Cosmetice preparate acasa

Cum sa faci lotiuni de corp solide acasa?

Nimic mai simplu sau mai placut. Chiar daca esti o Carrie Bradshaw si folosesti aragazul pe post de dulap pentru pantofi, sa faci o lotiune solida foarte hidratanta pentru corpul tau este cel mai usor lucru din lume.
Toate ingredientele se topesc la bain marie si  se toarna in forma dorita, se lasa la rece si se folosesc.
Iata si cateva retete:
1. cantitati egale de ulei de migdale dulci, ulei de cocos, unt de cacao, ceara de albine si dupa ce aceste ingrediente minunate s-au topit se adauga uleiul esential preferat. Proportia este de 10 picaturi UE la 30 ml uleiuri/ingrediente de baza. Incercati cu un ulei senzual precum cel de tuberoze sau de iasomie.
2. catitati egale de unt de cacao nerafinat, unt de shea nerafinat, unt de mango, ulei de migdale dulci, ceara de albine nerafinata, ulei de cocos dezodorizat. O sa aiba un miros dulceag de miere si ciocolata.
3. Proportia ideala:
– 45 grame ceara albine (carnauba, candelilla)
– 60 grame ulei solid la temperatura camerei (cocos, unt de shea, unt de cacao, unt de avocado, unt de mango, etc)
– 60 ml ulei lichid (migdale dulci, jojoba, avocado, susan, masline, etc)
– 7 ml UE (orice combinatie)
Lotiunile de corp solide se absorb cel mai bine in pielea umeda. Sunt mai usor de folosit daca sunt turnate intr-un recipient gol de deodorant stick.

Related Posts

15 thoughts on “Cum sa faci lotiuni de corp solide acasa?

  1. Diana spune:

    Dumnezeule, daca n-ar fi asa de scumpa iasomia cred ca as folosi-o pentru orice. <3 Intradevar, lotiunile solide sunt grozave.

  2. Roxana spune:

    Si eu sunt fan iasomie, dar si tuberoze.

  3. Oana spune:

    Dar nu exista si gata facute? Adica mi se pare amuzant sa ti le faci, dar parca tot de-a gata le-as cumpara. Desi daca nu sunt sub forma de stick par greu de folosit pentru ca ti se topesc si in maini, nu doar pe corp, nu?

    1. Roxana spune:

      Ba da exsita si de-a gata, gasesti pe Breslo. Nu cred ca au stick-uri, am vazut doar pe situri din afara sub forma asta. Si da, sunt mai greu de folosit daca nu au un recipient adecvat deoarece se topesc repede in contact cu pielea.

  4. Geo spune:

    Nu ma asteptam sa se faca asa usor 🙂 Am avut si eu una de pe breslo insa imi place mult ideea de a crea eu insami, cu un ulei esential preferat de mine. Super, mersi pt retea!:)

  5. Roxana spune:

    Ma bucur ca iti este de folos, sa imi spui cum iti iese.

  6. Clarra spune:

    Roxana, fara ceara nu iese? Si cam cat costa ceara si de unde o putem cumpara?

  7. Roxana spune:

    Ceara leaga compozitia. Si nu este greu de gasit, uite aici http://biobunatati.ro/product.php?id_product=707. Chiar la Olivia. Eu nu am incercat fara ceara pentru ca imi place mirosul de miere si consistenta obtinuta cu ceara.

  8. alexandra spune:

    @oana, eu am facut trei lotiuni la stick, le poti vedea aici http://www.breslo.ro/Shop/lotiunidecorpsolide/?p=2

  9. iulia spune:

    Vreau sa-mi fac si eu dar nu stiu cum sa masor cantitatea la ceara. Ma ajutati va rog?
    Multumesc!

  10. Roxana spune:

    Eu am un cantar de bucatarie, cu el masor orice ingredient.

  11. B.M spune:

    Foarte interesanta “reteta” ! As incerca-o si eu insa nu stiu unde as putea gasi toate ingredientele. Se gasesc in plafar?! Unde gasesc untul de cacao/shea sau uleiul lichid de jojoba, etc si ce inseamna UE ? Astept raspunsul tau.
    Multumesc anticipat, pentru ajutor 😀

  12. Roxana spune:

    Nu stiu daca le gasesti undeva chiar pe toate, incearca biobunatati.ro sau elemental.ro Ei au multe ingrediente. UE= ulei esential.

  13. Crina Popescu spune:

    Puteti gasi ingrediente BIO pentru retetele voastre pe http://www.cumparabio.ro/. Magazin online de cosmetice BIO certificate de producatori.
    Cu drag,
    Crina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *