Cosmetice preparate acasa, Ingrediente si remedii naturiste

Scrub delicios de portocale pentru fata

A venit toamna si bronzul incepe usor usor sa se duca. Asa ca ne putem gandi la exfoliere, primul pas catre un ten frumos. O exfoliere blanda a tenului inlatura celulele moarte de la suprafata si il curata. Insa nu poate face minuni daca nu este facut cu regularitate, odata pe saptamana.
Pentru probleme mai mari cu tenul, un scrub obisnuit nu poate face aproape nimic, trebuie apelat la metode mai invazive cum ar fi microdermoabraziunea.
Dar exfolierea regulata are urmatoarele beneficii:
– reda tenului luminozitatea
– reduce punctele negre si petele
Ingredientele unui scrub delicios facut in casa:
– 60gr zahar alb
– 5-6 picaturi de ulei esential de portocale
– 1 lingurita de glicerina vegetala (optional)
– suficient ulei din migdale dulci sau ulei de jojoba
Amestecati uleiul esential de protocale cu uleiul de baza (ulei de jojoba sau din migadale dulci) si zaharul cu glicerina vegetala. Dupa care amestecati cele uleiurile cu zaharul pana obtineti o pasta groasa. Pastrati intr-un recipient din sticla.
Adaugati putina miere in momentul in care folositi amestecul. Se foloseste pe tenul curat, se lasa cateva minute sa actioneze si se maseaza prin miscari circulare usoare. Se indeparteaza cu apa calduta, urmata de o improscare cu apa rece.
Zaharul este bogat in acizi alphahydroxy (reduc liniile fine si ridurile superficiale), iar uleiul esential de portocale reda tenului luminozitatea.

Related Posts

7 thoughts on “Scrub delicios de portocale pentru fata

  1. mary spune:

    Aoleu, ce de munca! Retetele astea pe care ni le dai tu par minunate…. Ma intreb daca sta cineva sa le prepare, in conditiile in care gasesti alternative gata facute… Eu o sa raman la gomajul meu cu argila alba de la Cattier cu care ma inteleg foarte bine.

    1. Roxana spune:

      Ma bucur ca iti place gomajul, imi place si mie. Dar imi place sa si prepar lucruri noi. E adevarat ca nu intotdeauna ai timpul si cheful necesare.

  2. Andra spune:

    Roxana, de unde achizitionezi glicerina vegetala?

    1. Roxana spune:

      Din Plafar, dar nu se gaseste in toate si nici tot timpul. Sau de pe net.

  3. Roxana spune:

    PS- mi-am facut masca fara glicerina vegetala si este mai greu de amestecat zaharul in uleiuri. De asemenea am inlocuit mierea simpla cu cea cu propolis pentru un plus de exfoliere.

  4. Diana spune:

    Buna fetelor,
    Exfoliantele facute in casa sunt o minunatie. Eu am incercat si nu le-as da pe nici unul din comert. In curand am sa postez reteta incercata de mine pe blog. Va pup. Roxana, felicitari pentru blog. Foarte informativ. :*

  5. Roxana spune:

    @Diana, iti multumesc. Nu pentru toata lumea exfoliantele facute in casa sunt solutia perfecta. Prietena mea de suflet nu suporta sa-si faca in casa nimic, este foarte comoda. Si mie imi place mult blogul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *