Povestiri, nimicuri, incercari, intamplari...

Prada Infusion d'Iris

pradaImi plac multe lucruri bio, dar nu parfumurile. Sunt curioasa sa incerc creatiile Oliviei Giacobetti in materie de parfumuri organice, ea fiind geniul din spatele incredibilului Eau de Merveilles. Dar pana atunci ma multumesc cu parfumurile astea pline de chimicale.
Am descoperit azi la Sephora cu mare incantare ca au adus Infusion d’Iris, un parfum al casei Prada creat in 2007 de catre Daniela Andrier. Asa ca l-am incercat si a fost dragoste la prima adulmecare. De cand i-am simtit mirosul aerat plutind usor pe langa mine mi-am zis ca asta este parfumul pe care trebuie sa mi-l iau la vara.  Are o delicatete pe care am simtit-o la un alt preferat al meu, Un Jardin sur le Nil de la casa Hermes. Notele de varf, plinede stralucire si voiosie,  au aroma de portocala si de frunzis de-abia inmugurit. Am zambit cand l-am simtit si parca vedeam un soare de primavara zambind sprinten catre mine. Prada_Beauty_Infusion_d_Iris_Parfumed_Bath_Salts_Final
Irisiul a aparut cam dupa jmatate de ora si s-a stins dupa vreo doua. Parfumul este o combinatie de verde lemnos si tamaie, din care rasare irisul din cand in cand. Dupa mai multe ore ramane ca o mangaiere pe langa piele, este foarte usor, dar nu usor in sensul parfumurilor asa zis fresh.
Creatoarea lui spunea ca “parfumul nu urmeaza niciunul dintre trendurile existente in parfumerie, nu urmeaza niciunul dintre stereotipurile despre cum ar trebuie sa miroasa o femeie, ci se exprima prin contrastul dintre o prospetime extraordinara combinata cu o aparenta delicatete si un voal delicat, senzual si puternic care infasoara trupul si hainele femeii care-l poarta”. Cu toate astea parfumul mi se pare unisex.
Si iubesc cutia, mi se pare expresia perfecta a acestui parfum: simpla, fara complicatii inutile, cu detalii fine pe care le descoperi doar cand te apropii.
Note : mandarina, floare de portocal, galbanum, iris, cedru, vetiver, benzoin, tamaie.

Related Posts

10 thoughts on “Prada Infusion d'Iris

  1. Flori spune:

    Cat de frumos l-ai descris! M-ai facut sa ma indragostesc si eu de el.

  2. O să îl încerc cu siguranţă!

  3. Roxana spune:

    Flori iti multumesc. Pe mine m-a fascinat, dar trebuie sa-ti marturisesc ca gusturile mele in materie de parfumuri sunt uneori puse sub semnul ciudateniei de catre cei din jur. 🙂

  4. ZUKY spune:

    Minunat parfum, nu sunt o fana a parfumurilor dar acesta este cu siguranta cel mai minunat , te facesa te simti speciala ,unica, misterioasa.Merita cumparat

    1. Roxana spune:

      Sa inteleg ca esti fericita lui posesoare? Eu mai astept pana la vara, acum vreau ceva mai puternic si mai condimentat-vanilat.

  5. lovely spune:

    M-ati facut curioasa…nu l-am remarcat in magazine dar acum o sa-l caut sa-l testez!!

  6. carola spune:

    Impartasim doua parfumuri preferate – Infusion d’Iris si Un Jardin sur le Nil. Din pacate Infusion d’Iris nu rezista mult pe pielea mea, dar miroase atat de suav!

  7. Roxana spune:

    Ce iti place pentru iarna? Poate descopar un parfum nou. Preferatele mele pentru sezonul rece sunt Gucci, Addict de la Dior, Fracas de Robert Piguet (si vara, e un parfum senzual), Farnesina de la Caron, Hypnotic Poison.

  8. Ioana spune:

    Intr-adevar, e un parfum unisex, asa cum zici, desi este vandut ca parfum pentru femei. Eu, una, il ador si il asteptam cu interes. Ca si pe Hermes (ca marca, nu doar Jardin Sur le Nil) – ambele s-au lasat cam mult asteptate la noi, nu crezi?
    Se pare ca avem gusturi comune in materie de parfumuri :). Multumesc pentru post.

  9. Roxana spune:

    Iti place tuberoza? Incearca Du Som de la Dyptique, Fracas de la Robert Piguet si Carnal Flower de la Frederic Malle.
    Da, s-au lasat asteptate cam mult la noi si inca nu avem Hermessences, iar eu tare sunt curioasa cum miros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *