Povestiri, nimicuri, incercari, intamplari...

Parfumurile mele de iarna

Sau mai bine zis preferatele acestui an.
Andy Tauer, L’air du desert marocain – un  parfum condimentat dar rece, cel putin asta a fost prima impresie. Nu mi-au placut notele de varf primele dati cand l-am mirosit, acum le ador. Mi-e greu sa il descriu, nu seamana cu nimic si as vrea din suflet sa il mirositi. Nu degeaba e considerat un parfum cult. Desi ma dau cu el si cand sunt imbracata in pantaloni – nu jeansi – ma face sa simt ca ar trebui sa port o rochie cu taieturi clare, arhitecturale, minimalista. Este un parfum unisex cu note de coriandru, portocala amara, lamaie, bergamota, iasomie, cistus, geraniu, vetiver, lemn de cedru, patchouli si AMBRA. Se “incalzeste” pe mine dupa o ora.

By Kilian, Sweet Redemption – am observat ca ador parfumurile care au printre notele de varf floarea de portocal. Uneori chiar m-am pacalit astfel crezand ca mi-am gasit un nou favorit. Vanilie, flori de portocal, benzoina, tamaie – un parfum delicios de cald, perfect pentru zielele friguroase de iarna. Un parfum care ma binedispune in orice moment.

Farmacia SS Annunziata , Ambra Nera – cald, intoxicant, voluptuos, dulce. Ambra, patchouli, vetiver, benzoina si vanilie. Este un parfum sexual, animalic, insa comfortabil in acelasi timp. Sta langa piele si te incalzeste chiar si la-30C. Periculos daca nu ai dispozitia necesara sa il porti, daca te simti slabita, obosita, cel putin pentru mine. Inca nu l-am cumparat si stau pe ganduri daca o sa fiu in stare sa folosesc in intregime cei 100 de ml de parfum si din pcate nu se gaseste in varianta mai mica.

Laboratorio Olfattivo, Alambar – o ambra mai comestibila, o bombonica dulce, dulce, dulce plina cu extract de vanilie naturala, praf de scortisoara si miere. Un parfum pe care pot sa il port toata ziua fara sa ma oboseasca.

Humiecki&Graef, Blask – iarba verde plina de flori albe inmiresmate si de albine zumzaind, vita de vie inflorita, oudh,  luna si soarele intalnindu-se intr-o seara de toamna in gradina bunicilor mei . Vara, iarna, toamna, frig, soare, plaja, ploaie, furtuna, seara, zi, ati inteles ideea – oricand, oricum as putea sa ma dau cu Blask fara sa ma satur sa-l miros. Il ador, este stralucitor, exuberant, plin de viata, glorios ca prima dimineata insorita a primaverii. Sunt sigura ca o sa imi placa si peste 10 ani. El si Dzing! (L’Artisan Parfumeur) – piele, safron, vanilie si ghimbir.

Parfumeria artizanala inca mai foloseste o gramada de ingrediente naturale – uleiuri esentiale si extracte – ceea ce ma incanta.

Related Posts

3 thoughts on “Parfumurile mele de iarna

  1. Denisa spune:

    Heey, M-ar interesa primul parfum, ai idee de unde il pot achizition?

  2. Roxana spune:

    Createur 5 D’Emotions, ai link in numele parfumului catre magazin. Tine foarte mult, acum sunt indragostita de el.

  3. Denisa spune:

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *