Ingrediente si remedii naturiste

Untul de shea pur nerafinat nu e bun pentru par

Desi am fost atentionata asupra consecintelor nefaste provocate de untul de shea aplicat ca masca tratament, l-am folosit oricum. Simteam nevoia unei masti speciale cu ulei cald care sa imi hidrateze intens parul si in casa am avut doar unt de shea nerafinat. L-am incalzit la bain-marie, am turnat cateva picaturi de ulei de masline si am intins minunea cu ajutorul unei pensule pentru vopsit pe parul usor umed. L-am infasurat intr-un prosop cald – m-am si chinuit sa fierb apa, la robinet curgea o apa cvasi-calda si imi trebuia fierbinte-, am repetat incalzirea de vreo doua ori in 30 de minute si dupa, baie.

De aici incepe greul. Sub nicio forma si cu nicio cantitate de sampon bio untul de shea nu s-a lasat biruit. Parul incalcit, nu reuseam sa samponez, o data, de doua ori, de trei ori, am cedat si am cautat prin casa mostre de sampoane de la reviste. Noroc ca nu le aruncasem pe toate si am gasit vreo 4 de Nivea sampon&balsam 2 in 1. In mod normal o singura mostra iti ajunge pentru o samponare, dar acum leam folosit pe toate. Am rezolvat una dintre probleme, parul nu mai era unsuros si nici atat de incalcit, dar ce sa fac cu asprimea aia metalizata? O jumatate de tub de balsam A’kin Al’chemy cu avocado si galbenele a imbunatatit situatia desi era loc de mai bine.
NU incercat si VOI!
Noroc ca am avut tratamentul Nutri Color Creme de la Revlon Professionel pentru par roscat.
Poza am gasit-o la Adela pe blog.

Related Posts

14 thoughts on “Untul de shea pur nerafinat nu e bun pentru par

  1. Angel spune:

    Eu folosesc o data pe saptamana, de cca 6 luni, masca de unt de shea nerafinat. Il incalzesc, umezesc parul cu putina apa calduta,aplic untul si stau asa vreo ora. Adevarat, parul devina teapan, zici ca am bagat un tub de fixativ in el, si are un aspect oarecum prafuit.
    Dar apoi samponez(folosesc un sampon solid homemade) de 2 ori si ramane matasos parul. Nu folosesc balsam, doar limpezesc cu otet de mere.
    Dintre toate mastile, aceasta mi-a redus si din matreata si imi place cum ramane parul(nu se mai ingrasa decat dupa 5 zile).
    Am un par de lungime medie, putin ondulat la varfuri, cu fir normal.

  2. Roxana spune:

    @Angel, eu am zis ca mor de nervi in baie cu masca asta minune. Nu vreau sa o mai incerc niciodata in viata mea.

  3. mada spune:

    si eu imi fac masca cu un amestec de unt de shea, ulei masline, jojoba si ceva uleiuri esentiale … si o dau jos spaland cu sampon obisnuit de 2 ori … eu am o forma de dermatita seboreica si masca asta imi curata foarte bine scalpul , singura problema cu ea este ca necesita mult timp ….

  4. Ruxandra spune:

    :)) Asa am zis si eu dupa prima experienta identica. Insa am mai incercat totusi, plus ulei de palmier…nu-ti zic cum arata cada…groaznica! In mod clar, unturile astea nu se lasa date jos cu un sampon bio, niciunul nu le face fata. Asa ca la faza asta SLS si SLES sa traiasca! 🙂

  5. Rox spune:

    Tratamentele naturiste sunt o soltuie fara reactii adeverse prin care se trateaza multe boli. Consider ca trebuie sa folosim plantele medicinale (terestre si maritime) inainte de a lua medicamente. Am scris un articol despre aceasta tema aici:
    http://roxandrei.ro/stil-de-viata/farmacia-din-padure-si-mare/

  6. Roxana spune:

    Sunt de acord cu tine doar pe jumatate ca trebuie sa incercam plantele medicinale inainte de a lua medicamente. Exista situatii in care doar medicamentele ne pot ajuta si ar fi o greseala prosteasca din partea noastra sa nu realizam asta.
    Tratamentele naturiste trateaza multe boli dar au uneori reactii adverse in fucntie de intolerantele fiecarui individ in parte.

  7. Alina spune:

    Buna,
    te rog frumos sa mi spui cum e mai bine sa aplici pe par anumite uleiuri/combinatii de uleiuri/masti ce contin uleiuri, pe parul proaspat spalat si uscat sau pe parul ud, umnezit?

  8. Roxana spune:

    E bine sa le aplici pe parul usor umezit inainte de spalare cu cateva ore. Cu cat mai multe ore, cu atat mai bine. De asemenea caldura intensifica efectul uleiurilor, este indicat sa iti infasori capul intr-un prosop cald si sa il reincalzesti de cate ori ai rabdare. Cand merg sa ma vopsesc imi iau un ulei cu mine (argan+jojoba) si o rog stilista sa adauge cateva picaturi in masca. Dupa care stau la casca la cald vreo 15 minute.

  9. simi spune:

    n-am decat un singur tip de sampon in casa si nu reuseste sa-mi scoata untul din cap. ce ma fac? cum merg maine la serviu?

  10. Roxana spune:

    @Simi, nu pot sa cred asa ceva. Trebuie sa reusesti. Spala-te de mai multe ori cu apa cat mai fierbinte.

  11. flory spune:

    Sa stiti ca foarte multe produse cosmetice BIO avem in Galati, in Modern, etaj 2. Avem ulei d’Argan, unt de shea, si co-emulsifianti, foarte multe produse pentru par gras, par uscat, acnee, celulita, dermatite, eczeme. psoriazis si alte problemute. Pentru informatii ne puteti contacta….

  12. flory spune:

    Sa stiti ca foarte multe produse cosmetice BIO avem in Galati, in Modern, etaj 2. Avem ulei d’Argan, unt de shea, co-emulsifianti, toate uleiurile esentiale si uleiuri vegetale cum ar fi ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de avocado foarte multe produse pentru par gras, par uscat, acnee, celulita, dermatite, eczeme. psoriazis si alte problemute. Pentru informatii ne puteti contacta la numarul de telefon ….

  13. Roxana spune:

    @Flory, bravo voua. Dar inainte de a lasa un mesaj comercial la mine pe blog, trebuie sa imi ceri permisiunea. Iti multumesc.

  14. Nicoleta spune:

    Buna! Nu-mi vine sa cred ca va este atat de greu cu masca cu unt de shea! Eu o folosesc in combinatie cu ulei de cocos sau ulei de jojoba, argan.. incalzite toate la bainmarie. Este extraordinar pentru par.. cu conditia sa fie nerafinat, raw. Eu folosesc sampon organic de la Urtekram (cu cocos sau aloe vera) sau de la 100% Pure (pentru stralucire sau cu brusture si neem) – le iau de pe organik.ro. Dintre toate cel cu brusture si neem curata cel mai bine.. si cel cu cocos de la Urtekram. Doar de 2 samponari am nevoie ca sa se ia. NU VA SPALATI NICIODATA CU APA FIERBINTE PE CAP! Ganditi-va ca la tara, cand bunica taia o gaina o punea in apa fierbinte ca sa ia mai usor fulgii.. tot asa e si cu parul nostru. Apa fierbinte slabeste radacina parului.. pica mai usor, se usuca, scalpul se usuca si el si apare matreata… deci NU VA SPALATI CU APA FIERBINTE! Cand va clatiti parul, clatiti-l cu apa rece (daca nu suportati.. macar sa fie calduta spre rece). Nu puneti orice sampon in cap plin de sls-uri si parabeni.. degeaba faceti mastile astea in casa daca nu schimbati samponul cu unul organic. Sampoanele chimice sunt super agresive cu scalpul si cu parul. Nu folositi un pumn de sampon la spalare daca nu este nevoie.. folositi doar atat cat trebuie ca sa faca spuma si sa va simtiti parul curat.
    Indienii spun ca parul este ca o planta, trebuie udat dar nu cu apa ci cu ulei. Deci uleiul este esential pentru un par sanatos si frumos. Folosesc si uleiuri ayurvedice, pana acum le-am cumparat gata facute dar as vrea sa incerc sa le prepar si singura daca am pudrele ayurvedice. Pudrele si uleiurile ayurvedice inchid culoarea parului.. daca le folositi des.
    Imi cer scuze daca am scris prea mult, as mai fi scris dar am putina treaba :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *