Cosmetice preparate acasa, Ingrediente si remedii naturiste

In loc de lotiune tonica

Tonifierea tenului este o etapa optionala in ingrijirea zilnica, cel putin din punctul meu de vedere. Aleg sa parcurg si aceasta etapa in urmatoarele situatii:
– sunt prea adormita si fata este mai umflata decat de obicei
– m-am machiat cu de toate: fard de obraz si de pleoape, tus sau creion, anticearcan, pudra iluminatoare, etc
– am tenul iritat sau tern
– am folosit un demachiant mai gras cum este uleiul demachiant
– sunt intr-o dispozitie foarte buna si am timp (in ultima vreme mai deloc partea cu timpul)
Insa nici macar in aceste cazuri nu prea folosesc o lotiune tonica normala, ci anumite produse sau trucuri care tin loc de tonic.
Cucumber1. Feliile de castravete rece. Sunt folositoare mai ales dimineata cand ma trezesc cu ochii umflati de somn sau dupa ce m-am “stors’. Pentru desumflarea ochilor trebuie sa stati cu feliile de castravete macar 10 minute, iar eu le schimb cand incep sa se incalzeasca.
2. Apa termala. Curata foarte bine ultimele urme de machiaj si imi da o senzatie racoroasa. Este placuta mai ales vara.
3. Infuzia de galbenele. Am folosit-o ca supliment in ingrijirea tenului mai ales in perioada adolescCalendulaentei. In 200 ml de apa clocotita, adaugam o mana de galbenele si lasam la infuzat timp de 8-10 minute. Se raceste, se strecoara bine si se pastreza la frigider cam 5-7 zile. Folositi in fiecare dimineata si seara dupa curatarea tenului. Vindeca urmele lasate de cosuri, atenueaza aspectul gras al pielii, calmeaza iritatiile.
4. Lotiune tonica din citrice. Alegeti o lamaie si o portocala. Decojiti-le si taiati cojile fin. Puneti-le  intr-un sfert de litru de apa de izvor si lasati-le acolo timp de cateva ore. Utilizati aceasta lotiune dimineata, pentru a va curata fata. Este astringenta, potrivita pentru tenul mixt sau gras.
petalede trandafiri5.  Apa de trandafiri. Este una dintre cele mai vechi lotiuni racoritoare din lume. Lasati la macerat peste noapte in apa purificata, petale de trandafiri tocate marunt. Strecurati si pastrati in frigider cateva zile. Potrivita tenului sensibil. Desi nu este cazul meu ma face sa ma simt rasfatata si imi da o stare de bine. Asa ca o folosesc in sezonul trandafirilor (nu imi plac cei de cumparat, prefer sa-i culeg singura din gradina).
6. Apa de trandafiri tiganeasca. Lasati la macerat intr-un borcan inchis ermetic, 2 maini de petale de trandafiri foarte parfumati, 200 gr de zahar brun si 1 l de apa purificata. Lsati la macerat 2 ore, amestecati si strecurati. Pastrati in frigider. Pe asta nu am incercat-o nicidodata  si nici nu ma face prea curioasa.soc
7. Tonic de soc. Amestecati intr-un vas de sticla o mana de flori proaspete de soc cu 6 lingui de apa fierbinte. Lsati la macerat peste noapte, strecurati si pastrati cateva zile in frigider. Se pot folosi si alte flori sau amestecuri de plante si flori.
8. Apa de hammamelis este un foarte bun tonic (din cate am citit) pentru pielea grasa. Mai ales combinata cu apa de trandafiri, de galbenele, etc. Insa eu nu am gasit-o aici.

Related Posts

3 thoughts on “In loc de lotiune tonica

  1. Gaby spune:

    Eu sunt dependentă de loţiunea tonică, dimineaţa dau doar cu ea aşa că mai nou caut loţiuni tonice cât mai pure, deoarece rămân pe piele şi sunt absorbite. Îmi voi face şi eu un ceiuţ de soc sau să văd ce mai găsesc bun pentru piele uscată 🙂

  2. Roxana spune:

    Si apa de trandafiri este potrivita tenului uscat, daca vrei sa incerci.

  3. Madalina Popescu spune:

    Eu de cand ma stiu am avut probleme cu tenul meu gras din cauza excesul de sebum. De cateva luni, am fost la doctor pentru ca nu se mai putea, imi apareau cosuri, puncte negre din cauza tenului si a excesului de sebum.
    Doctorul mi-a dat pentru tenul meu un tratament de curatare cu o lotiune tonica naturala fara alcool, care contine ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) si hamamelis de la Thursday Plantation.
    Inainte de lotiune tonica mi-a zis folosesc o spuma naturala de spalat de fata pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai, tot de la firma asta pentru o curatare buna a tenului.
    Dupa cele 2 produse de curatare, ma dau tot de la firma asta la recomandarea doctorului cu Crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de măceșe si vitamina E.
    Din cand am inceput tratamentul cu cele 2 produse de curatare a tenului, diferentele sunt vizibile. Tenul e mai curat iar cosuri sau puncte negre nu ai mai avut. Pentru mine sunt cele mai bune produse pe care le-am folosit vreodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *