1 ora, timp in care transpiri pana lasi o balta de apa sub tine. Am slabit acum 2 ani, 10 kg si nu le-am pus la loc. Acum 2 luni, am mai facut cateva sedinte, am slabit 3 kg, dar le-am pus la loc, semn ca era doar apa eliminata, nu grasime.
    Cu sportul nu ma inteleg deloc… mai bine dau cu sapa, decat sa alerg sau sa fac abdomene.

  7. Roxana spune:

    Si antrenoarea mea de la sala mi-a zis cam acelasi lucru, sa fac niste impachetari, sunt singurele care dau rezultate. Doar ca eu nu ma inteleg cu caldura si mi-e teama ca nu rezist. O sa incerc cu o sedinta sa vad. Untul de shea se obtine din arborele din nucile arborelui shea-karite manual. Nu ai cum sa il faci acasa.

  8. Stephanie spune:

    Buna ziua, dragele mele doamne si domnnisoare 🙂
    Lucrez in domeniu, adica, mai exact sunt maseur-terapeut. Lucrez pe aparatura de ultima generatie cu doamne si domnisoare de toate varstele si kilograme corporale variate, de la cele mai multe la cele mai putine.
    Sunt adepta frumosului, a lucrurilor pe bune*, adica nu sunt foarte increzatoare in chestiuni cu care nu am contact, nu cunosc si nu ma pot pronunta. Legat de tratamentele de remodelare corporala… In jurul acestui subiect delicat multe doamne si domnisoare aduc tot soiul de scuze si negatii cum ca : eu nu mai mananc paine, fainoase, dulciuri ( FALS! ), eu nu mai beau Cola, Pepsi, nu mai mananc ciocolata ( FALS! ) – ele nu realizeaza ca mintind astfel nu fac rau nimanui altcuiva decat lor si-atat 🙂 –
    Respectivele doamne si domnisoare platesc bani grei in saloanele de remodelare corporala, insa au impresia gresita ca venind acolo si stand 30-50 min cu burtica si funduletul la ” frecat ” vor scapa de inestetica celulita, vor slabi si vor fi ca trase prin inel fara niciun altfel de efort alimentar, dietetic, ori ca si efort fizic.
    Dragele mele, lucrez cu inestetica celulita si o indepartez tot timpul de pe majortatea care isi doresc cu adevarat sa scape de ea, insa acele persoane isi doresc acest lucru si respecta anumite criterii. Principalul “dusman” al acestei mici nesuferite ( celulita ) este APA, doamnele mele. 2-3 l de apa pe zi sau ceaiuri speciale pt aceasta afectiune face minuni. Din 10 femei cu care discut 8 au prbl cu bautul apei. Se scuza frecvent ca nu le este sete. ERONAT! Organismul este extrem de deshidratat, un real semnal de alarma, cand va este sete. Grasimile lucrate in timpul masajului manual sau/si in timpul terapiilor cu aparatele trebuie drenate si eliminate din organism cu ajutorul lichidelor. Prin eliminarea lor din organism cu ajutorul transpiratiei si al urinatului.
    Alta idee preconceputa este aceea ca doamnele si/sau domnisoarele vin la salon si isi fac tratamente/masaj si ajung acasa si se imbuiba cu shaorme, pizza sau KFC crezand ca efectul terapiilor tocmai efectuate nu vor intarzia, ele putand infuleca linistite. Deci…
    NU EXISTA SA NU AI REZULTATE!! Decat in cazul in care exista reale prbl ale unor dereglari hormonale ce necesita tratament, ori o dereglare serioasa a glandei tiroide. Nu este necesar sa te infometezi si sa bei doar apa, acestea fiind niste sunt baliverne. Este suficient sa duci o viata sanatoasa, sa ai mai multa grija la ce anume mananci, cum mananci, sa renunti la a te mai imbuiba, sa renunti la carnuri grase, paine, paste, pizza si sa mananci fructe, salate, iaurturi cu normalul de grasime ( NU 0% grasime, nu cu fructe ) si multe alte lucruri atat de simple si bune, eficiente!
    Apoi, tot din experienta propie si personala, va sfatuiesc pe toate, in cazul in care mergeti la saloane si efectuati anumite terapii pt remodelarea corporala si nu sunteti multumite de domnisoara care va ofera aceste terapii sa spuneti pt ca platiti niste bani si este in interesul dvs sa spuneti cand ceva nu va place sau nu va pare ok. Rezultatele nu sunt vizibile si daca aveti o esteticiana/terapeuta/maseuza care nu are nicio legatura cu procedurile in sine.
    Va doresc multa, multa sanatate si simtiti-va frumoase-n pielea voastra avand mai multa grija de voi si rasfatandu-va mai mult cu orice pret! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *