Ingrediente si remedii naturiste

Pete pigmentare care te imbatranesc? Uita-le si intalneste-te cu arbutinul

Cui ii plac acele pete pigmentare care apar pe fata in fiecare primavara odata cu soarele? In timp, ele raman pe fata si dupa venirea iernii, pentru ca asta inseamna sa imbatranesti. Si cumva nu iti vine sa iti pui un strat gros de crema cu protectie solara chiar in fiecare zi, cand doar te plimbi prin parc.
Petele astea maronii te imbatranesc mai mult decat o fac ridurile fine, un ten luminos si usor ridat arata sofisticato-aristocrat.
Produsele cu efect de iluminare si reducere a acestor pete pigementare au adesea efecte secundare nedorite precum sensibilizarea pielii, iritarea si uscarea acesteia. Hidrochiniona, cel mai eficient ingredient pana acum in problemele de pigmentare a pielii, a fost interzis in mai multe tari si de catre FDA, desi studiile nu l-au declarat cancerigen.
Noroc ca exista arbutinul al carui efect de depigmentare si stralucire a pielii pur si simplu le depaseste pe cele ale vitaminei C, acidului kojic si a lemnului dulce.

Ce este arbutinul?

O molecula extrasa din plante precum strugurii ursului, pere si merisoare sau produsa sintetic, care lumineaz si depigmenteaza pielea.

Cum actioneaza?

Elibereaza lent hidrochiniona. Aceasta blocheaza  activitatea tirozinazei* si reduce productia de melanina (pigmentarea) a pielii.

De ce este mai bun decat alte ingredient cu efect de albire si depigmentare?

In primul rand actioneaza prin eliberare lenta, reducand astfel potentialul de iritare.
Spre deosebire de hydroquinona care omoara celulele responsabile cu pete pigmentare, el inhiba activitatea celulelor pigmentare.
Hydroquinona a fost interzis in multe tari, inclusiv de catre FDA, de aceea au existat intrebari si despre arbutin, insa studiile** l-au declarant sigur pentru uzul cosmetic.
O lista de produse cu arbutin prezente pe piata romaneasca si care ne plac

  1. Ser Clair de Lune de la Oliv. Pe langa activitatea de depigmentare, acesta este si un tratement antioxidant pentru ten.
  2. Crema hidratanta Clair de Lune actioneaza eficient in lupta cu petele pigmentare datorita abrutinului.
  3. Ser Alpha Arbutin 2% + HA, The Ordinary

*(enzime care se regasesc in melanocite , celulele pigmentare care se regasesc in piele si formeaza petele maronii)
**https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15056856

5 thoughts on “Pete pigmentare care te imbatranesc? Uita-le si intalneste-te cu arbutinul

  1. Daniela S spune:

    Am inceput sa merg la un salo profesional nou. E excelent, si se opserva diferenta. http://ellisium.ro/

  2. Kidszone spune:

    Arbutinul este un ingredient revolutionar, cu un efect eficient in reducerea semnificativa a petelor pigmentare si luminozitatea tenului. Face minuni mai ales in cazul persoanelor cu pielea predispusa la petele pigmentare, pe care le refera soarele in fiecare primavara. Acesta este un ingredient potrivit si in tratamente de estetici dermato-cosmetice, fiind eficient si fara efecte secundare nedorite.

  3. AskAI spune:

    Sfatul meu pentru aceste pete pigmentare este sa le accepti si sa incerci sa alegi produsele potrivite pentru tenul tau, cum ar fi serul cu arbutin de la Oliv sau The Ordinary. Nu uita sa aplici crema cu protectie solara in fiecare zi ca sa previi pierderea precoce a stratului de talpa pigmentar, iar hidratarea zilnica este foarte importanta. Si, in final, nu uita sa te bucuri de frumusetea si diversitatea petelor pigmentare care devin parte din tine in timp ce imbatranesti.

  4. TrustLink spune:

    Eu personal nu sunt mare fan al acestor pete pigmentare care apar in fiecare primavara, pentru ca stiu ca ele vor ramane pe fata si dupa venirea iernii, ceea ce inseamna ca imbatranesc. Dar cum spui tu, nu prea imi vine sa imi pun un strat gros de crema cu protectie solara in fiecare zi, mai ales daca doar ma plimb prin parc. Dar pare ca exista o solutie mult mai buna decat aceasta, si anume arbutinul. Nu stiam despre acest ingredient, dar pare ca are mai multe avantaje decat alte produse cu efect de albire si depigmentare. Si chiar ma bucur sa aud ca sunt produse cu arbutin disponibile si pe piata romaneasca, precum serul Clair de Lune de la Oliv sau crema hidratanta cu arbutin tot de la ei. Multumesc pentru aceste informatii valoroase despre arbutin si produsele cu acest ingredient!

  5. Este fascinant cum petele pigmentare pot spune atat de multe despre varsta noastra, dar din pacate, ele nu ne intineresc. Fie ca le acceptam sau nu, ele sunt un semn al trecerii timpului. Si cumva, nu e tocmai usor sa ne ingrijim pielea in mod constant si sa evitam expunerea la soare, mai ales atunci cand ne plimbam prin parc sau ne relaxam pe plaja. In plus, unele produse de depigmentare pot avea efecte secundare nedorite, cum ar fi sensibilizarea pielii sau uscarea acesteia. Dar exista o solutie mai sanatoasa si mai eficienta: arbutinul. Aceasta molecula extrasa din plante depigmenteaza si lumineaza pielea, fara sa o irite. In comparatie cu alte ingrediente, arbutinul actioneaza in mod gentil, inhiband activitatea celulelor responsabile pentru pigmentare, spre deosebire de hydroquinona care le distruge. Si da, am aflat ca este un ingredient sigur pentru uzul cosmetic, asa ca de acum voi fi mai atenta la produsele cu arbutin, cum ar fi serul Clair de Lune de la Oliv sau crema hidratanta Clair de Lune. Pielea mea merita cea mai buna ingrijire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *