CCA (Cosmetice cu Chimicale Analizate)

Ingrijirea parului roscat

Mi-am zapacit cam toate prietenele cu discutia “ce sa mai fac ca sa nu imi curga culoarea asa de repede”. S-ar putea ca din poze sa nu se vada, dar la fiecare baie apa se face rosie-portocalie si se mai duce cate putin din minunata mea culoare.
Daca vrea cineva sa se faca roscata ar trebui sa ia in considerare urmatoarele aspecte:
1. Culoarea curge la fiecare spalare si trebuie sa te vopsesti in fiecare luna . Chiar daca nu ai nevoie sa iti vopsesti radacina in maxim o luna culoarea trebuie reaplicata, mai ales daca este intensa.
2. Daca ai radacinile mai inchise (eu am parul negru natural) trebuie sa le decolorezi o data la doua luni.
3. Trebuie sa folosesti produse cu pigmenti pentru pastrarea culorii si cele din comert nu sunt bune de nimic.
4. Pentru nuante intense trebuie aplicat si un intensificator de nuanta. Eu am avut de la Kallos, Wella Profesionnel si Revlon Colorissimo. Ultimul este preferatul meu in nuanta red tangerine, costa vreo 40 de lei, se gaseste intr-un magazin de langa Unirea si imi ajunge pentru 2 folosiri.
5. Un tratament nuantator intre vopsiri este recomandat. Nici din asta nu am gasit in comert si am apelat tot la Revlon: Nutri Color Creme in nuanta tangerine. Are 250 ml, costa 110 lei, miroase delicios  a serbet de fructe si actioneaza ca o masca tratament. Imi lasa parul foarte matasos. Ca sa ma dau cu el am nevoie de manusi altfel as avea mainile portocalii. Pe el scrie ca imi trebuie 6 fasuri insa am folosit cel putin 20 ca sa acopar suprafata parului. Se aplica pe parul proaspat spalat si uscat cu prosopul, se tine 3 minute dupa care se clateste foarte bine.
6. Niciodata nu folosesc apa fierbinte ca sa imi spal parul. Pentru mine nu e dificil, nici inainte nu o faceam.
7. Pentru ca parul este decolorat nu pot sa il las necoafat sau coafat neglijent pentru ca are un aspect nesanatos.
8. Dupa 2 saptamani nu imi pot prinde parul cu bentita ridicat inspre crestet deoarece radacina deja se vede urat.

Mai sus eram inainte de vopsire, nu folosisem niciun produs pentru mentinerea culorii, nici intensificator de nuanta la vopsire. L-am prins pentru ca eram la munte.
9. Costa: 200 lei vopsit+20 lei intensificator+60 lei tratament+ 80 lei balsam cu pigmenti+30 lei sampon= 390 lei/luna
Alte poze:

L-am vopsit mai inchis si s-a deschis mai greu. Numai ca nu mi-a placut nuanta in care il vopsisem initial, era un rosu prea comun.

Aici sunt inainte de vopsire si nu folosisem intensificator. In plus atunci il facusem mai deschis.

Related Posts

7 thoughts on “Ingrijirea parului roscat

  1. Cristina spune:

    De ce trebuie sa te faci roscata si nu poti sta naturala? Pentru ce atata chin si atatea chimicale? uffff, cica pentru frumusete…

  2. Roxana spune:

    :)))) Am fosta naturala vreo 28 de ani si nu planuiesc sa ma fac roscata toata viata. Din dorinta de schimbare, nu de frumusete. Nu cred ca roscata sunt mai frumoasa, este doar o etapa. o sa revin la naturalete, doar ca nu acum.

  3. MIRU spune:

    Buna, culoarea parului este superba, ce vopsea ai folosit?

  4. Roxana spune:

    M-am vopsit doar in salon, Wella Professional.

  5. hele spune:

    buna am tot cautat pe internet sa comand online Nutri Color Creme fire red dar nu gasesc, poti te rog sa imi dai add pe colorezidei@yahoo.com poate ai dori sa ajuti o colega roscata la ananghie

  6. Mada spune:

    Buna! Si eu sunt bruneta natural si am incercat azi sa ma vopsesc un rosu aprins.Mi-am cumparat 2 cutii de vopsea de la Wellaton, dar nu mi-a iesit mai deloc, decat putin la radacini.Vroiam sa te intreb daca trebuie neaparat sa ma decolorez pt a obtine rosul pe care il vreau 🙂 Persoana care m-a vopsit a aflat ulterior ca eram pe stop si mi-a zis ca din acest motiv nu s-a prins culoarea.Daca ai putea sa ma ajuti cu un sfat ti-as multumi 🙂

  7. Roxana spune:

    @Mada, este imposoibil sa obtii o culoare frumoasa si uniforma fara sa te decolorezi. Mai ales un rosu aprins. Recomandarea mea este sa mergi la un salon profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *