Cosmetice preparate acasa

Masca hidratanta pentru parul uscat, vopsit, degradat

1242235793
Ingrediente:
– 10 ml ulei de jojoba
– 1 avocado bine copt
Un fruct de avocado foarte copt (trebuie sa fie moale la atingere, iar coaja sa aiba tenta de maro) se curata de coaja si se amesteca cu uleiul de jojoba pana devin o pasta. Se intinde in mod egal pe parul uscat si se lasa sa actioneze 1 ora. Spalati parul in mod normal.
Info.  In anii 1700 parintele Junipero Serra, fondatorul a 22 de misiuni asezate in California, a insemnat in jurnalul sau ca americani indigeni foloseau uleiul si semintele de jojoba in multiple scopuri: pentru a trata taieturi, zgarieturi, arsuri, inflamatii; ca supliment alimentar; unbalsam pentru piele pentru calmarea arsurilor de soare si protectia contra vantului; ca ulei de gatit; tratament pentru scalp; tonic si fortifiant pentru par; in loculul boabelor de cafea se foloseau uneori seminte prajite de jojoba.
PS- Astept retete cosmetice cu ulei de jojoba. Cele mai bune vor fi premiate cu un ulei bio de jojoba. Nu mai este valabila provocarea.

Related Posts

8 thoughts on “Masca hidratanta pentru parul uscat, vopsit, degradat

  1. Ana spune:

    Am incercat-o si este foarte tare. Mi-a lasat parul matasos ca niciodata. Mersi.

  2. Niciodata nu am incercat uleiul de jojoba desi am auzit ca este foarte bun, mai ales pentru par. Cred ca am incercat un sampon phyto cu ulei de jojoba si normal ca mi-a placut. Ce parere ai despre sampoanele Phyto?

    1. Roxana spune:

      Nu le-am incercat pana acum. Inainte sa trec pe organice, asa cum iti spuneam si la tine pe blog, am fost fan Keune si Wella System Professional. Wella are mai multe game profesionale si nu imi place decat asta.

  3. ludmila spune:

    desii nu stiu daca mai e valabila oferta ta , am sa postez si eu aici reteta mea: se marunteste umpic zaharul brun, si se pune in palma.se adauga ulei jojoba,se amesteca cu degetul.se adauga cateva picaturi de lamaie si umpic umpic de praf de ghimbir.se amesteca tot cu degetul,si se aplica pe fata. se freaca usor cu amandoua mainile pe obraji,frunte… eu dau si pe buze. si dupa aia mai las umpic pe fata ( ptr o senzatie ca si cum te pisca asa,…)ocolesc zona ochilor, am uitat sa zic. e simplu

  4. ludmila 007 spune:

    hmmm. deci nu mai e valabila oferta cu uleiul de jojoba…? n-ai zis nimic despre reteta mea… si e asa de faina! pe incercatelea!

  5. Roxana spune:

    Nu mai era valabila oferta pentru ca nu am primit retete, iar tu mi-ai trimis dupa aproape un an de la publicare. Uitasem de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *