CCA (Cosmetice cu Chimicale Analizate)

I. Cat de nocive sunt parfumurile?

Unii spun ca in sarcina sunt mai nocive decat fumatul. Dar ceea ce unii spun nu este neaparat un adevar universal.
Industria parfumurilor foloseste in jur de 3000 de ingrediente majoritatea sintetice. 900 dintre ele au fost considerate toxice de catre The National Institute for Occupational Safety and Health-NIOSH.
FDA considera ca nu este necesar ca aceste ingrediente sa fie cunocute de catre consumator pentru a nu i se rapi placerea cumparaturilor deoarece nu reprezinta un risc. Spun ei ca nu reprezinta un risc, desi niciunul dintre ingrediente nu a fost testat de catre FDA pentru a i se evalua gradul de siguranta.
Cu toate acestea ultimele rapoarte realizate de Campania pentru Cosmetice Sigure, un grup format din reperezentanti ai Breast Cancer Fund, Environmental Working Group, Clean Water Action, si alte organizatii de sanatate si mediu au ajuns la concluzia ca aceste ingrediente nelistate folosite la scara larga in industria parfumurilor afecteaza negativ activitatea hormonala ceea ce duce la contaminarea spermei, afectiuni ale glandei tiroide, cresterea riscului aparitiei cancerului in mod semnificativ.
Teste efectuate in laborator pe marci cunoscute de parfumuri (Calvi Klein, D&G, Versace, Jean Paul Gaultier, Dior, Cartier etc) de catre un studiu Greenpeace in 2005  –Greenpeace Toxic Campaign– au gasit ftalati si mosc sintetic in toate. Prezenta acestor doua ingrediente a fost semnalata in sange si in laptele matern. Anumiti compusi ai moscului sintetic dezechilibreaza functionarea normala a glandei endocrine. Pe aceasta lista neagra s-au gasit si The Body Shop cu White Musk (9,5% mosc sintetic) si Melvita cu Iris Bleue.
Ingredinetele toxice din parfumuri polueaza si aerul pe care il respiram, ca si cum sursele de poluare nu ar fi de ajuns.
Mi-e greu sa renunt la parfum, poate cel mai greu.
O sa revin asupra subiectului.

Related Posts

7 thoughts on “I. Cat de nocive sunt parfumurile?

  1. Epurica spune:

    Foarte interesant articolul! Ma face sa ma bucur ca de multe ori mai uit de parfum…

  2. Diana spune:

    Foarte bun articol. Si mie mi-e greu sa renunt la ele dar pe masura ce le descoperi pe cele naturale incepi sa le preferi celor sintetice.

  3. Cat mai natural , daca se poate ! Ma duc sa-mi arunc Malizia cel de 4 ani !
    Gustati umor si ciocolata

  4. Roxana spune:

    Multumesc. Eu cred ca o sa incerc Umami de la Florascent, are note senzuale de vanilie. Abstinenta ma omoara.

  5. dr.Lecter spune:

    Nu exista renuntare, in cazul parfumului! Problema nu e patologica, dar nu se poate trata, in cazul meu. Chiar daca nu il folosesc zilnic, ci alternez parfumurile,eu nu pot sa trec pe langa sticla de Hot Couture, fara sa inspir ca toxicomanii, din ea. Cel putin, sa mor fericita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *