Despre cosmetice organice

Intr-o bula de sapun natural

Vreau la teatru, dar sa fie comedie si sa fie cu actori cunoscuti! (insemnand in viziunea celor care se exprima astfel, cunoscuti din telenovele, ca off, ce ne-am fi facut fara ele, nu am fi stiut apoape niciun actor. Stiu, sunt  o scorpie!). Cine este Robert Redford, vreun jucator de fotbal? (si nu, persoana care a intrebat nu avea 10 ani). Asta ca sa nu ziceti ca nu va binedispun.
Imi place diversitatea, asa ca ma uit si in ograda altor magazine cu cosmeticale, nu doar in a mea ca m-as plictisi.  Daca ar fi dupa mine, as aduce o marca noua in fiecare luna, ca sa-mi satisfac poftele. Si cum oferta de sapunuri este din ce in ce mai diversificata, am tot incercat de pe unde am gasit si m-am gandit sa fac o lista (asa am vrut sa fie, dar mi-a iesit atat de scurta incat nu o pot numi lista)  cu preferatele mele, altele decat cele pe care le am la Biobeauty.
Sapunurile Lois
M-au cucerit inca de la numele inspirate de zeitatile fertilitatii ale Greciei Antice, de demult uitate. Al doilea punct in favorea lor este ambalajul cu un aer retro/nefinisat care se potriveste perfect cu sapunurile naturale (nu cred ca a fost o strategie de marketing voita, dar rezultatul este foarte bun). Am ajuns la miros, ei bine au cel mai bun parfum de menta din cate am incercat. Contin ca ingrediente de baza unt de shea nerafinat si ceara de albine, carora le sunt adugate uleiuri vegetale de masline, de palmier si de cocos, uleiuri esentiale de lemongrass, levantica, bergamota, patchouli, menta, etc, argila, flori uscate, benzoina, pulbere de fructe.
apispeko
Le gasiti online, au intre 90-100gr, 19 lei, 100% naturale, fabricate manual.
Ca orice sapun natural are tendinta sa se inmoaie cand ajunge spre sfarsit avand in vedere umezeala din baie. Eu il pastrez intr-o savoniera cu gratar sau ca in poza, ca sa se usuce mai bine de la o folosire la alta.
Sapun cu iasomie Sranrom

Nu-mi place ambalajul si are un paraben (trageti, trageti, o merit, insa caut un sapun cu flori albe -iasomie, tuberoze, lacarmioare, liliac alb, iris, etc- de mult prea mult timp, ca sa nu-i cedez acestuia din prima adulmecare), insa miroase a iasomie de la 20 cm departare de nasul meu, destul de sensibil de altfel. Asa ca nu am rezistat. Face o spuma foarte fina, nu cu clabuci mari, ci densa, aproape cremoasa. Iar baia miroase a iasomie. Spre deosebire de multe sapunuri naturale, are o forma rotunda, fiind usor de folosit, nu-mi aluneca printre degete si pot sa ma sapunesc direct pe piele. Cu alte sapunuri fac spuma intre palme si o intind pe corp, nu pot sa le folosesc direct pe corp pe cele dreptunghiulare.
Este usor exfoliant, deoarece contine pudra de orez. Alte ingrediente: ulei de floarea soarelui, ulei de masline, extract de turmeric.
jasmine_soap_bar_sran2
Ingrediente naturale in proportie de 98%, 100 gr costa 14,24 lei, se gaseste la Plafar (reteaua Centrofarmului)

Related Posts

30 thoughts on “Intr-o bula de sapun natural

  1. la primul ma incanta ambalajul, la al doilea cred ca m-ar atrage si pe mine mirosul, iasomia mi se pare f retro.
    din ale tale ce recomanzi?

  2. am uitat sa zic ca ai si un premiu la mine pe blog 😉

  3. Clarra spune:

    Suna foarte bine sapunul cu iasomie. Dar cu miros de lacramioare ai gasit ceva? Eu am gasit doar sapunul Florena cu miros de lacramioare (miroase divin si de durata) – costa vreo 2 lei insa are chimicale cat cuprinde, si cautam unul mai natural.

  4. Roxana spune:

    Irina, in primul rand multumesc pentru premiu.
    Imi plac cele de la trevarno, preferatul meu este unul cu mscata si lavanda, urmat indeaproape de cel cu trandafir si jojoba, care este si 100% organic. Am avut inainte nul de la Cattier, cu muscata trandafirie si unt de shea, minunat, insa i-au schimbat formula. Ma gandesc sa ma apuc de facut sapun ca sa recreez mirousl si senzatia, atat de tare era.

  5. Roxana spune:

    @Clarra, cu margaritar (asa m-am obisnuit de mica sa-i zic, stiu ca e denumirea populara) nu am gasit nimic natural pana acum. Are Galador-ul unul, e sampon saolid, insa poate fi folosit si ca sapun, insa nu am pucat sa-l miros. Si cred ca avand rozmarin in compozitie, se simte mai puternic.

  6. Simona spune:

    Sunt intru totul deacord cu tine. sapunurile Loic sunt geniale! Ador ambalajul lor vintage, iar mirosul este demential. Eu sunt indragostita de cel cu levantica ( are bucatele de planta in el si e putin exfoliant sa zicem), de mirosul si de felul in care imi face pielea. Pe locul 2 urmeaza cele de la Galador. Ma gandesc acum sa incerc si unul de Alep dar mi se pare cam scump, oricand de natural ar fi!
    Samponul de la Galador solid nu miroase nici pe departe a lacramioare. Are un parfum pregnant de ierburi si de soda caustica! si lasa parul ca o matura. E doar parerea mea…

  7. Roxana spune:

    @Simona, multumesc ca mi-ai zis. Nu-l mai vreau acum, ma intereseaza mai ales mirosul, oricum nu-mi place ideea de sampon solid. In ceea ce priveste sapunul de Alep, am vazut unul la preturi decente pe eco-baby.ro (11,5 lei si are un continut de ulei de dafin de 8%, ceea ce intr-adevar nu e foarte mult) si altul cu iasomie (dar nu stiu daca poate fi catalogat drept sapun de Alep adevarat, deoarece in principiu acesta ar trebui sa contina numai ulei de masline si de dafin)la vianaturalia.ro, la 16,45 lei. Eu vreau sa-l incerc oricum pentru ca are iasomie.

  8. Simona spune:

    Ce bine ca mi-ai zis de cel de-al doilea magazin! E si din Iasi si eu nu stiam de el. O sa ii fac o vizita dupa ce iau salariul 🙂

  9. Roxana spune:

    Stiai ca in Iasi se gasesc si produsele noastre? 🙂 La Plafar-urile din Iulius Mall si in Parcul Comercial Era. Apropo, poti sa-mi spui daca la centrul asta comercial merge cineva?

  10. Simona spune:

    Habar nu aveam. Thanks for the tip! Si chiar voiam sa iau de la voi de pe site mai demult un balsam Balm Balm si un unt de shea, dar m-am lasat pagubasa din cauza taxelor de drum:(
    In legatura cu Era, sincera sa fiu de cand s-a deschis (1 an sau 2 cred) eu am fost doar o singura data. Imi este mult mai usor sa merg in celalalt Carrefour- Felicia decat in Era. Iar cand am fost eu nu era chiar tare populat. Deci cred ca mai mare succes ati avea in Felicia (dar acolo nu e plafar deloc)

  11. Roxana spune:

    In ceea ce priveste taxele de transport, o sa avem niste posibilitati de gratuitate incepand cu 1 aprilie. Urmareste-ne! :))))

  12. tatiana spune:

    Mersi pentru idei. Chiar ma saturasem de sapunurile pe care le foloseam. Si eu prefer pe cele 100% organice. Asa ca o sa caut unul cu menta, ca parca am citit mai sus ca exista. Pupici aromati si spumosi!!:))

  13. Roxana spune:

    Da, chiar te rog sa-l incerci pe cel de la Lois, il gasesti pe olivo.ro

  14. Me spune:

    Buna, ma bucur ca v-am gasit! Si eu am un hobby cu sapunurile…Sa va spun experienta mea: dintre cele mai bune sunt Lush, au si sampon, miros super si nu se topesc. Ca eficienta insa – nu asteptati minuni… Apoi, cele de la LifeCare, cu ulei de orez, dar nu mai apar in catalog 🙁 La Galador sunt ok, e drept insa ca samponul nu e o reusita. Si l’Occitane merg, dar, la fel, nu exceleaza. De curand mi-am luat un sapun de lavanda de la Essential Care, miroase ca un camp de lavanda… inca nu l-am folosit, am sa revin. La Refan miros bine, dar se sfarma, mai ales cele cu bucati de planta. Am comandat de pe EcoBaby, e un site bun, sapunul de alep e interesant, inca ma obisnuiesc cu el. Poate imi mai amintec in curand si altele 🙂

  15. Roxana spune:

    Si eu vreau sapun de Alep, insa caut unul cu un procentaj mai mare de ulei de dafin.

  16. Me spune:

    Sunt pe EcoBaby cu procentaj mai mare…dar uleiul de dafin poate fi iritant.

  17. Roxana spune:

    Da, am vazut. Eu nu prea ma irit de la nimic natural, nici nu am vreo alergie, singurele produse care-mi provoca iritatii sunt cele de la L’Oreal.

  18. Me spune:

    eu de mult nu mai iau l’Oreal….mai bine Nivea.

  19. Me spune:

    revin…am folosit sapunul de la Essential Care…se topeste ca o bucata de unt, e enervant.

  20. Roxana spune:

    Da, asta este o problema generala a sapunurilor naturale. Eu le pastrez intr-o savoniera cu gratar si le tin ridicate astfel incat suprafata pe care are loc contactul sa fie cat mai redusa.

  21. Pentru ingrediente de cosmetice la preturi foarte bune consultati va rog blogul:
    http://cosmeticedecasa.blogspot.com
    si alaturati-va coopului pe forumul:
    http://www.super-parinti.com/cumpar-coop-f44/coop-unt-shea-cacao-mango-si-alte-de-ale-cosmeticelor-selfmde-la-pret-super-t492-30.htm
    Multe salutari,

  22. ianani spune:

    Eu am gasit sapunuri extraordinare 100%naturale fabricate dupa retete vechi, cu ulei de masline miere si uleiuri esentiale pe http://www.biocosmetice-orientale.ro.Sunt un pic cam scumpe ,dar au un efect extraordinar asupra pielii si parfumul de la uleiurile esentiale persista mult timp

  23. oanna spune:

    produsele din gama refan sunt foarte proaste usuca pielea ,am lucrat cu ele si sunt niste porcarii incercati nivea este o gama accesibila la preturi si veti avea rezultate bune

  24. Roxana spune:

    @Oanna, noi vorbim totusi de sapunuri naturale, nu de Nivea. Nu spun ca Nivea este un sapun rau, dar prefer variantele naturale chiar daca sunt mai scumpe.

  25. dana spune:

    Sapunuri naturale 100 % , cu ulei de masline miere si uleiuri esentiale am cumparat de pe http://www.ecovera.ro. Sint f multumita , si le recomand.

  26. Roxana spune:

    Sapunuri foarte bune cu ulei de masline si miere gasesti la http://www.olivo.ro, cele mai bune as zice. Dar sapunuri cu iasomie und gasesc? :))))

  27. Jade spune:

    Buna!
    Eram azi prin Auchan si am vazut urmatorul sapun cu iasomie, m-am gandit sa let you know. http://www.lepetitolivier.fr/index.php/ingredients/nature-tradition/savon-extra-doux-jasmin.html
    Nu l-am incercat, l-am mirosit doar prin ambalaj, parea promitator. Era in jur de 18-19 lei, 250 gr.
    O zi frumoasa!

  28. Roxana spune:

    Buna Jade,
    Iti multumesc. Par foarte dragute sapunurile. In ce Auchan le-ai vazut?

  29. Jade spune:

    Eu sunt din Cluj, dar ma gandesc ca se gasesc si in alte Auchan-uri din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *