Cosmetice preparate acasa

Masca contra acneei

PicklingCucumbersCastravetele este unul dintre ingredientele mele preferate pentru salate sau masti cosmetice. Imi place salata de castraveti proaspat feliati subtire ca foaia de de pergment cu o ustensila speciala si doar un strop de ulei si unul de otet (adaugate in ordinea inversa enumerarii, e foarte important). Folosesc felii rece de castravete pentru a-mi revigora si dezumfla ochii dimineata, cand curat unul de coaja imi dau pe toata fata pentru tonifiere.
Am dat peste aceasta minuntata retea anti acnee cu castravete (calmat si tonifiant) si rozmarin (antispetic).
Ingrediente:

  • 2,5 cm castravete
  • 1 picatura ulei esential de rozmarin (se gaseste in Plafaruri, acolo unde gasiti mai nou si produsele noastre)
  • 1 albus de ou

Puneti castravetele in blender pana devine lichid si adaugati picatura de ulei de rozmarin. Amestecati cu albusul batut spuma si aplicati pe fata evitand zona din jurul ochilor si a gurii. Indepartati cu un disc demachiant umezit dupa un sfert de ora.
Puteti aplica masca in orice loc aveti nevoie: umeri, piept.
Sursa: ecollo, Jo Fairley

Related Posts

5 thoughts on “Masca contra acneei

  1. Olivia spune:

    Suna bine si usor de facut, o s-o incerc, desi generally urasc castravetii.

  2. virginia spune:

    am citit ca uleiurile esentiale sunt iritante pentru fatza! singurele acceptabile ar si , evident, uleiul de masline, uleiul de jojoba,ulei din samburi de struguri ( l am incercat, e super) si uleiurile de migdale sau cocos, dar astea doua ar fi comedogenice.

    1. Roxana spune:

      Exista uleiuri esentiale pentru aromaterapie si uleiuri esentiale pentru utilizare cosmetica. Foarte multe dintre produsele cosmetice organice destinate tenului contin uleiuri esentiale. Balm Balm este o gama 100% organica de exemplu, certificata Soil Association, cel mai exigent organism de certificare, ale carei produse destinate tenului contin uleiuri esentiale de arbore de ceai si muscata trandafirie. Ele nu sunt iritante, trebuie insa sa le alegi si sa le folosesti corect.

  3. online spune:

    invatat o multime

  4. Roxana spune:

    Multumesc, daca am inteles bine ca ai invatat multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *