Timp liber

Am plecat cu frigul in vacanta. Adevarat si fals despre cumparaturi "in afara".

Mi-am luat biletul la inceputul lunii ianuarie nu inainte de a verifica vremea pe mai multe situri de profil. Stiam ca in Italia nu prea ninge, temperaturile indicate se situau undeva pe la 3-5 C ceea ce pentru mine este acceptabil.
Am decolat la -17 C de pe aeroportul din Baneasa cu vreo doua ore intarzaiere si am ajuns in Bergamo intr-o zi de duminica insorita, perfecta pentru o vacanta. Minunea nu a tinut nici 3 zile si luni dupa-amiaza a inceput sa ninga. Frigul nu ma impresioneaza si nici nu-mi strica planurile in general dar cand vrei sa descoperi un oras mai mult decat prin reperele din ghidurile turistice devine imposibil sa nu te afecteze.
Asteptam 5 C si m-am trezit cu -1 C ceea ce mi-a scurtat considerabil timpul de plimbare. Am reusit sa vad partea buna a lucrurilor, am avut mai mult timp pentru expozitii si aici am fost norocoasa.

Si acum un pic despre reduceri din punctul meu de vedere. Este prima data cand plec in vacanta cu gandul la cumparaturi insa nu cred ca cineva s-ar duce la Milano doar pentru arta. De-a lungul anilor am auzit multe opinii emise cu foarte multa siguranta de sine despre achizitionarea hainelor la reduceri din afara granitelor tarii si am ramas cu sechele.
1. Reducerile de la noi nu sunt la fel de mari ca cele din alte tariFALS. Inainte de a pleca mi-am luat o geanta galben neon de la Zara cu 150 lei, in Milano costa 50 de euro= 21o lei.

2. Zara, Mango, Casadei..etc sunt mai scumpe in Romania. FALS. Nu conteaza daca este brand de lux sau de mass market, preturile nu sunt mai mari in Romania. M-am uitat special la aceleasi articole in Milano si in Bucuresti si am vazut numai preturi identice respectand evident cursul oficial al monedei europene.
3. Din afara te imbraci cu 1000 de Euro …..(mimica expresiva, onomatopee!) Depinde cu ce vrei sa te imbraci. Eu am ochit o haina aflata la reduceri marca Proenza Schouler, am intors plina de speranta si cu sclipiri in ochi, eticheta spre mine si am plecat linistita de langa ea…coasta doar 900 Euro cu reducere de 50%.
4. Outleturile au reduceri substantiale. ADEVARAT. Numai ca outleturile au colectia de anul trecut si se gasesc in afara orasului. Insa acolo merita efortul sa ajungi deoarece se gasesc piese ale unor marci de lux la preturi foarte mult reduse.
5. Ai de unde sa alegi. FOARTE ADEVARAT. Daca te tin buzunarul si picioarele exista magazine pentru toate gusturile. Nu am ajuns la nicio piata organizata, eram foarte curioasa daca au obiecte vesimentare artizanale.
Doar le-am structurat sub forma de adevarat sau fals, ele sunt observatii personale nu teoreme general valabile.

Mai multe despre arta, cafenele, bio pe luni, marti.

Related Posts

6 thoughts on “Am plecat cu frigul in vacanta. Adevarat si fals despre cumparaturi "in afara".

  1. Roxana D spune:

    Ma bucur ca ai fost in vacanta in Italia, Bergamo. Eu am locuit 2 luni intr-un or5asel la 30 de km de Bergamo si astfel am avut ocazia sa vizitez si Milano si Venetia. Sper ca ai avut timp sa vezi toate lucrurile frumoase de acolo!

  2. Roxana spune:

    Doar am aterizat in Bergamo, am stat intr-un satuc la 10 km de Milano. Nu am reusit sa vad oraselele de pe malurile lacurilor deoarece a fost frig si a nins.

  3. Mariana spune:

    Ai castigat un premiu de promovare a blogului tau.Vino la http://anairam58.blogspot.com sa vezi despre ce este vorba.

  4. util articol…bine de stiut pe viitor ! :))

  5. aLiN spune:

    Depinde cu ce tara/oras compari. Milano e unul din cele mai scumpe orase din Europa. In Spania/Portugalia preturile sunt mai mici ca la noi cu siguranta in orice magazin gen Zara, Pull and Bear, Bershka etc. Vazut, testat si cumparat 🙂

  6. Roxana spune:

    Spania este tara de origine pentru multe din aceste marci. Sunt sigura ca doar brandurile originare din Spania sunt mai ieftine acolo ceea ce este si logic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *