Biobeauty

Ingrijirea anti-aging: ingrediente esentiale generalitati (1)

Toate avem impresia ca stim sa ne ingrijim tenul ghidandu-ne dupa varsta si dupa tipul lui. Ei bine, aceste coordonatea nu sunt nici pe departe suficiente, mai ales atunci cand ne gandim la ingrijirea anti-aging.
Indiferent de varsta, tenul nostru are nevoie de anumite ingrediente esentiale si vitale pentru ca el sa functioneze bine si pentru a intarzia cat mai mult procesul de imbatranire, inevitabil de altfel.

Pentru a fi eficiente aceste ingrediente trebuie sa fie stabile in formulele in care sunt incluse si in concentratie adecvata pentru a avea rezultatele dorite.

ADEVARUL GOL-GOLUT: nu exista nici un produs care sa opreasca aparitia ridurilor, sa stopeze imbatranirea. Oricine spune altceva minte cu nerusinare!
Insa exista o multime de ingrediente benefice pentru ten care lumineaza, indeparteaza celulele moarte, catifeleaza, hidrateaza, intarzie atat cat este posibil aparitia ridurilor (altele decat cele de expresie, inevitabile).
Pentru ca pielea ta sa beneficeize de efectele acestor ingrediente este necesar sa folosim produse dedicate cu concentratii mari si eficiente, nu produse care iti promit toate minunile intr-o singura sticluta.
ADEVARUL GOL GOLUT: Nu exista produsul minune care sa faca de toate!
ingrijirea antiaging

Cele mai bune ingrediente pentru ingrijirea antiaging:

RETINOIZI

Sunt o clasa de substante derivate din structura vitaminei A. Pot fi naturali si sintetici. Pentru concentratii mari este necesara reteta. Exista sub mai multe forme: retinol, retinal, acid retinoic.
Cum actioneaza? Reduce ridurile si hiperpigmentarea, cicatricile cauzate de acnee, ajuta la regenerarea celulara, elibereaza porii.
Vitamina A este benefica pentru piele si intern. Putem face cure de 3 luni consectuiv, 10 zile pe luna, asociata cu vitamina E si urmata de o pauza de 3 luni.

EXFOLIANTI CHIMICI

Sunt de doua tipuri: AHA (glicolic, malic, lactic) si BHA. Indeparteaza celulele moarte, reduc ridurile si petele solare.
Descuameaza pielea, este bine sa folosim crema cu protectie solara si sa evitam expunerea la soare.
Produsele de curatare care contin AHA sau BHA nu stau suficient pe piele pentru a actiona, folositi un toner, crema sau ser. Incepeti cu o concentratie mai mica.
Nu se amesteca cu retinoizii.

ANTIOXIDANTI

– vitamina C (exista multe forme de vitamina C, nu toate sunt stabile, de aceea e bine sa ne informam inainte de a alege un ser cu vitamina C), vitamina E, ceai verde, beta caroten, seleniu, catina, rodie si altele.

PEPTIDE

Din punct de vedere chimic peptidele sunt polimeri scurti formati prin legarea, intr-o anumita ordine, a mai multor alfa-aminoacizi. Peptidele regleaza activitatea celulelor.
Peptidele au rol anti-inflamator, actioneaza ca o barierea de protectie si transporta in celule substante active benefice.
Trebuie indeplinite anumite conditii legate de formula, dar despre asta intr-un articol viitor.
Niacinamidele sau vitamina B3 ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, o protejeaza de actiunea factorilor externi, uniformizeaza textura si nuanta sa, reduce semnele cauzate de acnee.
Ecrane solare – avem multe articole pe blog despre protectia solara.

Acid hialuronic – cel mai bun umectant, retine de 1000 de ori mai multa apa decat greutatea lui. Are efect de umplere pe termen limitat fiind folosit si de catre chirurgia estetica.

Este o proteina care se regaseste in fiecare tesut al corpului.
 

4 thoughts on “Ingrijirea anti-aging: ingrediente esentiale generalitati (1)

  1. OanaPop spune:

    Uite ca am citit un text prea bun scris intr-un mod greu de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am citit acest articol, doresc sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

  2. Fuzzy spune:

    Foloseste produse bazate pe aceste ingrediente pentru a avea consecinte benefice pentru tenul tau si, bineinteles, nu uita de protectia solara!

  3. Este adevarat, stim ca atunci cand ne ingrijim tenul trebuie sa tinem cont de varsta si tipul pielii noastre. Dar, asa cum se mentioneaza in acest articol, aceste coordonate nu sunt suficiente mai ales cand vine vorba despre ingrijirea anti-aging. Indiferent de varsta noastra, tenul are nevoie de anumite ingrediente esentiale si vitale pentru a functiona corect si pentru a incetini procesul de imbatranire. Trebuie sa fim constienti ca nu exista un produs miraculos care sa ne stopeze imbatranirea, insa exista o multime de ingrediente benefice care ne ajuta sa avem o piele luminoasa, unde celulele moarte sunt indepartate, textura este mai catifelata si ridurile sunt intarziate. Este important sa ne informam si sa alegem produse dedicate cu concentratii eficiente, nu produse care promit rezultate miraculoase intr-o singura sticluta. Printre cele mai bune ingrediente pentru ingrijirea antiaging se numara retinoizii, exfoliantii chimici, antioxidanti, peptidele, niacinamidele si acidul hialuronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *