CCA (Cosmetice cu Chimicale Analizate), Despre cosmetice organice

Creme de zi cu SPF

Bronzul iti da un aspect sanatos, stralucitor, in toate pozele in care imi place cum am iesit sunt usor bronzata. Dar in acelasi timp soarele imbatraneste pielea, o pigmenteaza, o umple de pistrui.
Este un motiv suficient pentru a folosi zilnic o crema hidratanta cu SPF, doar ca lotiunile de soare pe post de crema cu SPF nu se achita cu brio de hidratarea tenului, textura lor nu este adaptata machiajului, incarca prea tare tenul. Cele organice raman la suprafata tenului si creeaza o pelicula neplacuta, cele ne-organice lasa tenul prea gras ( imi provocau mici eruptii pe fata cand le foloseam), provocand aparitia unor mici cosuri chiar si pe un ten fara probleme.
Din pacate este greu sa gasesti o crema de zi cu SPF cu adevarat buna, asa ca am incercat sa fac o lista si am observat ca este scurta si nimic organic in Romania.
Am ales in functie de: ecranele solare continute – evident prefe cremele cu ecran mineral; lista de ingrediente – am evitat produsele cu parabeni si alte chimicale daunatoare, m-am uitat dupa ingrediente hidratante care sunt folositoare tenului, as fi vrut sa fie o lista numai cu produse organice, dar atunci nu era nimic din Romania; pret; posibilitatea de a aplica machiaj peste ele.
1. Kimberly Sayer Light Moisturizer SPF 25, 150 ml, 25 lire sterline, preferata mea (ingrediente organice, ecrane minerale, raport bun calitate/canitate/pret) – online pe Lovelula, poate anul viitor o sa o gasiti la noi.
2. La Roche Posay : Hydraphase Intense Legere (piele sensibila mixta) sau Riche (piele sensibila uscata), SPF 20 – in jur de 60-70 lei, 40 ml, le gasiti in farmacii (destul de greu, au stocuri fragmentate) – asta as folosi daca nu as fi trecut la cremele organice.
3. La Roche Posay: Substiane UV creme ce protejeaza contra fotoimbatranirii cauzate atat de rrazele UVB – SPF 15 cat si de cele UVA-PPD 9.
4. Yes to Carrots Daily Moisturizer SPF 15 – la Sephora (contine 97,3% ingrediente naturale, fara parabeni, fara derivate petrochimice, ecran mineral).
5. Clinique, City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector SPF 25 (online, 130 lei)
Pentru buze: Badger Balm, balsam de buze SPF 15; balsam de buze Annemarie Borlind, SPF 20. – le gasiti online pe diferite situri.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *