Cum sa ....?

Cum am trecut de la forfecuta la ulei

opi-avoplex-nail-and-cuticle-replenishing-oil-15mlAm fost un fan inrait al cuticulelor taiate din carne, sangele tasnind firicele  imi provoca doar satisfactia ca am curatat tot, era doar o dovada ca acolo nu a ramas nimic, nu am tresarit niciodata la vederea lui. Numai ca ajunsesem sa-mi curat pielitele odata la patru zile, devenise un soi de obsesie, ceva ce trebuia sa fac neaparat. In perioada respectiva o prietena de-a mea si-a facut un salon de infrumusetare in Dorobanti. Era mai frumos decat in orice casa in care am stat, un decor de spa, as fi vrut sa dorm in camera de masaj.
Si am ajuns la pedichiura, iar fata de acolo folosea betisor si ulei pentru a curata pielitele unghiilor de la maini. Oricum, daca de pedi aveam nevoie si m-am lasat pe mana ei, manichiura mi-o faceam numai singura si asa fac si azi. Numai ca am intrebat-o ce tehnica de manichiura prefera si mi-a spus de impinsul pielitelor cu un betisor de bambus. cuticle pusher
Mi s-a parut imposibil si am refuzat cu incapatanare solutia, dar asa fac eu. Refuz, dupa care ma gandesc si in final vine acceptarea.
Mi-am luat ulei pentru cuticule de la OPI, dintr-o Sephora, un betisor pentru cuticule si am inceput sa le folosesc zilnic. Uleiul are pensula exact ca oja, se aplica pe cuticule, se maseaza, dupa care se imping incetisor cu betisorul special. La inceput faceam asta in fiecare zi si usor usor am ajuns sa-mi curat unghiile o data la doua saptamani. Pentru ca nu spa_5_nails143191744_stdpot renunta definitiv la forfecuta, numai ca e mult mai usor. Si cand le tai, nu le mai inmoi in apa, apelez tot la ulei si la impinsul cu betisorul.
Acum folosesc uleiul cam de 2-3 ori pe saptamana si le tai la doua saptamani, uneori chiar trei.
Ulterior am avut si ulei de la Mavala, dar cel de la OPI e mai bun. Si mult mai scump.

Related Posts

14 thoughts on “Cum am trecut de la forfecuta la ulei

  1. Vera spune:

    Eu am folosit ulei de migdale dulci azi, mi-a venit asa ideea ca nu am ceva special pentru cuticule si s-a dovedit foarte bun. 🙂

  2. Iulia spune:

    Si eu folosesc tehnica asta doar ca folosesc ulei de la Kallos. Si ma impac foarte bine cu el si e infinit mai ieftin fata de Opi :D.

  3. Roxana spune:

    @Vera, am folosit si eu uleiul de migdale, dar nu am fost la fel de multumita. Dar acum mi-am facut singura un ulei pentru cuticule, cu mici imbunatatiri si-mi place.

  4. Diana spune:

    Ne spui si noua ce ulei ti-ai facut singura? :D:D Te rog…:)

  5. eu mi-am restaurat la un moment dat cuticulele cu ulei de ricin, nici nu stiu daca se mai foloseste, parca erau niste discutii ca nu ar fi safe (sunt prea obosita ca sa caut acuma).

  6. Ruxandra spune:

    Eu folosesc o solutie de la Mavala pentru indepartarea cuticulelor, de care toata lumea este multumita, cu exceptia mea:) Adica ma asteptam sa le dizolve de-a binelea, dar are doar efectul apei calde: le inmoaie si sunt usor de impins cu betisorul. Daca sunt prea mari, le tai si eu cu forfecuta, dar se intampla mult mai rar decat o faceam inainte.
    O sa imi fac si eu un amestec de uleiuri, sa vad ce efect va avea…

  7. Mirela spune:

    Buna! Ai o provocare la mine pe blog 🙂

  8. silvia spune:

    eu am încercat uleiul de la Korres şi am fost mulţumită 🙂 acum îl am pe cel Mavala, dar abia dacă l-am folosit de 2 ori (deşi îl am de vreo lună).

  9. Vera spune:

    Sa ne spui reteta ta cu imbunatatiri daca nu e secreta 🙂

  10. zuza G spune:

    am avut si eu uleiul asta! Scump, dar bun, insa vreau sa-ti recomand ceva si mai si: Avoplex cuticle oil to go de la OPI! Este divin! Si eu sunt fan forfecuta si cuticule taiate din carne, insa de cand il folosesc nu le-am mai taiat si abia daca se mai vad 🙂
    Trebuie sa spun ca sunt un caz special de individ ale carui cuticule cresc pana la jumatatea unghiei si aveam perioade de obsesie maxima in care mi le taiam zilnic:))
    Asa ca, daca mai ai nevoie de un tratament excelent pentru cuticule, incearca pixul asta cu ulei. Ah,da! Arata ca un pix cu o pensula finuta la unul dintre capete prin care iese uleiul. Este mai mult un ulei gel, iar ambalajul este elegant si il poti purta in geanta tot timpul 🙂

  11. Roxana spune:

    Am avut si eu un pix cu ulei de la The Body Shop si intr-adevar era salvator. Iar pix cu ulei nu am cum sa-mi fac in casa.

  12. Claudia spune:

    Am si eu o intrebare. Poti sa aplici oja imediat dupa ce ai dat cu ulei pentru cuticule? Sau explica-mi te rog care-i procedeul. Mersi.

  13. Roxana spune:

    Aplic ulei pe cuticule, le masez putin, la imping cu betisorul de bambus, sterg cu hartie, daca am nevoie mai aplic o data si tai pielitele doar la 2-3 saptamani. Dar inainte de a aplica oja ma spal pe maini ca sa indepartez orice urma de ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *