Timp liber

Vacanta la tara

Odata cu trecerea timpului realizez ca am avut o copilarie frumoasa, copilaria lui Creanga. Chiar si locurile seamana.
In vacanta mi-am petrecut cateva zile la Corbi (Arges) facand unele dintre lucrurile care imi erau asa de dragi odata: am cules mure, m-am dus la rau si m-am balacit, am stat intinsa pe iarba – bine asta o mai fac uneori si in parc, m-am uitat la stele – nu se vad la fel de stralucitoare din Bucuresti, am mancat cascaval afumat in mamaliga si carne de la oala – totul organic chiar daca nu sunt certificate, m-am bucurat de mirosuri pierdute printre zidurile Bucurestiului.

Se ajunge relativ usor cu masina, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, Curtea de Arges – Domnesti- Corbi. Drumul este stricat pe alocuri, mai ales in ultima portiune datorita alunecarilor de teren, insa peisajul cu compenseaza neajunsul.

Exista o singura pensiune in Corbi chiar langa monumentul cel mai important al satului, monastirea Corbii din Piatra, o mica biserica sculptata in stanca, schit rupestru din sec.14 (monument istoric) cel mai vechi ansamblu de pictura din Tara Romaneasca . Gazdele sut mai mult decat primitoare, noua ne-au facut si clatite delicioase cu dulceturi de casa in ultima seara petrecuta acolo.

Satul asezat pe Valea Doamnei este marginit de dealuri si stanci, casele sunt mari in general, e considerat printre cele mai bogate sate din regiune. Pe ulite o sa va intalniti cu femei cu priviri curioase care croseteaza la poarta, cu fete imbracate in costum popular pentru prima zi de scoala sau pentru diferite evenimente importante din viata satului. Toata lumea da binete chiar daca nu te cunosc, timpul pare ca a stat in loc aici.

In zona se pot face si trasee, M-tii Fagaras nu sunt departe. La o pensiune din zona Nucsoarei am aflat ca drumul forestier duce pana la poalele Varfului Moldoveanu, deci se poate intra cu masina pana in inima muntilor.

Un drum forestier care iese din Nucsoara, trece pe langa o pensiune, merge printre dealuri, duce chiar la poalele Vf-ului Moldoveanu. Am numerele de telefon ale pensiunilor daca va intereseaza.

Related Posts

5 thoughts on “Vacanta la tara

  1. Ruxandra spune:

    Minunate peisaje! Stiu zona, este intr-adevar frumoasa!

  2. Special Koko spune:

    Superbe poze :X

  3. Roxana spune:

    Sunt facute de varul meu, are un aparat mai profi decat HTC-ul meu. :)))

  4. Laura spune:

    Superb! Imi este atat de dor de vacantele petrecute la tara..cand eram doar un copil..si totul era simplu si frumos.. 🙁
    Astea sunt clipele de care trebuie sa ne bucuram la maxim..

  5. Irina spune:

    Superbe poze!As dori, te rog, numerele de telefon ale gazdelor pentru a organiza o mica excursie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *