Despre cosmetice organice

Nude Make Up, favoritul meu

Nu as fi scris despre trenduri in machiaj pentru ca nu sunt de acord cu “se poarta rujul rosu, smokey eyes, rujul nuanta mura, pielea alba, pielea bronzata”. Nu pot sa aud acest gen de exprimare din gura cuiva, imi face rau fizic, este lipsit de orice respect pentru dorintele noastre, pentru capacitatea omului de a alege ce e bine pentru el, ne transforma in public tinta. Daca la haine mi se pare cat de cat ok sa te ghidezi dupa anumite tenditne, in ceea ce priveste machiajul si freza trebuie sa gasesti ceea ce-ti place, te face sa te simti bine indiferent de ceea ce se poarta. O sa am ruj rosu si tus in portfard chiar daca asta inseamna ca sunt cea mai demodata persoana din lume.
Dar imi pare bine sa aud ca “se poarta machiajul nude” – sau natural -pentru simplul motiv ca poate in acest mod o parte dintre tributarele machiajului “masca”  vor renunta la purtarea lui in orice moment al zilei si in orice situatie. (pana si Christina Aguilera a renuntat la machiajul “masca”).
Machiajul natural presupune o piele frumoasa si ingrijita, fara imperfectiuni, un fond de ten bine ales, cu aspect natural, un ten luminos, hidratat, exfoliat, curatat, un fard de pleoape natural mat, un singur strat de rimel, ruj nude cu gloss deasupra, anticearcan sau iluminator. Ideea generala este sa nu se vada ca suntem machiate si in niciun caz sa nu avem tenul “varuit”.
Un machiaj “nude” poate fi realizat in intregime cu produse organice.
PS – in Plafar a aparut o noua gama de machiaj natural, certificata BDIH. Se numeste Benecoss si are preturi decente.
Frumusetea inseamna in primul rand naturalete, e adevarat, ingrijita.

Related Posts

2 thoughts on “Nude Make Up, favoritul meu

  1. Cristina. spune:

    Machiajul natural arata atat de bine, atat de … natural!
    Pune in evidenta mult mai bine chipul unei femei, il insenineaza, il imblanzeste..

  2. Roxana spune:

    Ai mare dreptate, machiajul natural insenineaza chipul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *