Despre cosmetice organice, Ingrediente si remedii naturiste

Protejarea mainilor pe timp de iarna

Cattier - creme-mains-argile-75mlNu stiu cum sunteti voi, insa eu am mari probleme cu mainile. Sunt sigura ca ele o sa-mi tradeze varsta primele, la capitolul ten stau foarte bine, insa mainile se usuca, se exfolieaza si se crapa la cel mai mic factor extern: frig, vant, apa, detergenti. Uneori ma agat de haine din cauza lor, alteori am senzatia ca nu pot sa fac nimic cu ele, asa tare ma tine pielea.
Daca nu port manusi de la prima adiere de frig se exfolieaza istantaneu. Cu cat se face mai frig, cu atat manusile trebuie sa fie mai groase ca sa ma apere. Nu neaparat pentru ca mi-ar fi frig, nu prea sufar din cauza temperaturilor scazute, insa mainile mele sunt distruse. Ma spal doar cu sapunuri naturale si unde nu am evit sa ma spal cu sapun daca nu este neaparat necesar.
Folosesc crema cu argila de la Cattier (contine argila alba, ulei de jojoba, ulei din nuci de Macadamia, glicerina, ulei din nuci braziliene, uleiuri esentiale de lamaie si lavanda, vitamina E) de cateva ori pe zi si seara ma dau cu un strat generos de unt de shea amestecat cu ulei de migdale dulci sau cu crema cu muscata de la Balm Balm. Inainte foloseam unguent de galbenele.
De doua ori pe saptamana imi aplic o masca pentru maini dintr-o  lingura de miere, o lingurita de ulei de migdale dulci, cateva picaturi de ulei de avocado si o capsula de vitamina E uleioasa (pe care o intep cu un ac si o apas ca sa iasa continutul fara sa se imprastie peste tot), pe care o tin 15 minute. Se indepartaeaza cu apa calduta. De obicei imi fac masca inainte de culcare pentru ca dupa ma dau cu un strat gros de crema si dorm cu manusi de bumbac.
Alte creme de maini bune ne-bio: crema cu argila de la Ana Aslan si o crema cu argila de la Avon (cred ca a fost editie limitata si a fost singurul lucru bun pe care l-am avut de la ei).
Alte creme de maini bune bio: crema cu ulei de masline Bioselect, crema cu ulei de masline Olivellenic.
Voi ce remedii si creme foarte bune folositi pentru mainile uscate si cu probleme?

Related Posts

24 thoughts on “Protejarea mainilor pe timp de iarna

  1. tatiana spune:

    Eu am tenul f uscat. Ce ma sfatuiesti?

    1. Roxana spune:

      O crema foarte buna pentru tenul uscat este Balm Balm cu muscata trandafirie. Insa nu poate fi folosita ca baza de machiaj, e mai degraba potrivita pentru noapte deoarece are o formula grasa si uleioasacare se absoarbe mai greu in piele. Insa e foarte buna si pentru eczeme, zgarieturi, mici bubite. Cosmeticiana mea foloseste are tenul foarte uscat si foloseste Trevarno (crema de noapte) pentru zi. Intra repede in piele, contine vitamina E si are o consistenta bogata. De la ea stiu acest ritual pentru tenul uscat, exact asa foloseste produsele.

  2. Adriana spune:

    Si mie mi-a placut crema aia cu argila de la Avon. Acum ma impac bine cu o crema destul de ieftina de la supermarket, Atrix. Foarte buna.

  3. clarra spune:

    Eu folosesc uleiul de masline – seara inainte de culcare imi masez mainile cu ulei din belsug, iar dimineata sunt ca noi.

  4. nu prea am creme de maini, folosesc din arsenalul de produse ptr corp (piele uscata rau): vichy lipidiose, diverse body butters de la body shop (desi nu-s toate la fel de hidratante, atentie la cutie ca au indicatii diferite), ulei de corp weleda, tractopon cu nu mai stiu cat la suta uree (din farmacii) etc. am mai folosit cu succes o crema ieftina pentru picioare, cu 10% uree, din dm. foarte buna si pentru maini.
    sunt de acord ca ar trebui sa ne protejam mai mult mainile, mai ales ca sunt si expuse la soare tot timpul anului si in timp se pot pata si capata un aspect imbatranit. asta e valabila mai ales ptr soferite, care ar trebui sa aiba tot timpul in masina o crema de maini cu spf cat de mic.

  5. Roxana spune:

    Eu nu ma descurc doar cu produsele pentru corp. Te invidiez ca ai acces la Weleda, as fi curioasa sa le incerc.

  6. Simona spune:

    Buna Roxana. De cand am un bebe am ajuns sa ma spal foarte des pe maini, dupa fiecare schimbat de scutec, de cate ori ii dau sa manance, cand prepar mancarea, la care se adauga activitatile zilnice din casa, spalat de vase, curatenie etc. Dupa toate astea mainile mele sunt groaznic de uscate. Am incercat tot felul de masti preparate in casa, cu miere si ulei de masline sau ulei de migdale, am cate o crema in fiecare camera din casa si in timp mi-am dat seama ca orice as face doar amelioreaza problema, ca ce trebuie sa fec este sa elimin cauza. Si cauza sunt detergentii si sapunurile care contin toate chimicalele. De ceva vreme am inceput sa folosesc un produs natural, numit nuci de sapun sau nuci de spalat si deja se simte diferenta.

  7. Simona spune:

    Am uitat sa pun un link unde poti citi mai multe despre ele http://www.soapnuts.in/.

  8. Roxana spune:

    Multumesc mult, stiu ca si detergentii sunt de vina. Folosesc sapun bio sau natural si detergent de vase bio. Chiar vroiam sa incerc si nucile de spalat, dar credeam ca sunt doar pentru spalat rufe, nu si pentru a te spala pe maini. Multumesc inca o data pentru informatie.

  9. silvia spune:

    cele mai bune creme de mâini încercate de mine sunt:
    1)L’Occitane cu unt de shea;
    2)Neutrogena;
    3)Atrix.
    Le-am aşezat în funcţie de gradul în care m-au mulţumit pe mine. Am mai folosit şi crema YR cu arnică, ceva Oriflame parcă, Vichy Lipidiose, Nivea cu Q10… sunt ok şi astea, dar creme de la creme pt mine sunt cele 3.

  10. Simona spune:

    O sa scriu in curand pe blog toate modalitatile de folosire a nucilor. Sunt fantastice,inlocuiesc aproape tot:detergent de rufe,sapun lichid, lichid de vase,sampon,insecticid si inca nu le-am descoperit eu pe toate.

  11. Roxana spune:

    A,da, mi-a placut foarte mult si Atrix. De Neutrogena nu am fost multumita, nu neaparat de rezultate, ci de modul de absortie.

  12. Gratiela spune:

    Faviprotect TOT crema protectiva de la Favisan :)plina de extracte de plante, nu are parabeni sau alte chimicale daunatoare. Favisan e marca mea preferata de cosmetice bio, ieftine, bune, romanesti, si cu adevarat bio. am fost dezamagita de multe alte cosmetice bio, in special la sampoane-geluri de dus etc, pt ca toate contin sodium laureth sulfate. favisan e sg pe care l-am gasit eu fara. Am mainile fff uscate, si crema asta chiar imi face bine 🙂

  13. tatiana spune:

    Acum ca m-ai sfatuit..iti multumesc si te si intreb de unde iau Balm Balm? Pup

  14. Roxana spune:

    Din Plafarurile Centrofarmului (in Plaza, Cotroceni, Liberty, Auchan Titan, Auchan MIlitari, Piata Iancului) sau de pe situl nostru.

  15. Roxana spune:

    Am mai descoperit o crema buna, desi pentru problemele mele o sa fie mai folositoare la primavara. E o crema cu gabenele si unt de shea de la Alverde, costa doar 8 lei si este certificata BDIH si clasificata de Oko Test ca fiind foarte buna. dar nu e suficient de consistenta. Insa daca ar fi sa aleg dupa raportul calitate pret, este no 1.

  16. peafowlady spune:

    Si eu am probleme cu mainile uneori. Mai ales cand vine frigul si nu suport sa am pielea uscata, e o senzatie insuportabila. Acum cateva luni am incercat o crema de la Elmiplant cu avocado si unt de shea si e foarte buna. Intra repede in piele si nu te simti lipicioasa, sunt chiar multumita de ea.
    Urmatoarea pe care vreau sa o incerc este cea de la Alverde, doar ca nu mi-e foarte clar unde o pot gasi…

    1. Roxana spune:

      In DM-uri (prescurtare pentru drogherie markt). Eu il stiu pe cel din Auchan Militari, dar mai sunt doua in Bucuresti.

  17. peafowlady spune:

    Multumesc pt raspuns, dar nu sunt din capitala. Credeam ca se gaseste undeva si pe net.
    Poate am noroc totusi in unele magazine aici, in Ploiesti.

  18. Roxana spune:

    Alverde este marca proprie a dm-ului si nu este comercializata in alte magazine. O crema foarte buna si pe care poti sa o gasesti in Ploiesti este cea cu argila de la Ana Aslan.

  19. peafowlady spune:

    Voi incerca, in ultima vreme am o curiozitate mare pt cosmeticele romanesti, cateva pe care le-am incercat mi s-au parut foarte bune; mersi pt recomandare.

  20. Teo spune:

    Si eu am avut de ani buni probleme cu mainile crapate. Am incercat nenumarate creme si uleiuri, insa rezultatele nu au aparut. Ajunsesem sa nu mai pot face nimic, pentru ca imi pocnea imediat pielea de pe maini si imi curgea sange. Recent am descoperit uleiul de migdale dulci presat la rece (il puteti gasi la plafaruri, farmacii naturise si este chiar ieftin, 6-7 lei sticluta) si pot sa va spun ca a avut un efect extraordinar. Toate ranile s-au inchis si pielea s-a catifelat. Sper sa fie de ajutor si altora. Multa sanatate!
    Despre acst ulei am aflat din cartea “Leacuri Babesti”, a aparut acum ceva tim la un ziar, nu mai tin minte care anume.

  21. Roxana spune:

    Iti multumim pentru sfat Teo. Il aplici in locul cremei sau, seara ca tratament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *