Biobeauty

Deodorant bio, intre asteptari si realitate

Deodorantul este un subiect sensibil al lumii bio. Se merge pe ideea ca mai bine foloseti un deodorant bio deoarece de prezenta sarurilor de aluminiu in tesuturile mamare a fost legat ca o piatra de moara, cancerul de san.  Studii stiintifice ulterioare sunt insa necesare pentru a emite cu siguranta o asemenea teorie alarmista.
In teorie deodorantul bio previne formarea mirosurilor neplacute, piatra de alaun este chiar si mai eficienta, in practica insa depinde de fiecare corp in parte.
Stilul de viata si felul in care imi functioneaza corpul, imi permit sa nu depind de deodorant. Nu am intalniri pana la 9 seara, nu alerg toata ziua prin oras fara posibilitatea de a trece pe acasa sa fac un dus, nu stau 12 h la birou in compania altor oameni, iar daca mi se intampla sa trec printr-una din situatiile enumerate oricum nu miros. Asa ca folosesc cu nonsalanta un deodorant bio. Si cu mare placere chiar. Am doua in acest moment, unul cu citrice de la Weleda si un roll on cu galbenele Lavera.
Dar daca as mirosi si as fi pusa in situatiile de mai sus, nu as sta nici o secunda pe ganduri si as folosi cel mai puternic deodorant pe care il gasesc. Da, care inhiba procesul natural de eliminare a toxinelor prin transpiratie. Stiu ca oamenii functionau fara deodorant in trecut, dar a trecut acea perioada neagra, iar astazi putem beneficia de deodorante eficiente care sa ne asigura o prezenta placuta si de bun simt in societate.
Am pus zilele trecute o poza pe facebook, iar o anumita reactie m-a uimit. Libertatea de exprimare nu inseamna ca trebuie sa ii deranjezi pe cei din jurul tau, tocmai de aceea exista in educatie niste teme precum comportamentul in societate si bunele maniere. Dar cred ca nu se mai predau deloc la scoala.

Alegerea iti apartine doar tie.


 

Related Posts

2 thoughts on “Deodorant bio, intre asteptari si realitate

  1. Iulia spune:

    Tocmai ce am citit acest articol despre deodorantele cu aluminiu
    http://www.andreearaicu.ro/frumusete/recomandari/dilema-deodorante-cu-aluminiu-continuam-sa-le-folosim
    Nici eu nu mai stiu ce sa cred, mult timp am folosit deodorante clasice, dar m-am convins treptat cat sunt de ineficiente + ca unele bluze au ramas permanent patate 🙁
    In prezent folosesc o piatra de alaun dar nu sunt convinsa ca voi ramane la aceasta alegere..

  2. Roxana spune:

    @Iulia, daca nu ai probleme de miros, iti recomand cu drag roll-on ul cu galbenele si aloe vera Lavera. Nu pateaza si are un miros de care te vei indragosti.
    Mie nu-mi mai plac parfumurile sintetice de niciun fel si deodorantele clasice sunt pline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *