Povestiri, nimicuri, incercari, intamplari...

Adevarata frumusete

Vad prea multe pustoaice/tinere/femei in jurul meu machiate si imbracate ostentativ cu atitudinea in intentie nonsalanta in realitate penibila care uita ca nu doar trendurile si cantitatea de make-up conteaza. Si nu  am de gand sa ma lansez intr-un manifest pentru frumusetea venita din interior pentru ca pana la aia trebuie sa ne razboim zilnic cu cea pe care o vede toata lumea.
1. Parul curat, bine tuns, cu varfuri sanatoase, nearse. As vrea sa fac o organizatie care sa  lupte contra varfurilor netaite la timp si contra parului explodat. Un ulei de par si o perie rotativa rezolva orice problema si nu sunt asa de scumpe.
2. Unghiiiiiiiiiiile – nu am nimic cu voi pentru ca va puneti niste unghii kilometrice din cum dracu’ s-o numi materialul ala, ah mi-am amintit -gel, dar chiar trebuie sa tipe de la departare ca sunt false? Daca ar avea varfurile rotunjite asemanator cu baza unghiei ceea ce, apropo, este o regula de baza a unei manichiuri si nu ar mai fi vopsite la varf cu o dunga alba de 1 cm – stiu, e french si e asa curat, nu? NU, NU E! e doar vulgar si urat – poate ar arata mai bine. Vrei sa fii extravaganta precum Riahnna? Mergi pana la capat, extravaganta are si ea job-ul si rolul ei, trebuie sa ti-o asumi si sa o construiesti.

3. A venit vremea urata ceea ce inseamna ca este in regula sa avem incaltamintea murdara, nu? Cand intram intr-o cafenea/club/loc de munca putem merge la baie sa ne curatam pantofii. Valabil si pentru posesoarele de automobile.
4. Sprancene bine pensate. Specialistii in orice domeniu trebuie recunoscuti ca atare si apreciati. Ar trebui sa mergem sa ne pensam macar o data pe luna pentru ca foarte putine suntem in stare sa o facem acasa. Sprancenele definesc chipul si ma ingrozeste ca inca mai exista persoane care au dungulite in locul lor.
4. Tenul – nu inteleg de ce au anumite domnisoare impresia ca sub 100 de kile de fond de ten si dupa zeci de ore de solar cosurile nu se mai vad? Decat solar mai bine un dermatolog.
5. Hainele masura noastra nu cu doua masuri mai mici sau mai mari (doar daca nu vrem niste blugi largi si nu gasim modelul). Am vazut azi o domnisoara ai carui pantaloni ii sectionau pur si simplu fundul in doua bucle, sus mai mare si jos mai ingusta. Nu am indraznit sa ma uit din fata.
6. Ma enerveaza machiajul excesiv aplicat prost in orice moment al zilei. Dintre toate bloggeritele de beauty pe care le-am intalnit ma regasesc in stilul minimalist al Adelei insa atunci cand vreau sa ma machiez mai elaborat dar cu bun simt ma inspir de la Koko.
Sa ai o zi proasta si sa pleci de acasa ciufulita sau sa nu ai chef sa iti faci unghiile  cu oja – nici macar nu zic bio, sic!- sunt lucruri care ni se intampla tuturor si nu as indrazni sa le observ vreodata.
Totul a pornit de la o pustoaica de liceu pe care am vazut-o azi: slaba, par castaniu lung, fard de obraz aplicat prost cu linii evidente peste un fond de ten aplicat si mai prost deasupra unor cosuri. Avea un smartphone in manutele-i delicate in varful carora poposisera niste unghii lungi, lungi,lungi. Se uita din cand in cand in jur incercand sa para plictisita si aeriana. Nu i-a iesit.
Astept cu interes reactii.

Related Posts

25 thoughts on “Adevarata frumusete

  1. Special Koko spune:

    Love ur writing :))))

  2. Roxana spune:

    Mersi frumoaso!

  3. Olivia spune:

    Eu nu inteleg de ce au disparut lustragiii de pantofi si au aparut aia care sar pe geamurile tale la semafor. Primii mi-ar fi fost mult mai utili, ca m-am simtit cu musca pe caciula la punctul 3 (si la 1, 2 si 4 :))

  4. Roxana spune:

    Am crezut că o să-mi zici că sunt o scorpie. Să mergem să ne pensam, zic.

  5. kzarinne spune:

    Rox, esti o scorpie! 😀 Just kidding! :p

    1. Roxana spune:

      Olivia mă alinta “scorpiutza”. :)))))

  6. Geo spune:

    100% de acord! 🙂
    As mai adauga mainile neepilate, cu nspe inele si bratari….caaah!

  7. Nicole spune:

    sunt intru totul de accord, tineretul prea exagereaza in ziua de azi.
    nr 2 e tare rau!

  8. Roxana spune:

    Nu este vorba doar de “tineret” sau mai bine zis de o noua generatie care exagereaza ci mai mult de femei care nu au grija de ele in adevaratul sens al feminitatii.

  9. Ruxandra spune:

    Uite vezi, de-aia prefer sa citesc :)) Ca s anu vad ce-i in jur! Dupa ce ca-s toti in negru si posaci, mai vezi si ce-ai scris tu mai sus…bleah! Mai bine o carte frumoasa 😉

  10. Ana spune:

    Mă bucur că cineva spune verde pe hârtie toate aceste detalii 🙂 Adaug pe listă persoanele care toarnă tone de parfum pe ele.

  11. Roxana spune:

    Da si musai sa fie Angel sau Light Blue……. :)))))

  12. Adina spune:

    Cred ca tine de fiecare cum percepem normalitatea. In plus, conteaza si varsta celui care observa.

  13. Roxana spune:

    Normalitatea inseamna bun simt, decenta, igiena. Nu am observat aici trasaturi fizice care tin de perceptie si de gusturi, de varsta sau de sex ci niste aspecte legate de ingrijirea personala, uneori de igiena sau de sanatate – in cazul solarului.

  14. Ana-Maria spune:

    Ai mare dreptate. De multe ori, merg pe strada si am impresia ca am aterizat intr-un film de desene animate cu personaje cu trasaturi exagerate. Partea trista este ca, desi multe domnisoare incearca sa isi evidentieze “calitatile”, nu reusesc decat sa isi sublinieze intr-un mod aproape grotesc toate defectele. Te uiti la ele si te doare retina. Te intrebi: “Ce-o fi in capul lor?” si renunti sa cauti raspunsuri pentru ca stii ca nu vei intelege niciodata. Sincer, vad din ce in ce mai putine femei frumoase pe strada, femei imbracate cu stil, machiate discret, femei care emana eleganta si trezesc respect. Mi-as dori sa ies din desenele animate si sa ajung din nou intr-un film clasic.

  15. anca spune:

    Salut! V-am descoperit blogul din greseala cautand produse “mai naturale” (am pus ghilimele pentru ca nu cred ca exista asa ceva). Apoi am vazut ca aveti si un site de vanzari produse. In general nu prea am incredere in ele. Dar sa revin la “frumusetea femeii”. Ai dreptate cand spui ca totul vine din interior. Azi pustanele de liceu arata de parca te sperii. Dar sa iau punct cu punct:
    1. Recent mi-am tuns parul pentru ca acesta cadea si se ingrasa foarte mult. Desi nu-mi sta bine, acum a mai crescut, arata multumitor ( eu ii spun ca “e fericit”), il dau cu ulei de ricin + cateva uleiuri esentiale, nu l-am vopsit niciodata, nu am fire albe, am grija de el sa nu se despice. Pentru a-l face si “mai fericit”, mi-am facut propriu balsam ( sunt f happy) si zilele urmatoare voi incerca sa-i prepar un sampon ( va fi greu + sper sa se impace bine). Nu suport nimic din comert, de un an am folosit de la wella (am renuntat din cauza parabenilor). Nu folosesc parii rotative, etc, se usuca singur
    2. la unghii am renuntat de cateva saptamani la oja + am inceput un tratament cu ulei de ricin + macadamia + ulei esential lamanie + nu le mai las asa de lungi. Nu mi-am facut niciodata manechiura frantuzeasca, doar oja simpla.
    3 La punctul 3 nu prea am ce comenta, sincer nu ma sterg cand intru in niciunul din locurile mentionate de tine
    4. True, sprancenele sunt foarte importante. Ma chinui acasa sa mi le fac, niciodata nu-mi iese 🙁 Ma voi duce la un specialist
    5.Tenul – cateodata mi-l curat, nu folosesc fond de ten niciodata,nu suport cremele din comert, arata destul de bine, dar trebuie si el ingrijit si hidratat. Acum am trecut pe apa de neroli si sper ca in viitor pe o crema facuta de mine pe baza de argan.
    6. Nu ma machiez in general, dar ador sa ma dau cu rimel 😀 (PS: mi-am facut propriu balsam de buze – sunt foarte multumita)
    Nu pot sa tin o cura de slabire, pentru ca mananc destul de multa carne, mai ales grasa. In schimb incerc sa respect anumite reguli: apa ziua, fructe, mese la ora fixa, fara combinatii naspa ( carne + cartofi), mese usoare seara si nu foarte tarziu. Si a dat rezultate 😀
    Un mic comment legat de firele de par de pe mana – nu suport persoanele care se epileaza decat daca acesta este foarte foarte des ( si am intalnit prietene care au nevoie… 🙁 ) In rest e suficient pe picioare si sub brat.
    Este pur si simplu un comment 🙂 Mentionez ca am 27 ani si inca am fatza de copil 😛

  16. Roxana spune:

    Draga Anca ma bucur ca ai comentat. Eu am 31 de ani si fata de copil :))), dar nu sunt prea incantata de aspect.

  17. anca spune:

    Eu ma bucur ca am fatza de copil, am renuntat la tocurile mai inalte ( conduc masina greu). Unii ma intreaba daca sunt in clasa a 9-a 😀
    Referitor la tinerii din ziua de azi, am facut practica pedagogica de cateva ori la un liceu acum vreo 3 ani si m-am speriat. Toata lumea incearca sa para mai matura, ca apoi sa-si ascunda varsta.

  18. Roxana spune:

    Cred ca prin aceasta etapa au trecut adolescentii dintotdeauna.

  19. elsavia spune:

    Pe mine cel mai mult ma sperie ca, la toate aceste exagerari in randul femeilor tinere chiar si a celor mature se adauga si atitudinea care isi pune amprenta in mod definitiv asupra felului cum vor fi percepute de cei care le privesc (intamplator de altfel…Sunt o fina observatoare a acestor chestiuni din sfera esteticului credeti-ma mi-as dori sa nu vad asa de multe …A da,atitudinea…Ce vad eu:femei destul de cochete care nu isi ascund rautatea ,invidia .In schimb primesti priviri nu prea prietenoase,chiar suspicoase, brutale si toate astea vin la pachet cu arsenalul asa zis feminin .Nimic nu iti provoaca repulsie si indignare mai mult decat cand vezi o femeie cu un aspect ingrijit dar care iti afiseaza direct prin ochii ei o privire otravitoare ,care iti transmite orice numai ganduri pasnice ,de prietenie nu.A fi feminina nu inseamna a te transforma intr-o masca ci a emana chiar cate ceva din esenta feminitatii:subtilitate,curaj,inteligenta,prietenie,”caldura sufleteasca”,frumusete,gingasie,altruism,ORIGINALITATE,(etc) toate astea care ii confera unicitate unei femei.

    1. Roxana spune:

      De la atitudine a pornit intr-un fel si aceasta postare.

  20. Raluu spune:

    I agree! De ce?
    1. Zilnic ,la scoala,imi imaginez ca am o foarfeca si tai toate varfurile tocite pe care le vad in jur..Bineinteles ca nu voi reusi..
    2.Stupid me..ma intreb cum se ocupa fetele astea cu unghii “plastifiate” de igiena(prin urechi si zone intime…)
    3.noroc cu servetelele umede..;))
    4. Nu ai nevoie de un specialist: respecti forma naturala a sprancenelor, iei firele in exces si putin simt estetic…
    5.Urasc chipurile gletuite si varuite!
    6.Detest suncile excedentare revarsate generos.. Fetelor: daca aveti probleme cu metabolismul si hormonii..sau pur si simplu cu poftele, imbracati-va adecvat macar! 😀

  21. Cristian Lay spune:

    Foarte adevarat, fetele se machiaza exagerat. Feminitatea reprezinta frumusetea naturala!

  22. so delicate spune:

    foarte bine punctat,fetele cu stil stiu ce inseamna frumusetea adevarata

  23. Salon SPA spune:

    Eu am fost si am facut un tratament la Nikstil Salon Spa in Bacau. Am fost foarte multumita. Puteti incerca. Succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *