Ingrediente si remedii naturiste

Ulei de migdale dulci pentru ten, par si corp (1)

Migdalul apartine de Rosaceae (familia trandafirului), subfamilia Prunoidae si este originar din zonele calduroase ale Africii de Nord. Sicilia si sudul Italiei sunt cele mai importante zone de cultura a migdalului, iar in Palestina si Siria creste liber.
migdale
Unii migdali au flori roz ( Amygdalus communis), care produc migdale dulci, iar altii (A. communis, var. amara) au flori mai mari, cu petale mai mult albe, roz la baza, care produc migdale amare. Aceste diferente se datoreaza conditiilor climatice.
Fructele sale sunt tari si seci si nu pot fi consumate ca atare. Proaspete, ele seamana cu o piersica noduroasa si necoapta si cresc in ciorchini. In interiorul fructelor sa gaseste samburele, acoperit cu o pielita groasa,uscata si pufoasa, care poate fi amar si toxic sau dulce. Din samburi  se extrage un ulei foarte hranitor, uleiul de migdale dulci. Folosit in Egiptul antic de catre patura de sus a societatii pentru prepararea unui unguent de masaj alaturi de miere, vin si scortisoara, astazi uleiul de migdale este utilizat la scara larga in industria cosmetica datorita proprietatilor sale emoliente si curative. Continutul sau ridicat de acizi linoleici si oleici il fac sa fie extrem de valoros in ingrijirea pielii.
Folosit in masaj uleiul de migdale dulci reduce iritatiile si crapaturile. Poate fi folosit si intern pe post de laxativ usor si noniritant, in calmarea tusei, pentru calmarea intoxicatiilor digestive, sarcina si alaptare, demineralizare, litiaza urinara, imunitate scazuta, convalescenta.

Proprietati cosmetice:

– emolient, foarte bun pentru pielea crapata si foarte uscata
– repara dermatite si eczeme, arsuri superficiale
– calmeaza iritatiile
– previne vergeturile
Poate fi folosit pentru pielea uscata, fragila, delicata, iritata, arsa, crapata. Ajuta la eliminarea matretii. Este bun ca ulei de masaj, pentru cuticule si unghii. Poate fi folosit ca atare sau puteti adauga ulei de migdale in crema de zi sau in laptele de corp pentru un efect sporit de hidratare.


Solutie impotriva caderii parului
– 2 ml ulei esential de lavanda
– 2 ml ulei esential de salvie
– 2 ml ulei esential de maghiran (Origanum majorana)
– 25 ml ulei vegetal de avocado
– 25 ml ulei vegetal de migdale dulci
– 25 ml ulei vegetal din germeni de grau
– 25 ml ulei din samburi de struguri (se gaseste in comert)
– 25 ml ulei vegetal de sofranas
Amestecati si pastrti intr-un recipient de sticla. Agitati inainte de folosire si masati scalpul cateva minute cu acest ulei. Lasati sa actioneze jumatate de ora si spalati parul.


Ulei pentru maini si unghii
5 capsule de vitamina E
1 lingura ulei de migdale dulci
2 lingurite ulei de avocado
2 lingurite ulei de masline
1 lingurita ulei de jojoba
20 picaturi ulei de primula de seara
10 picaturi ulei esential lamaie
5 ml picaturi de ulei esential de benzoin
10 picaturi ulei esential de santal
Desfaceti capsulele de vitamina E si turnati-le intr-un flacon de 60 ml, daca aveti, daca nu, mai mare si turnati deasupra uleiurile. Agitati bine si lasati 4 zile sa se amestece foarte bine. Folositi seara inainde de culcare pe mainile proaspat spalate. Masati bine pana intra in piele cam 4-6 picaturi.


Ulei pentru parul seboreic, cu eczeme
200 mo ulei de migdale dulci
10 picaturi ulei esential de ienupar
Umeziti parul. Masati-va cu acest amestec pe scalp, intindeti pe toata lungimea parului si infasurati-va intrun prosop cald. Stati asa, la caldura, minim 30 de minute inainte de samponare.
Surse: Aroma-zone

Related Posts

19 thoughts on “Ulei de migdale dulci pentru ten, par si corp (1)

  1. tatiana spune:

    Dar unde gasesc aceste uleiuri? Pup

  2. Roxana spune:

    Pe cele cu link le gasesti la noi, unele la Plafar s unele dintre ele pe Aroma-Zone, unde oricum au preturile cele mai bune. Eu sunt fan uleiuri si sa stii ca odata ce le ai iti mai trebuie doar un recipient de sticla si gata combinatiile.

  3. Adriana spune:

    Ce este laptele de migdale si unde se gaseste?

    1. Roxana spune:

      Este o reteta cu mai multe intrebuintari si moduri de preparare. Exista lapte de migdale ca aliment si exista lapte de migdale ca tratament cosmetic. Promit sa scriu retetele curand, daca te intereseaza.

  4. Adriana spune:

    Da, ma intereseaza. O astept.

  5. venve spune:

    aproape tot ce gasesti la plafar este f bun eu merg pe naturiste si sunt f incantata . ce atata vichi, l,oreal etc?? scumpe si doar reclama de ele . am luat de la vichi crema pentru ochi mai exact pt riduri si nimic nici nu am terminat crema pt ca mai mult rau mi/a facut.mi/a pronuntat ridurile.am luat de la plafar ulei de migdale dulci si ma masez usor in jurul ochilor de 3 ori pe sapt f bun

  6. venve spune:

    ma dispera celulita aveti vreo reteta secreta? vreun ulei special?? am folosit o perioada uleiul de la herbagen special si pt celulita printre altele si parca s/a simtit ceva ..sau poate toate pleaca de la cap poate mi s/a parut dar …. voi ce folositi ca presupun ca nu e femeie sa nu fie cat de cat afectata de celulita

  7. Roxana spune:

    Eu nu am in zonele clasice, doar pe abdomen sau mai bine zis pe “burtica”. iar acolo nu scap decat cu sport. Insa din cate stiu de la prietenele mele care au avut sau au celulita, ai nevoie de masaj profesionist. In prima faza, in functie de cat de grava este problema, trebuie sa faci cam de 3-4 ori pe saptamana si dupa de 2-3 ori. Asta completat de o dieta adecvata. Dieta trebuie sa devina un mod de viata sanatos daca nu vrei sa reapara.
    In caz ca masajul profesionist iese din discutie, ai nevoie de rabdare si de timp. Trebuie sa-ti faci singura masaj macar 20 de minute pe zi, un masaj energic, chiar dureros. O sa avem si noi in curand o gama anticelulitica, te tinem la curent daca te abonezi la newsletter.

  8. Noutate spune:

    Aroma-Zone e un site romanesc sau ceva shop online? ca nu-l gasesc nicicum; pt. ingrediente naturale…

  9. Roxana spune:

    Este un magazin online din Franta, livreaza si in Romania. Am pus eu link-ul in text, da click.

  10. venve spune:

    ok mersi mult ma gandeam si eu ca un masaj profesionist ar fi cel mai indicat dar nu prea inteleg de ce am eu celulita . intr.adevar duc un mod de viata destul de sanatos zic eu nu mananc prajeli grasimi etc nu fumez nu beau cafea si am facut toata viata mea sport gimnastica de performanta balet fitness etc si atunci de ce naibii nu scap de prob asta?? masaj imi face sotul seara de seara de fapt imi facea ca acm e plecat din tara astept orice sugestie mentionez ca am celulita doar in zona coapselor

  11. Roxana spune:

    Am gasit aici http://totuldesprearomaterapie.blogspot.com/2010/02/celulita-bat-o-vina.html un ulei anticelulitic preparat in casa. Insa din ceea ce stiu (de la farmacisti, prietene, maseuze, cosmeticiene) trebuie sa faci o cura soc de masaj profi in prima faza si o detoxifiere ca la carte a organismului (numai legume si fructe crude, ceaiuri, fara zahar, fara alimente procesate, etc).
    In afara de cauzele mentionate de tine mai exista stresul, anticonceptionalele, dereglarile hormonale, factorii genetici.

  12. venve spune:

    da cred ca ai dreptate roxi. stresul imi stapaneste intreaga fiinta viata de zi cu zi e un stres continuu scoala copilul casa etc am folosit si anticonceptionale si mai e un factor care cred eu ca ma afecteaza > nu prea consum lichide in zilele de iarna trece ziua si poate eu nu am baut nici macar o cana de apa.

  13. venve spune:

    mersi frumos roxana tocmai ce mi/am notat uleiurile necesare luptei impotriva celulitei astazi merg la plafar iar

  14. Roxana spune:

    Hidratarea este foarte importanta. Eu cand nu beau sufiecienta apa vad cum mi se schimba aspectul tenului. De asemenea daca mananc prostii o perioada se reflecta imediat in aspectul pielii mele. Multa apa si succes.

  15. ulei de migdale are un efect benefic asupra corpului

  16. viopicu spune:

    eu mananc migdale foarte multe aproape opunga pe zi si-mi plac foarte mult

  17. simona spune:

    toate aceste produse le-am gasit online, inclusiv uleiul de migdale dulci care e super pentru piele. 😉

    1. Roxana spune:

      Gasesti aceste produse si pe situl nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *