Ingrediente si remedii naturiste

Acid hialuronic – de ce nu trebuie sa iti lipseasca din ritual

Acidul hialuronic este o substanta care se regaseste in mod natural in fiecare tesut al corpului nostru cand acesta este tanar. Este o componenta cheie a cartilajelor. Pe masura ce inaintam in varsta productia de acid hialuronic scade.

Cea mai tare chestie despre acidul hialuronic este capacitatea extraordinara de a retine hidratarea.

Si cand zic extraordinara, iata si faptele: 1 GRAM de acid hialuronic poate retine pana la 1000 ML de lichid. Concluzia: acidul hialuronic iubeste apa, pielea noastra iubeste acidul hialuronic.

Daca fermitatea pielii este asigurata de colagen, acidul hialuronic este cel care hidrateaza si hraneste colagenul.

Unul dintre numeroasele studii* realizate despre acidul hialuronic a concluzionat ca aplicarea unor formule cu cel putin 0,1% acid hialuronic duce la imbunatatirea semnificativa a elasticitatii si hidratarii pielii. In functie de marimea moleculelor de acid hialuronic din compozitie (cele mai mici au fost cele eficiente) s-a masurat imbunatatirea semnificativa a adancimii ridurilor. 
Este unul dintre nutrientii inteligenti deoarece isi adapteaza rata de absorbtie a lichidelor in functie de umiditatea din mediul inconjurator. Adica pastreaza cat iti trebuie.
In afara de mentinerea hidratarii, acidul hialuronic are rolul de a imbunatati si repara bariera naturala a pielii. Daca aceasta nu functioneaza pielea noastra arata deshidratata, uscata, dura. Si nu putem actiona asupra altor probleme cum ar fi ridurile, petele de la soare sau de la acnee.

Acidul hialuronic este un ingredient benefic pentru toate tipurile de piele: cu rozacee, sensibila, grasa, cu tendinte acneice.

Un alt studiu** a demonstrat ca acidul hialuronic reduce inflamatia.

Cum  alegem crema cu acid hialuronic pentru ten perfecta? Sau serul?

  • sa nu contina alcool, acesta anuleaza efectele benefice alea acidului hialuronic. Mai ales in serurile cu acid hialuronic pur, alcoolul si conservantii sunt nelipsiti anuland efectele acestuia
  • este preferat acidul hialuronic din surse vegetale

*Department of Dermatology and Allergology, Ludwig Maximilians University, Munich, Germany – gasiti detaliile aici
**Dermatology and Laser Center of Charleston, Charleston, South Carolina – gasiti detaliile aici
 

2 thoughts on “Acid hialuronic – de ce nu trebuie sa iti lipseasca din ritual

  1. Adela spune:

    Foarte bun articolul.

  2. Acidul hialuronic este un ingredient esential pentru sanatatea si aspectul tanar al pielii noastre. De aceea, este important sa il includem in rutina noastra de ingrijire a tenului, mai ales pe masura ce inaintam in varsta si productia naturala scade. Unul dintre cele mai fascinante aspecte ale acestui ingredient este capacitatea sa de a retine hidratarea, ceea ce se traduce intr-o piele mai hidratata, mai elastica si mai sanatoasa. Studiile au demonstrat ca aplicarea unor formule cu cantitatea potrivita de acid hialuronic poate aduce imbunatatiri semnificative in elasticitatea si hidratarea pielii, iar alegerea unor produse fara alcool si cu acid hialuronic din surse vegetale poate garanta beneficiile maxime pentru tenul nostru. Hidratati-va pielea si hraniti colagenul cu ajutorul acidului hialuronic – un nutrient inteligent si benefic pentru orice tip de piele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *