Cosmetice preparate acasa

Scrub-uri cu zahar

sugar_scrubExfolierea corpului este un rasfat pentru multe, pentru mine e o necesitate. Acum multi ani aveam pielea “grunjoasa”, plina de tot felul de bubite si chestii nedefinite care-i dadeau o textura neplacuta. Am ajuns la stadiul de piele catifelata cu multa rabdare si grija, asa ca sunt dependenta de scrub. Folosesc si din comert, le fac in casa, am incercat scumpe si ieftine.
Ador scruburile care combina zaharul cu note de vanilie.
Scrub 1 (pentru 2 utilizari)

  • 8 linguri de zahar brun
  • 1 1/2 linguri ulei de avocado sau de jojoba
  • 1 lingura ulei din samburi de caise sau piersici
  • ulei esential de vanilie si ghimbir (cateva picaturi)
  • miere pentru a omogeniza compozitia

Amestecati uleiurile usor in zahar, lasand la urma uleiurile esentiale si mierea. Pastrati amestecul intr-un borcan inchis, la rece.

Scrub 2

  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri zahar alb
  • 6 linguri ulei de avocado
  • cateva picaturi de aloe vera gel
  • 3-4 picaturi de uleiuri esentiale de lavanda si portocale
  • pudra de hibiscus sau alta pudra naturala pe care o gasiti la magazinele naturiste

Amestecati toate ingredientele intr-un vas. Poate fi folosit pe tot corpul, inclusiv pe fata. Eu il las cateva minute sa actioneze si dupa ma frec.
Scrub 3

  • 2 cesti de zahar (brun si alb)
  • pastaie de vanilie
  • ulei de macadamia sau de caise
  • ulei esential organic de mandarine

Intai facem zahar “vanilat” adevarat. Pastaia se lasa cel putin o saptamana in zahar intr-un borcan bine inchis. Nu se compara aroma de vanilie obtinuta astfel cu zaharul vanilinat din comert. Se poate folosi si extract de vanilie, eu nu am incercat.
Se scoate pastaia de vanilie si se pune ulei pana se acopera zaharul. La sfarsit adaugam uleiul esential (nu trebuie sa fie de mandarine, asta imi place mie). Pentru rezultate uimitoare il folosesc pe pielea uscata.
In toate scruburile se pot adauga cateva capsule de vitamina E uleioasa pentru o mai buna conservare.
Scrub de sarbatoare

  • 1/2 ceasca zahar brun
  • 1/2 ceasca zahar alb
  • 1 ceasca ulei de masline/ avocado
  • 2 lingurite pudra de scortisoara
  • 2 lingurite pudra de ghimbir
  • 1 capsula de vitamina E uleioasa
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Toate ingredientele se ameste bine intr-un vas si se pastreza intr-un borcan inchis bine.
Sursa fotografiei: Ruffledblog

Related Posts

18 thoughts on “Scrub-uri cu zahar

  1. Ruxandra spune:

    Toate retetele suna minunat! O sa le testez si eu. Pe toate! 🙂 La mine in casa nu exista zahar, dar o sa cumpar special pentru aceste retete :)))

  2. clara spune:

    si eu imi fac mereu, cu zahar brun sau sare de mare din marea moarta, o sa incerc si eu aceste retete!!
    multumim!!

  3. Iulia spune:

    Ce ambalaj dragut!!!

  4. Roxana spune:

    Asa mi s-a parut, as vrea sa-l fac si eu, din pacate am luat poza de pe un blog, asa cum am mentionat.

  5. Michelle spune:

    Va mai recomanda eu un scrub, poate mai accesibil e fara doze, Amestecati faina de porumb cu Zat de cafea (puteti folosi si una din cele doua nu neaparat impreuna), miere de albine si ulei de masline. Am incercat si chiar are efect plus lasa pielea catifelata si pe mai multe zile 😀

  6. Roxana spune:

    Va multumesc, dar nu-mi place mirosul uleiului de masline pe piele, asa ca il evit din orice combinatie. E prea puternic si prefer un scrub care sa fie si placut mirositor, nu doar bun pt piele. Insa ador uleiul de masline in bucatarie.

  7. Cristina spune:

    Buna!
    De unde se poate cumpara pudra de ghimbir?.
    Merci 🙂

    1. Roxana spune:

      Se gaseste in Plafaruri sau in marile supermarketuri gen Kafland, Carrefour. Nu o au tot timpul pe stoc. Pudra de ghimbir are mai multe intrebuintari. Ghimbirul poate fi folosit in tratamente homeopate, in bucatarie, ca afrodisiac.

  8. Ruxandra spune:

    Mi-am preparat ieri scrubul nr. 1 si mi-a placut tare mult. L-am dat si pe sot, ca sa se simta si el rasfatat:)) Am pus UE de menta si aveam o senzatie de racoare f faina, numai buna pentru zilele caniculare. Nu mai zic ce piele fina mi-a lasat si nici n-am mai avut nevoie de crema hidratanta 😉

  9. monica_s23 spune:

    O sa incerc si eu una din retetele tale. Daca tot ai vorbit de zahar eu ma epilez cu o ceara pe baza de zahar organica. Pentru mai multe detalii, am oferit cateva detalii pe forumul urmator: http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=5053

  10. Roxana spune:

    Multumim. Eu una nu ma epilez, ma rad. Si nu-mi creste parul nici mai des, nici mai gros, nici mai repede. Oricum ma rad in fiecare zi. Nu suport epilatul, desi asta cu ceara pe baza de zahar mi se pare interesant.

  11. monica_s23 spune:

    Roxana imi pare rau dar nu iti impartasesc parerea. Cel putin la mine epilatul cu lama este o adevarata pacoste. Imi simt firele de par mai negre si mai puternice (nu il inmulteste, ci doar firele care erau puf devin fire negre). Simt asta in special cand sa zicem azi ma fac cu lama si peste cateva zile incerc sa ma fac cu ceara..este o reala diferenta decat daca m-as fi facut cu ceara dupa ceara (hai ca m-am exprimat atat de incurcat incat abia eu mai inteleg 🙂 ). Si plus ca am avut o perioada cand ma faceam la axila cu lama..pai pot sa iti spune ca portiunea de epilat s-a extins considerabil. Ca sa nu mai vorbesc de mancarimile care ma apucau zilele urmatoare (mai ales pe picioare sau la axila).
    Asa ca eu nu recomand lama sub nici o forma.

  12. Ioana spune:

    In primul rand vreau sa spun ca e super blogul tau. Mereu aflu chestii faine si usor de aplicat. Treaba asta cu pielea cu bubiutze si roshiutze imi e tare cunoscuta. As vrea sa stiu cam dupa cat timp de exfoliere si cat de des ai obtinut pielea de bebe? Multumesc frumos.

  13. Monica spune:

    Roxana de unde ai luat ulei esential de vanilie, pentru ca eu nu am gasit in nici un magazin? Am gasit pe internet dar e foaaarte scump! 🙁

  14. Roxana spune:

    Eu m-am apucat de un nou proiect pentru biobeauty care a implicat aprovizionarea cu multe ingrediente cosmetice. Sursa mea de aprovizionare a fost Daniela, are si blog http://coltulcreativ.blogspot.com/, dar nu te ajuta prea mult, acum a sters toate postarile din motive doar de ea cunoscute. Nu mai stiu cat am dat pe el, dar pe viitor intentionez sa cumpar de aici, http://www.aroma-zone.com/aroma/he_fra_rare.asp#vanille, nu mi se pare exagerat de scump, mirosul este f puternic si se pastreaza bine.

  15. Anca Constantin spune:

    waw..mi-a facut placere sa citesc atatea retete care suna care de care mai bine..vreau sa te felicit pentru ele si sunt sigura ca functioneaza, eu in schimb nu ma risc sa “gatesc” atunci cand vine vorba de cosmetice..dar imi plac si mie cele naturale:D..ai spus pe la inceputul articolului ca ai incercat foarte multe scruburi si ma gandeam ca poate stii ceva despre cel de la Olivellenic..u l-am gasit aici http://www.sanafarm.ro/olivellenic-scrub-organic-pentru-corp-cu-ulei-de-masline-p-4262.html si suna foarte promitator, mai ales pentru ca e din farmacie, dar as avea nevoie si de parerea altora inainte de a il cumpara..deci..stii ceva despre el?:Dmultumesc:*

  16. Roxana spune:

    A fost printre preferatele mele. Si mi l-am cumparat ultima data acum vreo 4 luni insa avea alt ambalaj fata de cel pe care mi l-ai aratat aici. Acesta este produsul cu ambalaj vechi. Din pacate nu i-au schimbat doar ambalajul ci si formula. Astfel din cel mai delicios si delicat scrub a devenit un gel de dus cu particule prin el care nu folosesc la nimic. In plus mirosul este unul masculin. Dar daca cei de la Sanafarm mai au inca din produsul vechi atunci este minunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *