CCA (Cosmetice cu Chimicale Analizate)

Plumbul in rujurile clasice, un real pericol?

Rujul este un produs care necesita reaplicare asa ca orice ingredient nociv din formula sa intra in corpul nostru in mod repetat. Este si cazul plumbului, ingredient gasit in cantitati detectabile in majoritatea marcilor de ruj produse sub umbrela LÓreal si Maybelline de catre studii independente in 2007 si in 2012.
Plumbul se acumuleaza in corp si folosirea unui produs care necesita reaplicare duce la acumularea unor cantitati semnificative.
Plumbul este o neurotoxina care poate cauza dereglari de comportament, probleme de exprimare si poate afecta capacitatea de invatare. Femeile insarcinate in special sunt sensibile la expunerea la plumb deoarece penetreaza placenta si patrunde in creierul pruncului ceea ce actioneaza asupra dezvoltarii normale a acestuia. (Sean Palfrey, M.D., profesor de pediatrie si sanatate publica la Universitatea din Boston si directorul Programului de Prevenire a Otravirii cu Plumb).
In cazul femeilor ingerarea repetata a plumbului duce la infertilitate.
Ultimul studiu a fost realizat pe 400 de rujuri, iar cel mai contaminat ruj a apartinut brandului Maybelline, pe locurile urmatoare situandu-se LÓreal, NARS, Revlon – fiecare cu mai multe rujuri.
Prezenta plumbului in ruj este legata de rezistenta acestuia. “Intr-adevar aderenta rujului in acest caz este asigurata de plumb”, este de parere dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist de Chirurgie Plastica, Microchirurgie reconstructiva si Chirurgie Estetica.  

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *