Cosmetice preparate acasa

Te mai pacalesti si cu masti naturale de par

par degradatMasca pentru par uscat/deteriorat cu ulei de avocado, masline si galbenus de ou

  • 1 lingura ulei de avocado
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • 1 galbenus de ou

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare si se aplica pe parul curat si umed.
Se lasa 10 minute sa actioneze si se clateste bine cu apa calda.
Mai departe nu scria ce trebuie facut. Asa ca m-am mai spalat o data pe cap avand in vedere ca respectivul maclavais mi-a lasat parul usor imbacsit, cum sunt oalele daca doar le clatesti de grasime si nu folosesti niciun detergent degresant. 🙂
Am aplicat mult balsam fara clatire, simteam ca ceva nu este in regula cu textura parului, parca se intarise, mi-am uscat parul ca de obicei si surpriza, parul meu era mai uscat decat inainte de baie, desi mi-am schimbat si samponul cu unul pentru par uscat cu maduva de bambus tot de la Cattier.
Nu am putut sa il descurc sau sa il aranjez in vreun fel.
Nu-mi dau seama de motivul/cauza acestui rezultat, fie metoda de aplicare pe parul umed, fie galbenusul de ou, cu restul ingredientelor am mai mai avut experiente inainte si efectele au fost cele scontate.
Vi s-a intamplat vreodata sa va pacaliti cu vreun ingredient natural sau cu vreo masca homemade? Sa va faca mai mult rau decat bine?

Related Posts

21 thoughts on “Te mai pacalesti si cu masti naturale de par

  1. clara spune:

    eu imi pun intotdeauna masca simpla din ulei de avocado ori jojoba ori unt de cocos sau mango , din cand in cand mai adaug doar galbenus de ou si ricin si incep a- mi da pe varfuri si fooarte putin la radacina pe paruyl uscat inainte de spalare.!
    eu zic la tine ca ar fi de la albusul de ou, dar sper ca l-ai batut putin ininte de amestecare cu uleiurile???

  2. loredana spune:

    In cazul meu uleiul de masline a facut mai mult rau decat bine.Desi initial eram foarte incantata de efectele “miraculoase”ale acestuia,cu timpul mi-am dat seama ca folosirea constanta(1 data pe saptamana)mi-a facut parul mai uscat,mai opac etc.Nu stiu sa-mi explic fenomenul …
    ps:”indraznesc”pentru prima data sa comentez la tine pe blog,desi il citesc frecvent.

  3. Roxana spune:

    da, l-am batut. Eu cred ca a fost vorba de aplicarea pe parul umed.

  4. Roxana spune:

    Ma bucur ca ai indraznit Lore 🙂 Nici eu nu-mi explic fenomenul. Parul meu nu este uscat in general, asa ca aplic astfel de masti ocazional.

  5. sil spune:

    Eu am patit-o rau acum vreo 5 luni cu un sapun de casa pt par ce mi-a produs matreata si mancarimi pe scalp. Si tot la ce e in comert am ajuns ca nu se mai putea asa..

  6. am folosit si eu diverse masti de par preparate in casa, am mai luat si de pe femina, o voi incerca si pe cea de aici,;) eu cred ca e bine sa folosesti alternativ masti de par, nu mereu aceeasi reteta

  7. Roxana spune:

    Este prima data cand am folosit reteta asta. Te rog nu o incerca, incearca alte retete cu avocado sau cu ulei de avocado, dar nu pe aceasta.

  8. ludmila 007 spune:

    hi-hi. nu stiu daca iti vine sa crezi dar e 12 jumate noaptea si eu inca nu miam terminat de descalcit parul…
    am facut si eu ,maretul experiment. cu ou intreg ptr prima oara in viata mea. si acum sufar consecintele 🙁 am mai pus ulei de masline , de ricin, de lavanda si miere. dupa ce m-am clatit pe par si am vazut ca nu se poate descalcii, ca se adunase ca ghemotoacele de lana, imi venea sa-l tai… frumosul meu par..lung pana la mijloc si cret… ce m-o fi apucat de-am lasat si albusu in masca? si uite ca mi-a venit o idee sa-l spreiez cu un amestec de apa cu otet, si cat de cat mai reusesc sa-mi bag mana prin el… cred ca curiozitatea are pretul ei 🙂 oricum nu ma culc pana nu-l descalcesc.si nici ca mai fac eu de-astea.

  9. Dana spune:

    Vad ca zici ceva de un balsam fara clatire… E vb cumva de unul organic? Ca o lenesa ce sunt nu-mi place balsamul care se clateste si caut unul leave-in si sanatos. Ceva sugestii? 🙂

  10. Roxana spune:

    Din pacate nu sunt multumita de el. Este un balsam fara clatire sub forma de spray, de la Frederick Fekkai, nu este organic si am scris aici despre el. Am incercat mai multe balsamuri fara clatire, singurul care m-a multumit este KMS, dar nu se mai gaseste in Romania. Balsam leave in si organic gasesti la miobio, dar e destul de scump.
    Eu am pe lista de incercari viitoare A’kin, 24 Hour Intensive Moisture Leave-In Conditioner (il gasesti pe lovelula) si de la Phyto, Phytodéfrisant botanical hair relaxing balm.

  11. Dana spune:

    Mersi mult pentru raspuns. Da, ai dreptate, la miobio e cam scump, dar lovelula e aur curat 🙂

  12. mascha spune:

    Din cate imi amintesc experiente neplacute cu cosmetice naturale n-am avut prea multe; sapunul Galador cu galbenele imi usca tenul si acum am balsam pentru scalp iritat de la Alverde si nu prea descurca parul…

  13. nicoleta spune:

    experimentul meu ! sampon cat o nuca pus intro sticla goala si apoi umpluta cu apa; acest amestec se pune PRIMA DATA pe parul dat in prealabil nu ulei ….si asa se duce uleiul …cu o singura samponare …de preferat …( ptr ca asta usuca parul samponarea in exces …) asa mi sa intamplat mie …si folositi la clatirea parului .
    deci prima data puneti pe par sampon,masatil bine in par …cat se poate , si apoi apa …

  14. Dana spune:

    Problema e albusul de ou. Trebuia inlocuit cu galbenus. Aceeasi masca am folosit-o eu (cu galbenus insa) cu mare succes. Daca adaugi si putin suc de lamaie, o poti aplica si la radacina. Parul trebuie umezit putin inainte de aplicarea mastii. Sfat: nu folositi albusul de ou pentru masti de par.

  15. Roxana spune:

    @Dana, iti multumesc. Nu stiu daca o sa mai incerc, am gasit tratamentul natural care chiar da rezultate, am scris azi despre el.

  16. Liviana spune:

    Trebuie sa spun ca si eu am inceput de ceva vreme sa imi fac aproape saptamanal (ca nu reusesc mereu) masca de par din galbenus de ou, ulei de masline, ulei de ricin, ulei de macadania, ulei de primula serii, ulei de argan. Le amestec pe toate si…. rezultatul nu este cel asteptat. Parul este tern si uscat si nu il pot pieptana deloc. Nu pot intelege de ce se produce fenomenul asta. Tot am citit despre masti facute in casa pt par vopsit si degradat si mai peste tot se scrie despre aceasta masca miraculoasa din galbenus de ou cu ulei de masline si ulei de ricin (restul de uleiuri le-am adaugat de la mine ca le aveam). Poate astfel de masti se preteaza mai bine la parul nevopsit.
    Iar despre albusul de ou am citit pe un site ceva de genul : oul intreg aplicat pe parul umed este cel mai bun balsam. Si am aplicat si eu asa. Dezastru. Deci? Unde e greseala? Eu nu stiu ce sa mai cred.

  17. Roxana spune:

    Eu am tot experimentat si am gasit si solutii bune.Am scris despre ele aici: http://blog.biobeauty.ro/2011/11/03/inca-o-masca-pentru-par-degradat/ si aici: http://blog.biobeauty.ro/2011/10/28/tratament-regenerant-pentru-parul-foarte-uscat-degradat-vopsit/
    Incearca-le pe amandoua.
    De asemenea da-i o sansa metodei No Poo – este printre ultimele articole scrise pe blog.

  18. stela gheorghe spune:

    Buna ! Cred ca ar rebui sa incercati si aceasta reteta. Este foarte buna…da rezultate si eu o folosesc de cca 30 ani. Singurul inconvenient este ca miroase destul de rau. Aceasta este reteta : cantitati egale – ulei masline, ulei ricin, gaz lampant, usturoi zdrobit, vitamina A, vitamina E, lasate 21 zile la macerat, loc intunecos si racoare. Folositi cu incredere o data pe luna , o casca plastic peste par dupa ce l-ati uns, un prosop uscat, timp de 30 minute, dupa aceea spalati cu sampon , clatiti bine, balsam numai pe varfuri, nu folositi feonul , garantat veti avea un par superb, (eu am 60 ani, parul pana la brau )

  19. Cristiana spune:

    Galbenusul de la ou. In nici un caz albușul. Ori greșită rețeta, ori ai greșit tu.

  20. Roxana spune:

    Oh, scuze, am gresit cand am scris. Este vorba de galbenus.

  21. Tatiana spune:

    WoW! Super tare ! Fetelor, de curand am aflat ca alimentatia influenteaza starea parului nostru. Asa ca..mare grija la ce mancam. Iata de ce
    http://frumuseteaparului.blogspot.ro/2016/06/influenta-alimentelor-asupra-parului.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *