CCA (Cosmetice cu Chimicale Analizate)

Frederick Fekkai- balsam leave in cu plante marine

frederic fekkaiAm fost in vacanta, m-am prajit la soare cu SPF 22 (stiu, nu ati mai auzit de factor de protectie 22, dar cei de la Green People au o lotiune ca SPF-ul asta si mi-a placut ca nu miroase a nimic, nici macar a plante) si cu ulei de masline deasupra, avand in vedere ca am uitat uleiul de bronzare preparat de mine acasa. La mare, la soare cel mai mult sufera parul, mai ales daca il tii si prins vreo 24 din 24 ca nu mai suporti picaturile de sudoare care ti se preling pe ceafa si iti lipesc firele de par pe pielea cu temperatura.
Pentru ca-l sapalam in fiecare zi, am ales  un balsam leave in, mult mai usor de folosit pentru persoane comode ca mine. Am facut greseala sa o intreb pe tipa de la Sephora ce-mi recomanda, Frederick Fekkai sau Yes to carrots (care nu aveau leave in, dar lista de ingrediente este minunata) si bineinteles ca mi s-a recomandat marca mult mai scumpa, 125 ml 69 lei, pret la reducere. M-am gandit totusi ca sunt produse create de un stilist, deci de un specialist in domeniu.
Ce face balsamul leave in de la Frederick Fekkai?
Exact ceea ce face orice balsam foarte bun din comert sau hai sa zicem o masca, numai ca o face fara bataie de cap, doar cu cateva fasuri. Lasa parul moale, usor de pieptanat, il descurca si il hidrateaza. Dar nu rezolva problema parului uscat si deshidratat de soare si de apa marii asa cum ar fi facut-o o masca profesionala la acelasi pret sau un balsam organic de calitate. E adevarat ca l-am putut coafa usor, ca am mai scapat de aspectul de vafuri explodate, dar tot le mai simteam aspre la atingere, iar aspectul general era parca lipsit de vitalitate. Poate ar fi trebuit sa-l folosesc de la inceputul vacantei si sa-mi dau cu el chiar si inainte de expunerea propriu-zisa la soare, nu stiu.
Balsamul face parte din linia de produse destinate ingrijirii parului pe timp de vara. Este un produs bifazic care sa agita inainte de folosire. Contine apa de mare (oare de ce, nu inteleg la ce ajuta asta in afar de marketing, dar poate nu stiu eu), extracte dein cateva specii de alge, glicerina si chimicale, evident.
Frederic Fekkai este un stilist de origine franceza care a lucrat foarte mult in domeniul modei si cu celebritati inainte de a-si lansa propria linie de produse de lux destinate ingrijirii parului.
Concluzie: 125 ml nu merita 69 lei, in niciun caz 96=pretul initial.
AVEM REDUCERI!  INTRE 10%-30%.
Nu va faceti probleme, produsele nu expira. Doar ca se vand mai bine in sezonul rece, asa ca ne-am gandit sa le impulsionam putin acum.

Related Posts

2 thoughts on “Frederick Fekkai- balsam leave in cu plante marine

  1. Deedee spune:

    Eu il folosesc dupa ce in prealabil am aplicat balsamul normal, ca o completare a acestuia.
    Altfel nu mi se pare ca face fata :s

  2. Roxana spune:

    Da, dar eu tocmai din cauza asta l-am ales pe el, ca sa castig timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *