Stil de viata sanatos. Sau nu.

Saculeti naturali si potpourri facute in casa

Printr cele mai nocive produse pentru sanatatea noastra, din cauza numarului mare de ingrediente si parfumuri sintetice continut, se numara spray-urile de camera sau orice tip de odorizant destinat casei.
bodyandhome lavender moth repel sachetsAsa ca avem alternativa saculetilor naturali, usor de facut acasa. In plus, pot deveni o modalitate de exprimare a creativitatii fiecaruia. Eu mereu am vrut sa fiu creatoare de ceva.
Ingredientele de care avem nevoie sunt plante aromate (pot fi folosite frunzele, fructele, radacinile, florile, coji), uleiuri esentiale, organza sau matase naturala subtire, panglica, vase decorative, optional sare de mare grunjoasa.
Plante aromate: flori de musetel, lavanda, boboci si petale de trandafir, lamaita, Mana Maicii Domnului, coaja de citrice rasa, frunze de menta, boabe de cafea, batoane de scortisoara, ghimbir.
Uleiuri esentiale:  musetel, muscata, lavanda, ienupar, menta, trandafir, iasomie, busuioc, bergamota, ylang ylang, salvie, ghimbir, lamaie, grapefruit, portocala, eucalipt, iasomie, vanilie, rozmarin.

Combinatia mea preferata: flori de lamaita, boboci de trandafir, ulei esential de vanilie, ulei esential de iasomie, tuberoze uscate. La fel ca in cazul parfumurilor, un potpourri reusit trebuie sa aiba o tema sau o combinatie intre doua (orientala, lemnoasa, condimentata, florala, fructata).
Pentru pastrarea mirosului pentru un timp mai indelungat puteti folosi sare de mare grunjoasa sau zahar brun care actioneaza ca un conservant.
Saculeti pentru molii
1. – crengute si ulei esential de rozmarin,  lemongrass (se gaseste la Metro),  lavanda, flori si ulei
2. – lavanda uscata si rozmarin in cantitati egale, jumatate din cantitate de coaja de lamaie rasa uscata, 1 lingurita de cuisoare
3. – lavanda uscata si coaja de lamaie rasa in cantitati egale, un baton de scortisoara sfaramat
4. – cantitati egale de rozmarin si menta uscate
Potpourri de trandafir
Turnati 10 picaturi de ulei esential de trandafiri (sau rose geranium) peste 3 linguri de radacina de stanjenel (se gaseste la Plafar) si lasati amestecul o zi acoperit. Peste aceasta baza se pot adauga:
– 1 ceasca de coaja de lamaie rasa uscata, 1 ceasca de petale de trandafiri, 1 ceasca lamaita, 1 ceasca frunze de muscata
– 2 lingurite de cuisoare si scortisoara baton tocata mare
Pentru conservararea mirosurilor se pot adauga in potpourri zahar brun sau sare de mare grunjoasa stropite cu ueliurile esentiale. Actioneaza ca si conservanti.

Related Posts

6 thoughts on “Saculeti naturali si potpourri facute in casa

  1. clara spune:

    am, mai incercat si eu dar nu mi-a tinut mirosul!
    folosesc betisoare arfumate de ylang, ylang…sau pur si simplu picur ulei esential pe calorifere…!
    o saptamana frumoasa iti doresc!

  2. Gaby spune:

    Eu ard beţe asiatice naturale.

  3. Roxana spune:

    Si cam ce miros au?

  4. Elena spune:

    Buna! De unde as putea sa cumpar ulei esential de iasomie? Am cautat si nu am gasit decat ulei pentru candeluta, care nu e e natural.
    Multumesc

  5. Eu in masina tin un saculet cu petale de trandafiri cred. Nu mai tin minte cu ce este exact, am fost in Bamboo si l-am luat pe cel care imi placea cel mai mult. Cum deschizi usa de la masina te izbeste un miros superb, putin cam tare, dar suportabil. Am renuntat la spray-urile pentru odorizantul atarnat de oglinda, parfumul nu se mentinea deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *