Despre cosmetice organice

Masca exfolianta Balm Balm si inghetata de violete

Am incercat ieri masca exfolianta cu hibiscus de la Balm Balm pentru prima data. Desi am adus-o de cateva luni, dupa ce am ramas oarecum dezamagita de uleiul demachiant si de lotiunea tonica (pe care de altfel am decis sa nu le aducem) – primele produse Balm de care nu am fost 100% multumita- nu prea am mai avut chef de experinte cu restul noutatilor Balm, mai ales ca exfoliantul cu argila alba de la Cattier are nota 10 de la mine din toate punctele de vedere (nu ma astept ca un exfoliant sa-mi scoata punctele negre, nici nu am :))).

Asa ca am amestecat cuminte o lingurita de masca – se prezinta sub forma unui praf frumos mirositor- cu un pic de apa calduta. De la primele picaturi care au atins minunatul praf am avut o surpriza, sub ochii mei a aparut o pasta de culoarea violetelor, mai bine zis a inghetatei de violete pe care am incercat-o prima data in viata saptamana trecuta in Brasov. Poate as fi putut sa fac alta asociere dar asta a fost cea mai recenta intamplare in care am vazut culoarea.  As fi vrut sa ma vedeti, am facut ochii cat cepele, nu ma asteptam si tare imi venea sa iau lingurita si sa o mananc mai bine decat sa o intind pe fata. Plus ca si mirosul, asa cum am mai zis, este unul distinct, de muscata si “ceva”, un miros senzual-gurmand-dulce. Imi venea sa fac orice cu masca respectiva, numai sa o intind pe fata nu, mi se parea asa o mare pierdere.
Totusi am indraznit si am stat de placere cu maclavaisul pe fata timpul necesar ca sa se usuce. Parca  nu imi venea sa o spal, masca are un efect de bine si asupra starii psihice.
Dupa ce se usuca trebuie masata un picut pentru efectul de exfoliere, care este una blanda. Desi nu m-am asteptat (spre rusinea mea in ultimele 3 luni nu mi-am mai facut o exfoliere adecvata) tenul meu a ramas foarte curat si destul de bine hidratat pentru o masca exfoliatoare. Ca sa zic asa s-a achitat bine de ambele sarcini: masca si exfoliant.
Minus: fata mi-a ramas destul de rosie, cred ca daca as fi avut un ten sensibil nu mi-ar fi placut masca asta.
Am aplicat dupa serul Little Miracle de la Balm Balm , un produs de care voi scrie pe viitor, dar va spun de acum ca este de nota 10.
Si acum despre inghetata de violete de la Brasov peste care am dat intamplator cand ne plimbam pe stradute. Nu am retinut cum se numeste gelateria, dar am retinut ca au tot felul de bunatai printre care sobert de rosii, inghetata de miere si de violete, plus altele mai clasice. 
Cum e inghetata de violete? Parfumata, delicata, surprinzatoare pentru o neinitiata ca mine. Am simtit iz de flori dar nu m-a deranjat asa cum se intampla cand inhalez din greseala parfum. Am simtit putin acrisor, cam ca la inghetata de fructe de padure. Este si dulce, nu va speriati, este si cremoasa, numai ca dulcele nu iese in evidenta. Concluzia ar fi ca merita incercata chiar daca nu esti gurmand, este foarte fina si post-gustul persita foarte mult timp. In plus trezeste emotii.
Ingredinte masca (toate organice): pudra de orez brun, pudra de hibiscus, ulei esential de muscata trandafirie, citral, geraniol, linalool, citronellol.

Related Posts

4 thoughts on “Masca exfolianta Balm Balm si inghetata de violete

  1. mascha spune:

    Mi-ai facut o pofta teribila de inghetata de violete 😛 – poti sa imi spui unde e gelateria ?
    Cat despre masca, sigur ca are efect asupra psihicului, uleiul esential de muscata {geranium} sau hidrolatul de muscata au un puternic efect antidepresiv…si nu doar in teorie !

  2. unghiuta spune:

    La cum ai descris masca ar trebui facuta si specificatia :”necomestibil”. Sau poate este?

  3. Roxana spune:

    Nu, nu este comestibila. Dar e apetisanta. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *