Povestiri, nimicuri, incercari, intamplari...

Cum te bati cu marile lanturi?

In ultima vreme piata bio din Romania ma intristeaza din ce in ce mai mult. Am pornit la drum cu foarte multa incredere in ceea ce fac si cu dorinta de a creste in  timp cu pasi mici dar siguri. Nu m-am asteptat sa ma imbogatesc din afaceara aceasta frumoasa dar nici sa ajung unde sunt dupa doi ani si jumatate.
Nu ma plang, insa imi dau seama pe zi ce trece ca sunt prea mica si nu am putere sa lupt cu Plafar-ul, HelpNet-ul sau cu superbrandul Sensiblu. Plafar-ul si-a adus suficiente marci de cosmetice organice ca sa nu mai fie interesat de colaborarea cu distribuitorii din tara, lantul HelpNet a fost interesat de Balm Balm si Cattier pana a aflat ca exista distribuitor in Romania asa ca s-a indreptat catre Druide, Save&co si Sensiblu tocmai si-a adus Melvita pe langa Plante System, un pas firesc de altfel, avand in vedere ca au si firma mama L’Occitane. Centrofarm-ul nu are cosmetice bio insa are marci de cosmetice naturale foarte bine cotate precum Nuxe si Caudalie.
Astfel de lanturi au reviste proprii, dintre care unele cu continut de calitate – amintesc aici revista Plafar care a inceput sa fie distribuita si in alte locatii decat in reteaua magazinelor cu acelasi nume si costa doar 5 lei.
Astfel au publicitate, buget de marketing, retea de vanzare, tot ce le trebuie. Noi nu prea mai incapem pe rafturi in aceste conditii, in magazinele bio si asa putine la numar suntem prea multi, vanzarile online nu sunt suficiente cand faci distributie.
Exista viitor pe piata bio pentru un mic importator/distribuitor cum este Biobeauty? As vrea sa ma transform in producator, dar oare mai este nevoie de asa ceva? As vrea sa cred ca da.

5 thoughts on “Cum te bati cu marile lanturi?

  1. Special Koko spune:

    I think so, go for it!

  2. adela sirghie spune:

    Eu cred ca este o perioada grea pentru toate firmele de cosmetice, insa unii vin cu vanzari mari (= profit mare ) din anii precedenti, deci le este mai usor sa supravietuiasca. Piata bio nu a avut parte de asa ceva, in Romania de-abia se scrie prefata din acest punct de vedere. Eu sper sa te regasesc si peste cinci ani. Sau zece:)

  3. Roxana spune:

    Si eu sper si cred ca o sa fiu aici, dar nu stiu daca voi rezista doar din rolul importatorului.

  4. LOUISE spune:

    Buna!
    Trebuie sa faci o diferenta intre PLAFAR si magazinele Plafar ( cele situate pe esplanada centrelor comerciale). Acele magazine Plafar sunt ale Centrofarm-ului. Daca in articol te refereai la PALFAR-ul acela cu peste 60de ani vechime (pe care-l cunoastem de pe vremea comunismului) te inseli. Sunt 2 entitati diferite.

  5. Roxana spune:

    Plafarurile traditionale nu constituie un lant. Ma refer la acele magazine Plafar care apartin de Centrofarm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *