Cosmetice preparate acasa

Deodorant de lavanda

lavender-6Ingrediente
250ml vodca
50g flori de lavanda uscate
50g petale de trandafiri proaspete
10 picaturi ulei esential de lavanda
10 picaturi ulei esential de trandafir (eu l-as inlocui cu muscata trandafirie, uleiul de trandafiri este prea scump)*
Turnati vodca peste flori si adaugati picatura cu picatura uleiurile esentiale si lasati la macerat timp de 3 saptamanai. Strecurati si puneti amestecul intr-un pulverizator.
Reteta ii apartine lui Jo Fairley
* apropo de aceasta inlocuire pe care v-am propus-o, chiar azi am vazut intr-un magazin bio de la piata Moghioros ulei de trandafiri pentru corp de la Uretkram, 100 de ml doar 104 lei, ceea ce mi-a starnit curiozitatea pentru ca uleiul de trandafiri este extrem de scump. Asa ca am cercetat lista de ingrediente si am gasit un ulei de baza (am uitat de care, dar asta este normal) si ulei esential de muscata trandafirie. Numai ca pe sticla scrie mare ulei de trandafiri “rose” si nu “rose geranium”.

Related Posts

8 thoughts on “Deodorant de lavanda

  1. clara spune:

    ai dreptate!
    mie imi place si cel de geranium, numai ca petalele de trandafiri proaspete inca nu au inflorit in gradina, nu imi spune de trandafirii din piata, nu imi place mirosul
    am sa o fac si eu cu siguranta!

  2. Clarra spune:

    Roxana, ce tip de vodca recomanzi, ca sa nu miros totusi a proaspat “impartasita”?

  3. Roxana spune:

    Pai, daca iti place vodca si vrei sa investesti intr-o sticla, Greygoose, Belvedere sau Standard Rusky Platinum. Daca nu, un Absolut clasic merge, nu pute, stai linistita. Si o sa fac un articol cu cateva retete de cocktail-uri de vara preparate pe baza de vodca, usor de facut, ca sa nu ramai cu vodca in casa degeaba. Saptamana viitoare, promit. Oricum uleiurile esentiale sunt puternice.

  4. Diana spune:

    Da, se intampla ca cei care nu cunosc preturile uleiurilor esentiale sa “muste”:) O prietena isi tot cumpara ceva sapun cu ulei de trandafir cu 5 lei. I-am zis ca e abureala, uleiul de trandafiri costa aprox 200 USD 6 ml. Foarte scump, intradevar.

  5. Iulia spune:

    Urasc mirosul de lavanda de cand mama unei bune prietene ne-a asediat cu el :((

  6. tatiana spune:

    Imi plac toate produsele cu aroma de lavanda! In plus e si foarte relaxanta….Totusi nu ma aventurez sa fac deodorantul fiindca nu ma consider deloc priceputa.Oricum tipsul e super!

  7. Roxana spune:

    Dar nu e o reteta greu de realizat. Dar am mai multe pritene care nu si-ar face nicio reteta acasa, vor doar produse de-a gata.

  8. silvia spune:

    mie imi plac campurile de lavanda 🙂 arata idilic 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *